טיפול אחרי המחלה

טיפול אחרי המחלה

שלום לכולם. בגיל 14 בערך התחלתי לפתח אנורקסייה, במשך השנים הייתי בכל מיני טיפולים. לרובם נלקחתי על ידי ההורים שלי, תוך כדי התנגדות על ידי, לפעמים יותר ולפעמים פחות. חלק מהטיפולים היו יותר טובים, אבל בסופו של דבר אני חושבת ש"החלמתי" בעיקר בזכות הנסיבות. הייתי כותבת שהחלמתי בזכות עצמי, אבל אני לא חושבת שזה לגמרי מדוייק. האמת היא שמאז האנורקסייה אני מרגישה שמאוד קשה לי להתגבר על דברים בזכות עצמי, כאילו המחלה "שאבה" את כוחותיי. לפעמים אני חושבת שהיא לא שאבה את כוחותיי, אלא שזה היה מפגן חד פעמי, רע אמנם, אבל מפגן חד פעמי של תעצומות נפש.

היום אני כבר כמעט בת 23, דה פקטו אני לא "חולה" כבר בערך מגיל 18. בזמנו תמיד חשבתי שהאנורקסייה שלי, הרבה יותר משהיא אנורקסייה היא תסמין אחד בודד בדכאון. הפעם האחרונה שהייתי בטיפול הייתה בערך לפני 3 שנים, הלכתי לטיפול פסיכולוגי רגיל, ללא קשר ישיר בהכרח למחלה. הרגשתי המון סבל ועצב ובעיקר קושי לתפקד מול החיים, שלא הולם את התפקוד הקוגניטיבי שיש לי. הטיפול לא כל כך הצליח ועזבתי אותו די מהר, אבל נשארה לי משם מסקנה אחת וזה שבעצם הבעייה שלי היא לא חוסר תפקוד אלא תפקוד ברמה מאוד נמוכה.

אני גרה מחוץ לבית, לומדת ועובדת לפעמים. אבל הכל מרגיש לי כל כך קשה. תמיד בעומק ליבי אני מרגישה שהייתי יכולה להשיג עבודה יותר, שהייתי יכולה ללמוד משהו יותר טוב. קשה לי להאמין בעצמי, כולם מסביב נראים לי כל כך בטוחים בעצמם ובחייהם, ואילו אני לא.

לאורך השנים חשבתי שזה הצל של המחלה שמוטל עליי ומקשה עליי להתמודד עם כל הדברים, אבל היום אני לא ממש בטוחה מה זה. לאורך השנים סבלתי מאז מכל מיני התקפי אכילה, אוכל זה דבר שנורא קשור לרגשות שלי וקשה לי לגמרי להתנתק מזה. לפעמים סתם מתחשק לי פשוט להיות בריאה, לא לחשוב, אבל אני מרגישה שזה כבר מושרש בי כל כך עמוק ואז כבר על זה עצוב לי.

לפעמים אני מרגישה שלא החלמתי משום דבר, ורק הבעיות התחלפו. חשבתי לגשת לפסיכיאטר, אבל אני משום מה מאוד מפחדת. יש לי זכרונות רעים מכל הטיפולים שלא הצליחו, ולפעמים זה פשוט נראה לי "גדול עליי" להתמודד עם עוד טיפול שלא יצליח, בייחוד כשעכשיו אני לא תחת חממת ההורים, אלא אדם בזכות עצמי שלא יכול להתפרק כל שנייה בבית.

מצד אחד עבר כל כך הרבה זמן, אבל מצד שני כל פעם אני נופלת מחדש. לפעמים כבר זה לא הנפילות שמפריעות לי, אלא העובדה שאלו הנפילות לתוך אותם הבורות בדיוק.
ההודעה יצאה קצת מבולבלת. כל פעם שקורה משהו חדש/קצת קשה בחיי אני חוזרת לאותן השיטות העצובות ופשוט כבר די מאסתי בזה. ובכל זאת לפעמים אני חושבת- אולי לא מאסתי מספיק? אני עייפה מטיפולים פסיכולוגים, וחוששת שאני אכן בעלת אישיות גבולית או בעלת דיכאון קל שהוא, אני מפחדת אם הכדורים לא יצליחו, אם לא יהיה לי טוב אם זה, אם זה יהפוך אותי לאדישה, או ישמין אותי. לפעמים אני חושבת שאולי עדיף לי לנסות לבד, אבל לפעמים גם נראה לי שעדיף כבר כל דבר שהוא מאשר עוד פעם להתרסק. כל פעם זה כואב מחדש לא ללמוד מטעויות העבר.

אני פשוט לא יודעת באמת איך מחלימים מזה, אולי אם יש מישהי שהרגישה כמוני ועשתה משהו? אני אשמח לשמוע. זה מרגיש כמו פצע שפערתי בלב לפני כמעט עשר שנים והוא רק ממשיך להפער ולהפער, עד שאני מתחילה לחשוב שהפצע הזה הוא אני.

קולדון

New member
היי

נשמע לי בעיקר.. שהפסקת את הטיפול באמצע.. אולי נפתרת מהתסמינים של האנורקסיה.. אבל עיקר הטיפול (בעיני) הוא בדיוק אחרי שנפתרים מהתסמינים- והוא בעיקר מוקדש לכל מה שקשור להעצמה עצמית.

אני גם הרבה מאוד זמן הרגשתי חסרת ביטחון בחיים האלו, במיוחד בהשוואה לאחרים. הרגשתי שהכל הולך לי לאט, שהכל קשה, מלחיץ מפחיד, ודורש ממני אנרגיות נוספות שאולי אין לי.
כמו שכתבת- מעבר מחוסר תפקוד של אנורקסיה, לתפקוד מאוד נמוך. והיתה תקופה ארוכה מאוד שלא עשיתי כלום חוץ למעשות v על אכילה תקינה.
ועכשיו... עדיין אני מרגישה ככה. כתבתי על זה הודעה לא מזמן- הכל יותר קשה וכו. אבל זה לא אומר שלא עושים, חיים, מצליחים, ומרגישים גם מידי פעם הרבה אושר ותקווה.
אישית אני חושבת שיש המון המון מקום לטיפול בדברים האלו. ודווקא כן לא לוותר לעצמך ולא לחזור לאותה התמודדות אלא לפרוץ את המעגל הזה ולהתמודד בדרך שונה.
וגם, הדברים האלו נבנים. כל פעם שאת צולחת אתגר חדש את בנקודת התחלה גבוהה יותר, חזקה יותר, והבטחון והאמונה בעצמך עולים. והזמן מתחיל לפעול לטובתך..

אני מבינה את החשש מטיפול לא טוב. אבל עדיין- להשאר ללא טיפול בכלל זו לא אופציה בעיני כשאת מרגישה ככה. את צריכה לתת לעצמך את הצ'אנס. וגם אם זה אומר לחפש עוד 12 מטפלים עד שתמצאי את המטפל המתאים..

ברוכה הבאה

עצוב נורא לקרוא את השורה האחרונה שלך, ומבחינות מסוימות אני יכולה להזדהות. אבל אני מאמינה שגם אם יש מידה של אמת בתחושה שהפצע הזה הוא את (במידה מסוימת זה חייב להיות נכון - הפצעים שלנו הם אנחנו) הוא לא חייב להמשיך להיפער ובעיקר, אני מאמינה, את יכולה ללמוד לחבוש אותו, אולי ממש לרפא אותו. זה מה שאני מאמינה שטיפול טוב עושה, בסופו של דבר - מרפא. אני מבינה שהיו לך ניסיונות בינוניים בטיפול אבל חושבת שזו התשובה לשאלה שלך - מה שהייתי עושה במקומך (למעשה מה שאני עושה במצב דומה לשלך) - זה לחזור לטיפול, והפעם טיפול טוב.

ושוב ברוכה הבאה. תרגישי ב

תודה על התגובה

לפעמים אני מרגישה שעצם הטיפול וההתעסקויות הנלוות נותנת איזשהו קיום למחלה. זה מאשש את העובדה שמשהו לא בסדר, וקשה לי להתמודד עם זה, אולי כי זה גם קשור לפחד שלי שבעצם זו בעייה שלא ניתן לפתור אותי ואז הבעייה הזאת היא בעצם אני עצמי.
עבר כל כך הרבה זמן ובכל זאת אני מרגישה שבעה מאוד מטיפולים פסיכולוגים, אני לא רואה את עצמי הולכת לטיפול שמבוסס ביסודו על שיחות. אני מפחדת שוב להתאכזב, להשקיע זמן וכו', אני חוששת שזה רק יקרין לי עליי עוד יותר וגם ככה זה לא דבר שאני מדברת עליו עם משהו. אני גם לא יודעת מאיפה אני אגייס כסף לדבר כזה. אולי זה גם גורם לי להתאכזב- לחשוב איזה מין בן אדם אני אם אני לא מצליחה להתגבר על הבעיות שלי בעצמי בלי עזרה חיצונית? מעבר לזה- יש את העניין הזה של כל הדברים האלה כמגדירי זהות, בעצם מאז שאני זוכרת את עצמי אני באיזשהו עיקול של הדבר הזה, ובאמת עולה השאלה מה אני אהיה ואיך אני אהיה בלי זה? גם הריקנות מפחידה אותי. אני לא יודעת איך להתגבר על כל הפחדים שלי, איך לאזור את האומץ. אפילו טכנית אני לא יודעת איך להתחיל, אני מפחדת ליפול על מטפל לא נכון. תמיד יש לי נטייה להקטין בכוחותיי, כאילו אם אלך לטיפול זה יישאב ממני הכל, וזה הרי צריך להיות בדיוק ההפך.
אני גם מפחדת שאולי זה יבהיר לי שבעצם כל ה"פאקים" שבי מובנים, יש בזה משהו שמאוד ממלא את הזמן, אולי? אני יודעת שזו אמירה נורא, אבל יש כאן איזה עניין של תרנוגלת וביצה- בגלל כל הדכאונות אין לי כל כך חברים ואנשים לחלוק איתם מחשבות ורגשות, התרגלתי לא כ"כ לצאת מהבית, אני אפילו קצת מפחדת מזה. כמה זה מפחיד לכתוב שבימים שאני לא הולכת לישון בלי דמעות זה נראה לי מאוד מוזר, מאוד ריק וגם מאוד מאוד זמני?
בקיצור- מרגישה מאוד כלואה. אני מרגישה שכל התסבוכים שלי ממלאים חלק כל כך גדול בזמן ובמחשבות שלי, שממש קשה לי לשלב את כל שאר החיים עם זה, וזה לפעמים גורם לי להרגיש כל כך חדלת אישים, כל כך חסרת כוחות. כוחות שאני בעצם מסוגלת אולי לאגור רק שאין הפרעות מסביב, אבל איזה מין חיים אלה? כלומר- מהם בעצם החיים אם לא כל אותם הדברים מסביב? זה סתם עצוב לי, מין תחושה של חוסר יכולת לחיות את החיים במלואם בגיל מאוד צעיר...

ברוכה הבאה

מישהו יודע על מה שאת עוברת? ההורים יודעים על הסבל שלך היום?
נשמע שהם היו מאוד מגויסים אלייך בעבר,
ואולי גם היום יוכלו לעזור ולעשות איתך את הצעדים הפרקטיים הדרושים כדי לקבל עזרה.

בשלב ראשון אם לא טיפול פסיכולוגי,
בעיני ניסיון תרופתי יכול לפתוח לך פתח להקלה גדולה.

למעלה