טיפול בברך.....

Drill Bit

New member
טיפול בברך.....

בוקר טוב רציתי לשאול האם יש טיפול לביעה ברצועות צולבות בברך? יש לי התנפחות קלה מאד ונוזלים. האורטופד אמר שזו הבעיה נתן לי כדורים (אוטופן 600 מג ל10 ימים) והמליץ על פיזיוטרפיה. האם יש טיפול משלים לעניין? תודה על כל עזרה ויום טוב ורגוע.

yoelnd

New member
בטח יש רק תבחר.....

היי אחרי שתקרא את כל השירשור שיתפתח כאן רק תבחר..... אפשר לעבוד בהמון גישות טיפוליות החל מקינזיו-טייפ, עיסויים, תרופות סבתא ותוספי מזון המקבילים לתרופות, וקצת חשיבה רגשית. בהצלחה!

ub8

New member
אני מכיר הרבה טיפולים ברפואה המשלימה

שיכולים לעזור, ואני גם ממש לא חושב שעיסוי זה הטיפול המומלץ. נסה לבדוק טיפול אוסטיאופתי עם תרצה המלצות על מטפלים, שלח לי מסר

TheGreatNut

New member
נשמע לי שיכול להיות מאוד אפקטיבי...

לשלב כל טיפול שהוא שתבחר עם הדרכה אישית בפלדנקרייז (כלומר אחד על אחד, ולא בקבוצה). אגב, האם זה משהו שנוצר לאורך זמן או שזה קרה מפציעה מסויימת? וממתי זה?

Drill Bit

New member
אז ככה...

הפציעה היא חדשה אני כל חיי עוסק בספרוט (ריצה, שחייה) ולעולם לא היתה לי בעיה מסוג זה. לאחרונה נאלצתי לעצור לחצי שנה בעקבות מחלת הנשיקה וכנראה שחזרתי מהלך אחד חזק מידי. זמן התהוות הפציעה היה מאד קצר. אציין שאין כאבים בכלל,הברך קצת נפוחה מהנוזלים ואין סימנים אחרים. לגבי מחלת הנשיקה אז כיום אני מרגיש טוב מאד. איזה טיפול מומלץ והאם יש בכללית משלימה? תודה על כל עזרה והכוונה. כל טוב לכולכם/ן.

TheGreatNut

New member
קטונתי להגיד לך איזו שיטה יותר...

מתיאמה מבין הידועות בתחום הרפואה המשלימה. אבל אחרי שנתת את הרקע הזה אז אני יותר משוכנע שפלדנקרייז יוכל מאוד לעזור לך כתוספת לטיפול שבו תבחר. כמו שציינתי, הדרכה אישית אחד על אחד ולא בקבוצה. אין ספק שתנועה היא רכיב משמעותי מסך מה שיעזור לך להחלים, ופלדנקרייז נועד ללמד כיצד לנוע נכון יותר. הייתרון המאוד גדול בשיטה כמו פלדנקרייז הוא שהיא שיטת הדרכה ולא טיפול, כלומר - אתה לומד כיצד לנוע נכון יותר ולוקח את זה לחיי היומיום שלך, שלא כמו סוגים שונים של טיפולים (שהם מדהימים ועצמתיים עד מאוד ללא קשר) שנותנים מעט מאוד כלים שאפשר לקחת הביתה בהשוואה לפלדנקרייז.

הברך שזקוקה לתשומת-לב מיוחדת

וזה נכון. שמחה לשמוע שהרגשתך טובה מאוד בעקבות חולייך. אולם, הייתי שמחה לדעת מה עשית לטיפול במחלת הנשיקה. באיזו דרך בחרת לטפל בעצמך ? יתכן ויש לכך חשיבות לגבי בעיית הברך. ולפיכך, לדעת מה הטיפול המתאים למצוקתך העכשווית. ברכות לבריאות איתנה יותר ברעננות איתנה
שלומית נצח

Drill Bit

New member
אז ככה.....

דבר ראשון אני לא מתיחס למה שיש לי כמצוקה. אני מכיר כמה אנשים שהיו "קונים"את המצוקה הזאת בלי להתבלבל בכלל. אז.....יש אי נוחות מסויימת אבל זה ממש בקטנה. מחלת הנשיקה תפסה אותי חזק,לא מוכן, ממאה אחוז פעילות לאפס פעילות תוך לילה. השבתה ל 5 חודשים במכה אחת. לאחר כחודש וחצי לתוך המחלה (לאחר שלילה של מגוון לא מבוטל של מחלות) התחלתי טיפול הומיאופתי. בעצם אני עדיין בתוך הטיפול. לאחר כחודש וחצי בתוך הטיפול התחלתי להרגיש יותר טוב מיום ליום וגם לחזור לפעילות גופנית. כרגע אני ממשיך בפעילות(למעט ריצה). תודה על העזרה והרצון הטוב. כל טוב וסופשבוע טוב.

הברך שאיננה במצוקה - אולם

לפי חוקי הטבע - הכל עניין של סיבה ומסובב. האם חשבת מדוע בין לילה נעלם כוחך ויכולותיך ונפלת למשכב ולחוסר אונים, כדבריך "ממאה אחוז פעילות לאפס פעילות" ? למטופליי, אני מציעה לבחון מחדש מדוע ארע כך - עמי או בלעדי. אפשרי, שמשהו באורח חייך מוגזם, ושווה לך - לעתיד עם פחות הפתעות בלתי נעימות - לבחון כיצד כדאי לך לאזן את אורח-חייך, אותו אתה, בכל זאת, אוהב. להמשיך הלאה ולהתנחם, שבעיית הברך היא עניין של מה-בכך - אחרי מחלת הנשיקה (איזה שם מקסים?) ??? לפי תפישתי והבנתי של 'ריפוי טבעי מהו?' - נראה לי, שהתעלמות וריצה הלאה בחייך - איננה הכי כדאית. אשמח לשמוע חוות-דעת של אחרים כאן בפורום. בברכת בריאות איתנה ברעננות של שמחה ושבת שלום ומבורך,
שלומית נצח

0 אור 0

New member
אני הייתי משלבת כמה שיטות

דיקור לחיזוק הראשוני שמנים וצמחי מרפא לטיפול מקומי ולטיפול בהתנפחות ובנוזלים ותנועה למניעת התפשטות הבעיה לשרירי הרגל והיציבה וגרימת נזק נוסף בעקבות הבעיה בברך.

ladybug4NLP

Active member
כשלוקחים אטופן במיוחד ברמה של 600

כמוה כאנטיביוטיקה וכדאי לקחת פרוביוטיקה איכותית יחד עם התרופה כדי לשמר את החיידקים הידידותיים בקעבה/מעיים. לפי הנטורופט שלי למרות שרב תוספי המזון הוא ממליץ לקנות בחו"ל הרי שדווקא פרוביוטיקה של חב' הבת של סולגאר איכותית כי היא מיוצרת בארץ, לא עוברת שיקוף בכניסה לארץ ומשמרת את איכות החייקדים הפעילים.

Drill Bit

New member
וואו תודה על ההתיחסות....

הזאת כי את כל מי ששאלתי אם לאטופן השפעה כמו של אנטיביוטיקה התשובה היתה שלא..האטופן הוא לא אנטיביוטיקה. אז תודה רבה אני אקח פרוביוטיקה. סופשבוע טוב.

0 אור 0

New member
עם כל הכבוד לחברה שציינת - ויש כבוד

אז דוקא בנושא של פרוביוטיקה, יש כמה פרוביוטיקות מאד איכותיות, אגב, בנושא של להיטי הפרוביוטיקות החדשות: מצד אחד אני באמת עוקבת אחר החידושים ואין ספק שהקפסוליזציה ותוספת כמויות חידקים אדירות חשובה ואפקטיבית מאד למי שזקוק לחידוש הפלורה באפקטיביות (למשל במצב מאד חלש של מערכת העיכול) מצד שני אני תמיד מזכירה לעצמי שאת היכולות של הפרוביוטיקה גילו דרך ההשפעה של היוגורטואולי הכרוב הכבוש והפרוביוטיקות הראשונות שהיו מתוגברות לא בהרבה ממנו - אז למצבי חיזוק לאדם שנמצא בבריאות טובה באופן כללי, בהחלט מספיקות בדרך כלל גם הפרוביוטיקות מהדור הישן שהן במחיר זול יותר.

ladybug4NLP

Active member
לא מדובר בחדשנות אלא על כך

שהחיידקים לא עוברים שיקוף שהורס את טווח הפעולה שלהם

0 אור 0

New member
ועדיין יש פרוביוטיקות יעילות יותר מזו שציינת

ולא מעט שיעילות בדיוק כמוה, אין לי מושג לגבי השיקוף אבל מאחר והתוצאות מוכחות אז או שגם הן מיוצרות בארץ, או שהן לא עוברות שיקוף, או שהשיקוף לא עד כדי כך הורס

למעלה