טיפול בגודש

spl265

New member
טיפול בגודש

בוקר טוב, בתי בת שישה ימים היום , לידה שלישית. נתתי לה לינוק בכל הנקה משני הצדדים עד לפני יומיים. יש לי גודש, החזה מאוד גדוש ומלא בחלב. מאתמול אני מניקה בכל הנקה מצד אחד בלבד. אחרי סיום ההנקה אני סוחטת ידנית מהצד השני רק עד שהחזה יותר רך ולא כואב ומניקה ממנו בהנקה הבאה. אני גם שמה קומםרסים קרים בין ההנקות. עושה רושם שהיא שבעה -רגועה ישנה ויש לה חיתולים עם קקי ופיפי כנדרש. האם אני פועלת נכון? אפשר לקבל טיפים נוספים? תודה ושבת שלום.

מליאות ביום ה-6

שלום רב האם את מרגישה ירידה בייצור החלב כאשר עברת להנקה מצד אחד פלוס ריקון השד להקלה? אם זה לא משתפר, תוציאי חלב מהשד השני רק כאשר את חייבת, ככה יווצר פער רב יותר בין ההנקות וזה מה שאמור להפחית את ייצור החלב. קומפרסים קרים, זה מצויין. במידה ולא תהיה הקלה משמעותית בימים הקרובים כדאי שתפני ליעוץ הנקה. שאלה: כמה פעמים ביום היא יונקת? האם יותר ממוצע של 10 פעמים?

spl265

New member
הי מרגישה הקלה מסוימת היום

היא יונקת בערך שש פעמים ביום, מרוקנת יפה את השד שהיא יונקת ממנו, אני מחזירה אותה לאותו שד אחרי החתלה/הפסקה. אני מרגישה הקלה מסוימת במלאות היום לעומת אתמול. אחהצ סחטתי 60 מל משד אחד שהיא לא הצליחה לרוקן כמו שצריך ומאז הוא יותר גמיש ופחות כואב. היא ישנה טוב בין הנקה להנקה, אני מעירה אותה אם היא עוברת את ארבע שעות שינה למרות שהיא לא מתעוררת בקלות. מחר אשקול אותה בטיפת חלב . עוד עצות?

תשובה

היי נראה לי שהגוף מתחיל לאזן את ייצור החלב. 6 הנקות ביום זה קצת מעט בשלב הזה אבל מחר את שוקלת אותה אז תראי איך היא מתפתחת. יתכן שהיא יונקת מאוד אפקטיבי ולך יש הרבה חלב אז היא מסתדרת עם 6 ארוחות ביום.

למעלה