טיפול בחלב שאוב

ואנה

New member
טיפול בחלב שאוב

היום גיליתי שמהטפלת בגן של ביתי מנערת את בקבוק החלב השאוב לפני השימוש בו - ניעור סטייל שייק (תנועות מהירות למעלה ולמטה, כזה שיוצר קצף בחלב) מסתבר שהיא עושה זאת כך מאז ומתמיד (ביתי בת 4.5 חודשים והיא בגן כחודש) מהחומר שאני קראתי, הבנתי שיש לטפל בחלב שאוב בעדינות על מנת שלא לפגוע ברכיבים החיים שבו מאחר והמטפלת בעצמה אמא ל-3 ילדים, וידוע לי שהיא הניקה אותם וגם שאבה להם אני לא יודעת כמה היא פתוחה לקבל הערות שלי (אמא טריה ו"ירוקה") ונראה לי שגם אם אדרוש ממנה לטפל בחלב בעדינות, בסופו של דבר היא תעשה את מה שהיא רגילה ויודעת לעשות דהיינו לנער את החלב בחוזקה, ולא מתוך רוע לב אלא מתוך הרגל ועבודה אוטומטית... (הסבירה לי שהניעור נחוץ לשם איחוד שכבות החלב...) שאלתי היא - אם היא אכן עושה כך ותמשיך לעשות כך האם זה באמת פוגם באיכות החלב? מאחר ואני יורקת דם בשביל לשאוב את החלב הזה ולשמור על תזונת ביתי בחלב אם בלבד כל עוד אני יכולה כואב לי הלב לחשוב שאחרי כל המאמצים שלי החלב יאבד מאיכותו בגלל כזה דבר עד כמה זה משמעותי? וחוץ מזה - איך מסבירים לאמא מניקה/שואבת ותיקה שדברים שמה שהיא עושה הוא טעות?

מינימי2

New member
טלטול...

חלב אם אכן לא אמורים לנער אלא לסובב בעדינות את הבקבוק עד שהשכבות יתאחדו (וגם אם לא יתאחדו לחלוטין אין זה חשוב). החלב הזה, כמו הדם שלנו, מכיל מרכיבים חיים. ניעור נמרץ עלול לשבור את המולקולות שבו ולהוריד מערכו אך עדיין ערכו יהיה רב הרבה יותר מכל חלב מלאכותי הקיים בשוק... אם המטפלת פתוחה וגמישה (ואני מקווה שהיא כזו) הסבירי בקצרה מה עומד מאחורי הבקשה שלך והסבירי כיצד את מבקשת לטפל בחלב. למרות שהיא בעלת ניסיון את האמא, וזכותך (וחובתך) לדאוג שביתך תקבל את החלב בצורה הנכונה ביותר.בקשי בצורה פשוטה, ישירה וידידותית, בלי לשפוט אל לבקר את מה שעשתה עד כה. גם אם היא תמשיך לפעול אוטומטית ותמשיך לנער את החלב במרץ, יש עדיין הנקות בהן את מניקה את התינוקת ישירות ובהן היא מקבלת חלב טרי שלא עבר שקשוקים מיותרים... לא נראה לי שיש מקום לדאגה.

למעלה