טיפול בהתמכרויות

nms24

New member
טיפול בהתמכרויות

יש לי בעיה נוראית של התמכרות לאינטרנט.אני סטודנט ופשוט הלך לי סמסטר שלם בגלל זה. אני מחפש חומר קריאה שיעזור לי לטפל בעצמי. רצוי ספר,אפשר המלצה? בנוסף, האם טיפול אצל פסיכולוג יכול להועיל בעניין? תודה.

Shazi

New member
ספר

הספר "התמכרות" של ג'רום יפה מסביר על ההתמכרויות השונות ודרכי הטיפול בהן. בוודאי שטיפול פסיכולוגי מסוג מסוים יכול להועיל.

גרא.

New member
mms24,התמכרות זו התנהגות כפייתית חוזרת ונשנית

בלא יכולת להפסיק אותה.שכן הרצון להמשיך ולעסוק בפעולה או בהתנהגות הספציפית חזק מדי,למרות המודעות שהתוצאות מזיקות.גישה מתאימה יכולה להיות עבודה בקבוצה של מתמכרי אינטנרנט אנונימיים,(AA) על בסיס גישת 12 הנקודות,על הגישה יש הרבה חומר בגוגל.האיגוד הישראלי לאינטרנט,מתכנן להפעיל קבוצה או קבוצות כאלה בקרוב.ראה קישור מצ"ב.

דפנה741

New member
מצטרפת לדעה שטיפול עשוי להועיל

מתוך נסיון בטיפול בהתמכרויות מסוגים אחרים....אני מניחה שבטיפול הפסיכולוגי או בקבוצות לעזרה עצמית כפי שהוצע כאן, ניתן לרכוש כלים להתמודדות עם הפיתויים. ובנוסף, טיפול עשוי לעבוד גם על הרבדים העמוקים יותר אשר הובילו להתמכרות - כי לעיתים ההתמכרות מהווה סימפטום לקושי אחר. באתר 'נגמלים' ישנו אינדקס מטפלים ומרכזי טיפול בתחום ההתמכרויות. סוגי ההתמכרויות המוצגים הם אחרים - אך אולי ניתן למצוא בין המטפלים כאילו שהגדירו כי מטפלים גם בהתמכרויות נוספות כמו ההתמכרות לאינטרנט. בהצלחה.

למעלה