טיפול בביו פיטבק

טייקון27

New member
טיפול בביו פיטבק

האם למשהוא יש נסיו בטיפול בביו פיטבק לטורוט וקשב וריכוז ?

ש ל י ק

New member
בני טופל בביופידבק במספר מועט של

פגישות. הוא הפסיק לשתף פעולה כך שזה לא היה כדאי מבחינתנו. במס' הפגישות שהוא היה הוא אמר שזה עזר לו להתרכז ולשאוף לעבור ולסיים את המשימות. אני יודעת שיש ילדים שזה עוזר להם. שיהיה לכם בהצלחה!

השגיא

New member
כדאי לעשות חיפוש

דנו כאן בעבר בביו-פידבק. נדמה לי שהמסקנה היתה שלטוראט עצמו זה לא כ"כ יעיל, אבל יכול להיות יעיל לבעיות נלוות של הטוראט. (כלומר לא לטיקים אבל אולי להתנהגות, לOCD , וכו') גלית

חגית35

New member
יקר, ארוך וממושך

לא ניסיתי באופן אישי מניסיון אחרים וממה שלמדתי על השיטה: המון אורך רוח, כסף רב בכיס, ונכונות להתמיד המון ואולי תמיד- כי זהו אימון שכשמפסיקים אותו, כמו כל אימון אחר- אין הטבה עוד. בבסיס הרעיון של טיפולי הביו פידבק להעלאת רמת הקשב והריכוז, מונחת ההנחה, שפעילות גלי המוח של אנשים שהם ADD הינה בתחומי ה-4-8 מגה הרץ- גלי טטא מה שנקרא, זה אותו חלק "רדום" בקדמת המוח שלהם (זה שהריטלין מעורר לחיים). אלו נקראים "גלי פיזור", גלי מוח איטיים. כאשר יש מאמץ להתרכז , להתמקד, אז פעילות גלי המוח עולה, ויש יותר גלי ריכוז ומיקוד - מה שנקרא: גלי בתא. גלי המוח בסדר יורד לפי השמות הינם: בתא- רמת ריכוז גבוהה אלפא טטא דלתא הרעיון הוא ללמוד להגיע לגלי בתא לבד... עוד לא ראיתי ילד שלמד לעשות זאת לבד. אני מניחה שתהיה התפתחות, וכבר יש, של תוכנות עצמאיות לאימון זה במחשב, מה שיוזיל את האימון ויהפכו נגיש לכל אחד בביתו ובזמנו החופשי. אני מצרפת קישור לדיון שנערך פה בפורום בנדון עם המון קישורים ומידע שימי לב שאני כתבתי שבשיטת טיפול זו הסתייע בני להרטבת לילה- מצב של התניה ברורה ויעד טיפולי מוגדר וסופי. למטרות כמו זו זה מאוד יעיל. למטרות כוללניות מידי ויומרניות מידי- אין לי מידע שזהו הטיפול האולטימטיבי והיעיל.

הלנה

New member
אנחנו ניסינו וזה לא עבד

קראתי עכשיו את הקישור שחגית צירפה להודעות מלפני יותר משנה... כשהינו בהתחלה. לדעתי זה מאד תלוי גם במוטיבציה של הילד.

למעלה