טיפול בטרשת נפוצה

goodoffer

New member
טיפול בטרשת נפוצה

שלום ד"ר קרני, אני בחורה בת 24 ואובחנתי כחולת טרשת נפוצה לפני כשבוע. הרופא המטפל בי יידע אותי בנוגע לשני סוגי טיפול בזריקות. מה שמטריד אותי הוא התוצאה של הטיפול בזריקות. האם זה נכון שמי שלא לוקח את הטיפול חשוף לכך שבעוד 15 - 20 שנה ייגרמו לו נזקים כגון נכות או עיוורון (בעקבות הזעזוע שמקבל המוח מההתקפים) ? האם טיפול בזריקות יכול למנוע את ההתקפים ולא יקרה כלום בעוד 20 שנה? כמובן שאני לוקחת בחשבון שברפואה אצל כל אדם זה אינדיבדואלי אך חשוב לי לדעת האם יש לי סיכוי לחיות חיים רגילים למעט מתן הזריקות באופן קבוע. אודה לך על תשובה כנה.

תגובה

הטיפולים בזריקות מורידים את תדירות ההתקפים בשיעור ממוצע של כ- 30%. כלומר שאם במהלך 5 שנים צפויים לקבוצת חולים מסויימת לעבור בממוצע 3 התקפים הרי שתחת הטיפול ממוצע ההתקפים לאותה תקופה יהיה 2. כך, שהטיפול מקטין אך לא מעלים את ההתקפים. כך גם לגבי העתיד, לטיפול מידה מסויימת של השפעה לטובה לאורך השנים ביחס למי שלא לוקח טיפול, אך אין הוא מבטיח שלא יהיו מיגבלויות. מעבר לכך מטופלים רבים מצליחים לחיות חיים רגילים בכל המישורים לאורך השנים היות שאופי מחלתם הינו מתון.

goodoffer

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

במקרה שלי מדובר בשני התקפים במרווח של 3 חודשים. בהתקף הראשון תחושת נימול ברגליים עד לחוסר יכולת ללכת ותחושת חגורה לוחצת מתחת לחזה. בהתקף השני מדובר בנימול ועיקצוצים ברגליים, "חגורה" ותחושת רדימות בידיים. האם זה אומר שבכל התקף חלק נוסף בגוף ייפגע? מכיוון שאצלי (תודה לאל) לא היה טישטוש ראיה או חלילה עיוורון, רציתי לדעת האם יש חולי טרשת שלא סובלים מבעיות בראיה? ולסיום, האם העובדה שמדובר בשני התקפים במרווח קצר יחסית מעידה על התפתחות המחלה? תודה מראש

תגובה

התקפים שונים יכולים לפגוע בחלקי גוף שונים ובנושא הזה ישנה חוסר וודאות לגבי התקפים עתידיים. אך ישנם חולי טרשת ללא מעורבות של הראיה. לא ניתן לנבא על סמך 2 התקפים. כל שניתן לאמר, שאין מדובר בהתקפים קשים שמבשרים בהכרח מחלה קשה.

למעלה