טיפול בכעס

perah22

New member
טיפול בכעס

אני זקוקה לעזרה דחופה. הבחנתי שיש לי בעיה חמורה של כעס ותוקפנות. כעס המתבטא בהתפרצויות מילוליות חריפות המופנות בעיקר כלפי האנשים הקרובים אלי. זה נורא ומוביל לכך שאנשים הקרובים והאהובים אלי חוששים מתגובותיי. אשמח לקבל המלצה לאן לפנות: סדנאות, ספרים מומחים שטפלים בנושא - אני חייבת ללמוד לנהל את הכעס שלי!!! תודה.

קודם כל טוב שאת מודעת לכך

שהתגובות שלך מופרזות מאוד. בד"כ כעס כזה הוא הצטברות של הרבה רגשות לא מטופלים שמתפרצים בבת אחת כאשר משהו מהווה טריגר כלשהו - מצב מסוים, נגיעה בנושא מסוים וכו'. אפשר ללמו לנהל -כעס ואת גם יכולה לפנות לטיפול שלאו דווקא עושה בזה בצורה ישירה אלא מסתכל על הזוית היותר רחבה של הדברים. אני בטוחה שאנשים כאן יוכלו לתת לך מידע יותר מעשי ממני, אבל רק רציתי להגיד שכל הכבוד לך על המודעות למצב שלך.

nutmeg

New member
יש המון חומר

על anger management (כמו זה המצורף, אבל לא חובה דווקא זה!). נסי תחילה לקרוא ולראות היכן את מוצאת את עצמך והאם את יכולה ליישם חלק מהטכניקות המוצעות שם לבד. אם לא, תמיד תוכלי לשקול להעזר בטיפול.

שליטה עצמית בכעס

בוקר טוב, ראיתי שקיבלת קישור למאמר דומה באנגלית, חשבתי שאולי גם המאמר הבא יוכל לתרום לך- מאמר על כעס ואיך ניתן לשלוט בו. לגבי טיפול, אני חושבת שגם זה עשוי לעזור במידה רבה אם תעייני בהודעות קודמות בעמ' זה תראי כי הטיפול המומלץ הינו הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי שיהיה בהצלחה.

למעלה