טיפול בגסטרופרזיס

חזקה3

New member
טיפול בגסטרופרזיס

יש לי גסטרופרזיס (הידוע גם כשיתוק קיבה וזמן התרוקנות קיבה איטי)
זהו מצב בו שרירי הקיבה עצמה (לא המעי) לא מתפקדים כראוי ולא מפנים את האוכל מן הקיבה אל המעי הדק בזמן שבו הם אמורים לעשות את זה אלא הרבה אחרי.
רציתי לדעת האם יש למישהו ניסיון עם הבעיה הספציפית הזו (ולא ניסיון עם הקיבה והמעי באופן כללי)
מה היו התוצאות ועל איזה טיפול הייתם ממליצים?

תודה רבה.

Aקראי

New member
האם זה משנה מה את אוכלת?

האם ניסית להרבות בשתיה? שתיה, בעיקר חמה, מזרזת את ההתרוקנות.

ואגב - האם הקביעה שמדובר בגסטרופרזיס היא אחרי בדיקה?

חזקה3

New member
כן, הקביעה חד משמעית ונעשתה לאחר בדיקה מקיפה

עקרונית על מנת להקל על הקיבה יש לאכול ארוחות קטנות ומרובות במשך היום ולא שלוש ארוחות גדולות.

לשתות הרבה זו מעט בעיה כי זה גם תופס נפח בקיבה ומקשה על הכנסת מזון נוסף. מצד שני אני דואגת לשתות מספיק.

אשמח לדעת מה בדיוק גורם לזרוז ההתרוקנות בשתיה חמה?
האם כדאי לשתות מים חמים?

Aקראי

New member
שתיה חמה

מרחיבה את דפנות הקיבה והמעיים, ומאפשרת "זרימה". וזה בניגוד לשתיה קרה, שמכווצת אותן. לכן, במצב של עצירות (למרות שמה שתיארת זו לא בדיוק עצירות רגילה) צריך לשתות חם, וזה מקל.

אבל ברור שהבעיה שלך מצריכה טיפול יותר מקיף ושלא מספיק טיפול נקודתי כזה. אבל עד אז - נסי את זה, לפחות כדי להקל ביום-יום.

האם ידוע מדוע השרירים אינם מתפקדים?

אתחיל מכך שאין לי ניסיון במחלה ספציפית זו, אבל עזרתי כבר רבות לשיקום של איברים פגועים ולא מתפקדים (גם במערכת העיכול ולא רק).
בהבנה שלי (ושל אחרים, אבל כל אחד יכתוב בעצמו), הטיפול הוא לאדם ולא למחלה שהוגדרה ע"י הרופאים.
בטיפול ניתן במיקרים רבים לחזק ולשקם את המערכת העיצבית, ובכך להוריד את מה שגורם לך ולה ל"שיתוק" ולשפר את איכות העיכול והחיים.
טיפול קרניוסקרל אינו מכוון ל"תיקון בעיה", אלא מכוון לשיפור תפקודי הגוף דרך איזון מערכת העצבים ומביאבמקרים רבים להקלה, החלמה וריפוי.

חזקה יקרה,

אמרו כבר קודם לפני, הרפואה הטבעית מתייחסת לאדם ברמה ההוליסטית הכוללת
נראה מדברייך, שעברת מסכת שלימה של בדיקות עד האבחון, כמו גם עד התובנה של אכילת ארוחות קטנות
ושתיית שתיה חמה עימה אני מסכימה כיעילה.

יחד עם זאת, הייתי מייחסת חשיבות לרמת העצבוב של הקיבה והתייחסות רגשית שבראייה הנטורופתית, מבקשים כאן התייחסות.

איך?
תזונה מותאמת אישית, שימוש בצמחי מרפא עשוי מאוד להועיל, כמו גם דיקור ואפילו כירופרקטיקה (ברמת עצבוב הקיבה).
מעל לכך, יש משמעות גדולה ל"שיתוק הקיבתי", לטעמי עבודת EFT עמוקה, עשויה לעשות כאן שינוי יעיל.

אשמח לשמוע על הדרך שבחרת ותוצאותיה,

בהצלחה

אגב,

האם את סכרתית או עם סכרת במשפחה?

כך או אחרת, חשוב לוודא את הענין הסכרת מחד ובמקביל, רפלקסולוגיה יכולה מאוד לעזור.

לגבי שאלתך לטיפול בגסטרופרזיס

אני ממליצה לך לעשות דיקור סיני משולב עם ניקוי הגוף מרעלים .
וטיפול באנזימים שעוזרים לעיכול תקין.

Assaf Feldman

New member
גסטרופרזיס

האם המצב הופיע על רקע של סוכרת לא מאוזנת?

התופעה היא סיבוך סוכרת שכיח.

תראי,

ישנם שני הקשרים מוכרים לתופעת השיתוק עליה את מדברת
אםלא מדוברת בסכרת, ההקשר הבא הוא הפרעות אכילה בכלל והקאות בפרט.
אין לי כוונה להכנס ולנבור, אני אולי גם יורה באפילה ואין לי עניין בכך
אבל, (ואינך חייבת לענות כלל) אם זה אכן המצב לאשורו, הרי שכדאי לתת מענה שלם ומלא
גם להפרעות אכילה וגם לתופעות שנגזרות בהמשך הדרך - בעיקר על מנת לוודא הליכה על משעול הבריאות (קרוב ככל האפשר)
ושוב - ריפוי במקרה שכזה, לעניות דעתי, הוא ריפוי הנותן מענה לכל הנדבכים: הן ברמה הרגשית (בראש ובראשונה) והן ברמה הפיזיולוגית

ט.ל.ח.

ינוקא1

New member
אין לי נסיון עם זה

אך לו היה מגיע אלי מקרה כזה הייתי מבצע כנראה עיסוי בטן +רפלקסולוגיה.

hal767

New member
קשה לייעץ מבלי להכיר לעומק את הבעיה

ובעיקר את גורמיה.
ריפוי נכון הוא זה שיקח בחשבון את גורמי הבעיה. אלה יכולים לנבוע מגורמים שונים, כמו תזונה גרועה, הפרעות אכילה (אכילת יתר, הקאות מאולצות, צומות לא נכונים וקיצוניים וכד'), מחלות שונות, מצבים נפשיים קשים ועוד.

עבודה נכונה בנושאי הגוף נפש הכוללים גם תזונה טבעית נכונה המתאימה למצב, ואולי גם טיפולי גוף כמו עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה וכד', וכן טיפול אנרגטי וקיום אורח חיים נכון יותר, יכולים לשפר את המצב. הבעיה אינה בהכרח בלתי הפיכה. כדאי להתאמץ ולשפר.
חשיבה חיובית, עבודה עם מטפל תומך ומעודד שילווה אותך בצמידות (כדי שלא תהיה לך תחושת בדידות עם הבעיה) הינם חלק חשוב בדרך טבעית לריפוי טבעי. הגוף הוא הרופא של עצמו, בו טמונים כוחות הריפוי העצמי. אם ניתן לו את התנאים הנכונים (תחזוקה טובה) קיים סיכוי שיוכל לתקן את עצמו.

למעלה