טיפול בגירוי עור

טיפול בגירוי עור

אשמח לחוות דעת
כלבתי החלה לכרסם את הזנבה
בעיקבות גירוי שהפריע לה
לקחתי אותה לוטרינר שאמר שזה בעיקבות פרעושים
למרות שאני כל הזמן מחפשת ולא רואה כלום

הוא נתן לי פוסידרם שלדעתי עובד ומפחית את הגירוי
וגם כדורים לא יודעת את שמם-אני חושבת על בסיס
סטרואידי

שאלתי היא האם לא מספיק הטיפול של המשחה?הכדורים גרמו
לה לשילשולים והפסקתי את הטיפול בהם.
האם משחה כגון אלוורה יכולה להועיל?
תודה

גירוי עור

אכן נשמע הגיוני כי מדובר באלרגיה לפרעושים. במקרה כזה עיקר הטיפול הוא קודם כל לטפל נגד פרעושים. גם אם לא רואים פרעושים נדרש טיפול רציף, כל 3-4 שבועות עם אמפולות טובות.
ווטרקסואיד שאני מאוד אוהב. הם מכילים גם סטרואידים וגם אנטיהיסטמינים, כך שניתן לתת מינון נמוך יחסית של סטרואידים לקבלת תוצאה. לא נתקלתי בשלשול כתוצאה משימוש בהם, אבל הכל אפשרי ותלוי בהרבה גורמים. בכל מקרה - לא הייתי מפסיק טיפול סטרואידלי (ובכלל טיפל) בלי להתייעץ עם הרופא.
אף אחד כאן לא יוכל לענות על הטיפול המדוייק - איזה מינון או האם רק משחה תספיק, אלו דברים שאת צריכה לשאול את הרופא שמכיר את הכלבה. בעיקרון אני מאמין שאם אלוורה תפתור את הבעיה, אפשר להסתדר גם בלעדיה...

אלו שאלות שלדעתי עלייך להפנות לווטרינר המטפל

אלרגיה לפרעושים היא האלרגיה הנפוצה ביותר בכלבים.
מספיק שפרעוש אחד יעקוץ כלב אלרגי כדי שתגובת הגירוד תימשך שבועיים.
בכלבים כאלה חשוב במיוחד להקפיד על הדברה סדירה נגד פרעושים- אפילו בתדירות גבוהה מהרגיל - בהתאם לשיקול הווטרינר המטפל.

לא מפסיקים טיפול בכדורים בבת אחת כשמדובר בסטרואידים ללא הנחיה מפורשת של הווטרינר! אמנם בווסטקסואיד (שילוב של אנטיהיסטמינים עם סטרואידים) מינון הסטרואידים הוא נמוך יחסית אבל באופן כללי סטרואידים צריך להוריד בהדרגה.
הכדורים נועדו לעזור בלהפסיק את התגובה האלרגית הראשונית. אם יש תופעות לוואי צריך ליידע את הווטרינר המטפל ולא להפסיק על דעת עצמך.
בכלל בנוגע לתרופות לדעתי עדיף לשאול את הווטרינר המטפל - הוא זה שראה ובדק את הכלבה ויודע מה מצבה.
פה בפורום קשה עד בלתי אפשרי לייעץ לגבי טיפול

למעלה