טיפול בהפרעת קשב

גל מאיר

New member
טיפול בהפרעת קשב

לפני כשבוע סיימתי אבחון של הפרעת קשב והאבחנה הייתה שיש לי ליקויים בתחום הקשב והריכוזעם פעילות יתר ואימפולסיביות המתאימים לאבחנה של הפרעת קשב וריכוז של המבוגר. ההמלצות היו טיפול תרופתי בריטלין la 20 מ"ג ,טיפול קוגניטיבי והקלות בלימודים. לאחר האבחון הלכתי לנוירולוג ששלח אותי לכל הבדיקות בכדי לקבל את המרשם לכדורים ולהתייעץ בקשר לטיפול נוסף חוץ מהטיפול התרופתי, הנוירולוג טען שמכוון ואיני לומד כעת אין צורך לקחת את הכדור המומלץ מכוון שיש לו תופעות לוואי ונתן לי מרשם לכדור אחר בשם paxxet קניתי את הכדורים וקראתי שאלו כדורים נגד דיכאון לכל סוגיו והפרעות חרדה וזה לא דברים שאובחנו אצלי לכן אני לא רוצה לקחת את הכדורים האלו מה לעשות בנידון? אני רוצה להתחיל את הטיפול בהפרעת הקשב ולא רק בטיפול תרופתי מכוון שאבחנתי את ההפרעה בגיל מבוגר יש לי הרבה הרגלים שאני צריך לשנות ובכלל ללמוד להתארגן ואני מרגיש שאני לא מקבל את המענה מהרופא שהלכתי אליו מחכה לתשובה

zivadina

New member
אתה צודק בהחלט

נפלת על נוירולוג שיש לו מידע של לפני 10 שנים, כאשר חשבו שהפרעת קשב מסתיימת בגיל 18, ומה שרואים בגיל מבוגר יותר נובע מדכאון. אז, מהר מהר לעזוב את הנוירולוג הזה ולעבור לפסיכיאטר שמבין בהפרעות קשב. לחילופין, אם יש לך המלצה של נוירולוג או פסיכיאטר לקחת ריטלין (כאן-LA20), רופא המשפחה זכאי לתת לך מרשמי המשך. אצל מבוגר ללא בעיות רגשיות, מומלץ מאוד להיעזר במאמן אישי, coach, אשר מבין ב-ADHD. יש כיום הרבה אנשים שהתמחו באימון אישי כזה. בדיוק כפי שכתבת, למבוגר עם הפרעת קשב שאיננו סובל מבעיות רגשיות, מומלץ טיפול באחד מסוגי הריטלין ותמיכה של מאמן אישי. נשמח מאוד לדעת איך אתה מתקדם.

05 מיכל

New member
בנוסף

עוד חוסר הבנה של הנוירולוג: הוא חושב שכשלא לומדים אין בשביל מה לקחת רטלין. טעות. הפרעת קשב מפריעה (כפי שכבר שמת לב...) בהרבה תחומים בחיים, ורטלין יכול לעזור ברבים מהם! יש אנשים שלוקחים רטלין כדי להיות מסוגלים להתרכז במקום העבודה, או לשבת על הכיסא בישיבות, או לא לטעות ולהתבלבל בניהול חנות וכד' אני אישית נעזרת ברטלין גם לטיפול במשק הבית אם יש נוכחות מאסיבית של בני הבית. בימי שישי למשל, כשכל המשימות הן אירגוניות, ויש כמה ילדים ובעל שעצם נוכחותם היא כבר הסחת דעת בשבילי - בלי רטלין זה די סיוט, ועם רטלין זה סביר. ואת כל זה אני מספרת לך רק כדי שדבריו של הנוירו' לא יבלבלו אותך... אתה מוזמן לבקר גם בפורום תמיכה למבוגרים ADHD. בהצלחה!

למעלה