טיפול בחלב שאוב

טיפול בחלב שאוב

לצערי אני חוזרת לעבודה בעוד כחודש וחצי כאשר הבייבי יהיה בן חצי שנה.
התחלתי להכין סטוק של חלב שאוב - מאחסנת במקפיא בשקיות המיועדות לכך.
הבנתי שניתן לאחסן 3 חוד'.
מה לגבי הפשרה? קראתי שרצוי להפשיר במקרר ולא בחוץ - האמנם?
האם מותר להפשיר בכלי עם מים פושרים?
במידה וכן, אני מעוניינת לשלוח לגן כל יום 3-4 בקבוקים מופשרים אך קראתי שחובה לצרוך חלב שאוב שהופשר תוך 4 שעות, זה נכון?
אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר כי אני קצת מבולבלת....
תודה!!

טיפול בחל שאוב

שלום רב
כן, ניתן להקפיא במקרר הביתי חלב שאוב לתקופה של עד 3 חודשים ומקפיא עמוק( דיפ-פריזר) 6 חודשים.
כדאי להקפיא בשקית 60 מ"ל, כדי לא לזרוק חלב אם.
אני לא מציעה לך להקפיא יותר מדיי, כי הרעיון הוא שחלב אם משתנה לאורך תקופת ההנקה, והחלב של היום איננו מבחינה תזונתית החלב בעוד 3 חודשים.
אבל אם את חוששת שלא יהיה לך זמן מספיק לשאוב בהמשך, זה עדיף, כמובן, על פורמולה.
הפשרה, יש הטוענים שאפשר להפשיר בחוץ מייד ויש הטוענים שכשדאי להפשיר במקרר, אני אישית מעדיפה, הפשרה דרך המקרר.
כך שאם את ממהרת אפשר להפשיר בתוך כוס מים חמימים.
חלב שהופשר ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות, לכן, אני מעדיפה הפשרה במקרר, כי אז כל התהליך נעשה בהדרגה, והחלב יהיה הומוגני יותר במרקם.
את צריכה להתארגן גם לגביי השאיבה במקום העבודה, במשך היום כדי להמשיך את ייצור החלב ולהתאים אותו לסדר היום החדש.
ההתארגנות כוללת: משאבה טובה, ארגון מקום לשאיבה, ארגון זמן לשאיבה, אחסון החלב במקום העבודה ...
בהצלחה על עם השאיבות והחזרה לעבודה

אחסון חלב אם

שלום
כל הכבוד על הנקה של חצי שנה
כל הכבוד על שאיבה והכנת "סטוקים"
מצרפת לך טבלה של משרד הבריאות לגבי אחסון חלב אם
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/Breast_milk_storage.pdf
שימי לב שהמקרר בגן יעמוד בדרישות, ותעשי הסבר מדויק לגננות, וכן להעביר את החלב בצידנית
בהצלחה

תודה לכן!!! עזרתן לי מאוד!!!

יש לי משבה טובה ואני אתארגן בעבודה בהתאם.
אני אלך באמת לבדוק את המקרר בגן.
מה אתן מציעות? להכניס מדחום בפנים ולבדוק את הטמפרטורה?
אני פתאום חושבת שבטח המקרר שם נפתח לעיתים קרובות אז אולי קשה לשמור על טמפרטורה. האם אפשרי לשים את החלב בתיק טרמי קטן ולהכניס למקרר? זה יכול לעזור לשמור על טמפרטורה נאותה?

תיק תרמי

זאת אפשרות טובה וגם יש להשיג כמו שומר חום לבקבוק מי עדן, בטח יש גם משהו לבקבוק של חצי ליטר, תנסי אפילו בחנויות למטיילים.

תודה, עוד שאלות בנושא בבקשה

האם מותר לערבב לבקבוק אחד חלב שנשאב במועדים שונים, הוקפא והופשר?
האם מותר לחמם בקבוק חלב שאוב במחמם בקבוקים? אני יודעת שצריך לחמם במים חמים ולא רותחים אז האם מחמם בקבוקים יכול להוות פתרון טוב לגן?

תודה!

אחסון חלב

שוב שלום
מותר לערבב לבקבוק חלב שנשאב באותה היממה, כאשר הוא באותה הטמפרטורה
כלומר אם את שואבת את יכולה לאסוף לאותו הבקבוק אם היה בקבוק במקרר תשאבי תשימי במקרר ורק אז תצרפי
החיבור בין החלב צריך להתבצע כשהם באותה הטמפרטורה
מחמם בקבוקים זה בסדר!
בהצלחה

למעלה