טיפול במגע

z a b

New member
טיפול במגע

שלום, אני סובל מחרדה חברתית ומתחושת ריקנות ותוהה אם קיים טיפול אלטרנטיבי במגע, או כזה המבוצע בין אדם לבין עצמו, שביכולתו לפרוץ מחסומים רגשיים ולעורר תחושת חיות במידת מה. תודה.

אסתר84

New member
הי

יש טיפולים אנרגטיים שעשויים לפרום בעדינות את החרדות החברתיות ותחושת הריקנות. אין בהם כמעט מגע. חשוב שתבין כי אדם יכול לעשות לעצמו רפלקסולוגיה מידי פעם... אבל כדי לשבור את המחסום הזה שאתה מדבר עליו... אתה "חייב" להכנס דרך הדלת. הכוונה להתיר לגורם חיצוני לטפל בך... בלי כמובן שהדבר יהיה בגדר פלישה גסה, לעשות את זה בצורה הדרגתית, עם הסכמה .אין אפשרות אחרת. לכן ... כדי להגיע לזה דרושה מוטיבציה ונכונות להתחיל בהדרגה תהליך. בהצלחה אסתר

barakshiatsu

New member
מבין טיפולי המגע,

הייתי ממליץ לך בחום על שיאצו, ששם דגש רב על הפן הנפשי. בסדרה של טיפולי שיאצו ניתן לפתח מודעות עצמית רבה, להוריד רמת חרדה ומתח ולעבור תהליך. בכל מקרה, מומלץ לשלב בנוסף על טיפול במגע, טיפול פסיכולוגי מקצועי (כגון CBT) שיתן לך כלים להתמודד עם החרדה. ישנם עוד המון טיפולים אלטרנטיביים היכולים להתמודד עם חרדה והכי טוב פשוט להתנסות, הצד החיובי בזה הוא שיש הרבה מה לנסות ועשות בהקשר לחרדה, אז לא להתיאש. שיהיה המון בהצלחה. ברק.

ינוקא1

New member
בוודאי ! ! !

הד"ר וילהלם רייך שהיה האסיסטנט של פרויד ואבי שיטת הביואנרגיה אמר כי "רגשות מודחקים יוצרים שריון בגוף" ושילב בטיפוליו הפסיכולוגיים טיפולי מגע. מגע פותח ועוזר המון בבעיות שאתה מתאר. גם ריברסינג מרגיש לי מתאים.

0 אור 0

New member
כמובן

כמעט כל טיפול הוליסטי יעזור לך - אני ממליצה במיוחד על רפלקסולוגיה, ואולי עם חיזוק של דמיון מודרך

אסתר84

New member
זה נכון רק...

שאם הבנתי נכון את הבחור... הוא דיבר על טיפול שהוא יעניק לעצמו... "אם קיים טיפול אלטרנטיבי במגע, או כזה המבוצע בין אדם לבין עצמו". רפלקסולוגיה שיאצו הכל נפלא.. אבל לבחור יש רתיעה ופחד ממשי מקרבת אדם... והוא גם רוצה לפתור את זה בעצמו. שוב בהנחה והבנתי אותו נכון. לילה טוב אסתר

0 אור 0

New member
אני מניחה שהוא יענה על זה בעצמו

לי ה"או" אומר שיש שתי אפשרויות, אחת במגע והשניה עצמי, מבחינתי זו ממילא אפשרות אחת, כי אני מאמינה שכאשר הטיפול לא עומד בפני עצמו, אלא מלווה בעבודה עצמית של המטופל עם עצמו, אזי מתרחש שינוי אמיתי והחלמה

פרחי באך

טיפול ברפלקסולוגיה (אין צורך במגע עם כל הגוף, ואפשר לעבוד על הפן הנפשי) בשילוב פרחי באך (שעובדים על איזון נפשי) יכולים לעזור כאן מאוד.... אפשר להתחיל רק עם באך, להבין מאיפה הרתיעה מגיעה, ואח"כ להוסיף טיפול מגע.... בנוגע לתחושת הריקנות - כדאי לברר כמה זמן היא נמשכת, האם אובחנת כסובל מדיכאון בעבר? או שזה דכדוך קל שאפשר לפתור עם תזונה שתומכת בסרטונין או בדופמין.... אשמח לעזור..... מילה יופה - רפואה טבעית לפי סוג דם [email protected]

ub8

New member
טיפולי מגע

אתה צריך לתת למישהו אחר להיכנס לחיים שלך ולנסות לעזור לך. טיפול עצמי הוא לא רלוונטי מכיוון שאתה כמטפל, לא תוכל את מנגנוני ההגנה של עצמך. תמצא מטפל טוב. מישהו שילך איתך יד ביד לאורך התהליך. שיטת גרינברג יכולה להתאים. קרא על כך באינטרנט ואם תצטרך מידע נוסף על מטפלים וכל נושא אחר, אשמח לסייע. ישנם גם טיפולים לא אלטרנטיביים שיכולים לעזור לך.

היי

המחסומים האלה שאתה מדבר עלייהם ששמת עליך ולא רק מול העולם [חרדה חברתית] אלא גם מול עצמך [תחושת רייקנות] בראש ובראשונה נמצאים כדי להגן עליך. כמו כל חומה טובה היא עושה את תפקידה נאמנה, כדי לעבור אותה יש לבדוק מה היא משרתת. ראשית מציעה לך להתמקד במטרה שלך, מה הדבר הראשון שאתה רוצה? שנית למצוא את הכלים בעזרתם תוכל להשיג את המטרה שלך [מגוון שיטות טיפול] שלישית לאט לאט ממש בקצב של צב לאפשר לעצמך להתקדם צעד אחרי צעד, בין אם תבחר לעשות זאת לבד [חפירה עצמית], בעזרה של מטפל [ללמוד ממנו ולעשות את העבודה לבד, לדוגמא טכניקות מגע ברפלקסולוגיה, או כל כלי טיפול אחר שניתן ללמד אותך לעשות לעצמך] או בשיתוף עם מטפל. שרון

hal767

New member
טיפולי מגע

עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה או טיפול אנרגטי עשויים לשפר את המצב אם אתה חש בנוח לקבלם. לדעתי, אלה לא במקום טיפול פסיכולוגי.

z a b

New member
תודה לכם,

העליתם מגוון טיפולים, מהם האנרגטיים אינם מוכרים לי כלל. אני נוטה במידה הרבה ביותר לטיפולים המבוססים על מגע, כמו שיאצו ורפלקסולוגיה, שכן אני חווה מגע כחי וכמייצר רגשות למרות כל מחסום שהוא. בהחלט אשקול לחיוב. מילה, לשאלתך, אכן אובחנתי בעבר כסובל מדכאון. מאמין כי קיימים כיום שרידים ממנו.

mws

New member
ובנוסף לכל האופציות המצויינות שהועלו

ישנה האופציה של טיפול באמצעות פסיכולוגיה תהליכית, שהיא גישה רחבה והוליסטית מאד, שעובדת עם הגוף (לא בהכרח במגע, אבל לפעמים כן), ועם מצבי נפש שונים, ומאפשרת להגיע עמוק מאד מהר ובמדויק - בהתאם לקצב האישי ולצרכים הפנימיים של האדם. אם אתה שוקל טיפול נפשי או גוף-נפש בנוסף למגע - זו יכולה להיות אופציה טובה. בהצלחה בכל דרכיך, מיכל

זה אומר שאובחנת?

טופלת בתרופות? הן עזרו? היית מטופל אצל פסיכיאטר או פסיכולוג? אולי כדאי לך לשקול לפנות במקביל לטיפול קונבנציונלי... מילה יופה - רפואה טבעית לפי סוג דם [email protected]

kaya11

New member
פרחי באך והילינג

שניהם או אחד מהם יכולים מאד לעזור. בשילוב כמובן עם שיחה ועבודת מודעות בעזרת מטפל/ת שתרגיש איתו/ה בנוח יוכל מאד לעזור

למעלה