טיפול במעצורים

yasig

New member
טיפול במעצורים

מאז ומתמיד אני מתחזק את האופניים בעצמי. עכשיו ששידרגתי לדיסקים הדראולים האם אפשר לקבל טיפים לאחזקה? מתי צריך להחליף רכיבים? האם לשמן יש אורך חיים מוגבל? אשמח לקבל הפניה למאמרים בנושא. תודה ישי

OmerAloni

New member
>>>

מאמר מפורום פרירייד ודאונהיל. לגבי בלידינג (החלפת שמן), לא ממש יודע, כנראה שיש סימפטומים שלפיהם יודעים מתי.

ישי גול

New member
תודה על הקישור.

אני מחפש מאמר על טיפול במנגנון ותדירות או אנדיקציה להחלפת רכיבים. ישי

bikingstudent

New member
בדרך כלל מעצורים הידראולים אינם דורשים תחזוק

אין צורך בתחזוקה רק פעם בכמה חודשים לבדוק את מצב הרפידות

צר

New member
טיפול ברפידות בלם

ניקיתי היום את רפידות הבלם בהתאם למאמר של דרור. ההסבר הפשוט והמדויק הביא לכך שכל הטיפול ערך כ 45 דקות כולל פרוק והרכבה. קל ופשוט והתוצאה מצויינת. השאלה שלי היא האם טיפול חוזר ברפידות כל פרק זמן יכול לקצר את אורך החיים שלהם? ושוב תודה לדרור על המאמר המצויין

tomer001

New member
טיפול למעצורים הידראולים ../images/Emo26.gif...

אז ככה... כעקרון מערכות הידראוליות מאוד אמינות ואינן דורשות טיפול תקופתי מעמיק כל רכיבה. מה שכן את השמן רצוי להחליף לפי הוראות היצרן (חפש באינטרנט את האתר של היצרן של המערכת שלך ושם את המדריך למשתמש, רשום שם). בגדול כל שנה החלפת שמן או 500 שעות רכיבה (תלוי בהמון גורמים אבל....בכללי). לגבי רפידות. גם כאן כל רפידה שונה בהרכבה ובעובי להחלפה. מידי פעם יש להסתכל עליהן (במערכות שונות יש אפשרות להוציא או לא להוציא אותן כדי לבדוק, תראה מה אצלך). העובי המינימאלי לפי העין הוא מילימטר ופחות. כמו כן אם לא שמת לב או שכחת לבדוק רעש של חיכוך ברזל בברזל ושריטות עמוקות על הדיסק גם יעידו על הזמן להחלפה (עדיף לא להגיע למצב הזה אבל לא סוף העולם). נ.ב לפני החלפת שמן תשאל פה שוב. טעות שם עלולה לעולות הרבה (כסף או כאב ראש).

oren_hershco

New member
אוי ואבוי אם לא תחליף נוזל בלם בזמן

ולא, אתה לא "תרגיש" שהוא לא תקין, כי זה יבוא לידי ביטוי רק במצב של התחממות רצינית. בעניין הזה חובה לקיים את הוראות היצרן במדויק. קצת חומר קריאה על נוזל הבלמים: חלק א חלק ב אורן

למעלה