טיפולי IVF סבב ראשון

nirit96

New member
טיפולי IVF סבב ראשון

היי, אני עם שחלות פולציסטיות, כעת התחלתי סבב ראשון IVF אחרי 3 הזרעות שלא הצליחו.
שאבו לי 5 זקיקים מתוכם הודיעו לי שארבעה לא היו תקינות ומחר יודיעו לי אם אחת שנשארה אכן התפתחה.
האם זה אומר שהביציות שלי לא תקינות? האם להבין מזה שלא אוכל להיכנס עם ביצית שלי?
בגלל שיש לי שחלות פולציסטיות- נתנו לי מינון גונאל 175 וביומיים האחרונים העלו ל300.
הגעתי אופטימית לתהליך ועכשיו אני לא יודעת אם זה אפשרי בכלל.
אשמח לעצתכן.

orile32

New member
לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות מסבב אחד

שינוי פרוטוקול יכול לעשות שינוי דרמטי בתגובה ובמס׳ הפריות. בד״כ הפרוטוקול הראשון הוא ניסיון, וממנו כבר לומדים... לדוגמא ייתכן ששאבו אותך מוקדם מדי והביציות לא היו בשלות.
הלוואי ולא תצטרכי סבבים נוספים

בהצלחה מתוקה

ginger lemon

New member
אם זה מעודד במשהו..

גם לי שאבו 5 ובסוף היו רק 2 עוברים שהתפתחו.

כמו שכתבו פה, זה ניסיון וטעייה. אצל חלק מהפולציסטיות יש הרבה ביציות אבל האיכות נפגמת או שהרבה לא בשלות (בעיקר כשיש הפרעה הורמונלית ועודף הורמונים זכריים), בדרך כלל המספר מפצה על האיכות אבל זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי גם בפרוטוקול עצמו ואגב יכול לקרות גם אצל מי שאינה פוליציסטית.
בשורה התחתונה, בכל סבב מנסים לעשות את המקסימום שאפשר. אני מקווה שיצליח לך ממש מהר.

nirit96

New member
האם עדיף לעבור לטיפול אצל רופא פרטי?

נכון להיום אני ברפואה הציבורית בבלינסון

בלונד23

New member
השאלה אם הן היו לא בשלות

או שמא לא תקינות. יש הבדל. ומה בדיוק לא תקין, צריך לברר עם הרופא והמעבדה.
&nbsp

היא321

New member
לא

סבב ראשון זה עניין ניסוי בעיקר.
גם לי בסבב הראשון שאבו 5 כשרק 3 מתוכן בשצות ונוצרו שני עוברים.
בסבב לאחר מכן קיבלתי "פיצוי" של 27 ביציות.
תני לציבורי עוד הזדמנות

ginger lemon

New member
לדעתי לא בהכרח

בעיקר כי לא בטוח שרופא פרטי ייעשה משהו שונה, בייחוד בשלב זה. אם היו כשלונות חוזרים אז אולי, אבל במקרה שלך זה עדיין הניסיון הראשון. תקבעי פגישה חוזרת עם בילינסון ותנסי לקבל יותר הסברים לגבי מה לדעתם קרה/קורה.. כולל הדו"ח מעבדה.
אני מסייגת שאם עדיין תרגישי חוסר אמון או מענה שאינו מספק גם אחרי ייעוץ נוסף, אז כן הייתי מתאמצת לעבור למקום אחר (יש גם יחידות ציבוריות אחרות באזור). ציבורי או פרטי, את צריכה להרגיש שאת "בידיים טובות".

נועה312

New member
היי

הייתי מנסה לברר למה ארבעת הביציות לא היו תקינות. האם הן היו לא בשלות? בשלות מדי? או שנמצאו בהם פגמים?

הם הקפיצו לך את המינון ישר מ175 ל300? כי זו חתיכת קפיצה..

קשה להסיק מסקנות אחרי פרוטוקול אחד אבל במידה ותצטרכי פרוטוקול נוסף הייתי מבקשת מהרופא לשקול פרוטוקול שונה, שלא מכיל גונאל או שמכיל עוד תרופות כמו מנופור למשל בנוסף לגונאל. יש לא מעט נשים שמגיבות שונה להורמונים שונים ויכול להיות שגונאל פשוט לא מתאים לך ושעם פרוטוקול אחר תגיעי לתוצאות הרבה יותר טובות.

nirit96

New member
אמרו מהמעבדה שהן פרוט לא היו טובות להפרייה

הודעה חדשה

[לעמוד הקודם] 1 2 3 4 5 6 [לעמוד הבא]

עבור לעמוד:(111 עמודים סה"כ )

•
אמרו מהמעבדה שלא היו טובות להפריה- לא הוסיפו מעבר
nirit96
☼
26/05/15 15:02
הבעיה היא שלא בדיוק מנסים לתת תשובות שם. התקשרתי לאחות לבדוק האם זה אומר משהו על הביציות. והתשובה היא לא יודעת זה אינדיווידואלי ורק בעוד ניסיונות בעתיד אולי יהיה ניתן לדעת.
העניין שנתנו גונאל נמוך- בגלל שחלות פוליצסטיות, הרופא אמר שהם מפחדים שיהיה ריבוי גדול של ביציות.
כששאלתי את האחות למה יש לי כל כך מעט ביציות שהרופא אמר שבתהליך כזה צריך מינימום 15, אז היא אמרה שבסה"כ צריך אחד.
הזקיקים היו בגדלים 17 18 20 יומיים לפני השאיבה.
אני מניחה שהן לא היו בשלות להתפתח- השאלה האם זה בגלל שהן לא תקינות? שהוציאו אותן מוקדם? שנתנו מינון נמוך- כל השאלות האלו שאלתי את האחות והיא אמרה שאין תשובה
וזה אחד החסרונות ברפואה הציבורית- אין תשובות או רופא קבוע שאפשר להתייעץ. מצד שני רופא פרטי דורש משכנתא.
זה פשוט מתסכל

spirt20

New member
צריך בין 5 ל10... לא יותר!!!

ואנינקלטתי מסבב דומה לשלך שבו שאבו 8 ביציות ורק 2 היו בשלות .... תתעודדי. זה לא אומר כלום על הסבב אבל זה אומר על הפרוטוקטל או על כך שנשאבת מוקדם מידי.

נועה312

New member
עונה

את יכולה לגלות מעבר אם תבקשי את הדו"ח מעבדה. פה בפורום יוכלו לעזור לך לפענח אותו ולהבין מה היה.
יש רופאים פרטיים שלא דורשים משכנתא.. את יכולה לפרסם שאלה בפורום רופא מאיזור מסויים שעובד עם הקופת חולים שלך וירשמו לך על רופאים מתאימים.

בלונד23

New member
עזבי את האחיות. אל תקשיבי להן

צריך רק אחד זו אמירה של מי שלא מבינה ולא עוברת, לא מבינה בסיכויים. בIVF צריך יותר מאחד...
האחות לא מבינה במה שקורה במעבדה, היא לא רופאה ולא אמבריולוגית.
את לא קיבלת תשובה לעניין, הייתי במקומך מנסה לראות אם יש עם מי לדבר אצל הרופםא שלך או מנהל היחידה, ואם לא יסבירו לך מה פירוש לא תקינות, לעבור לרופא פרטי.
לא בשלות זה אומר ששאבו מוקדם מדי, זה הכול, ואצלך הכול בסדר.
לא תקינות זו כבר עלולה להיות איזו בעיה.
לכן חשוב להבין.

ככה זה עובד במחלקה ציבורית

אין תשובות, אין רופא אחד שאחראי לתיק (אפילו באותו סבב), אין עם מי לדבר והאחיות לא רוצות וגם לא מוסמכות לענות לשאלות כאלה (מעבר לתשובות הכלליות שהן נוהגות לתת. מניסיון)
הציעו לך כאן לבקש את דו"ח המעבדה כדי להבין מה קרה בשאיבה. זו עצה נכונה, אך מניסיוני, לא ישימה במחלקה ציבורית (ביקשתי כבר לפני כמה חודשים את הדו"ח שלי במחלקה הציבורית. עד היום לא קיבלתי אותו...את מקסימום יכולה לבקש לעיין בתיק הרפואי שלך בחדר האחיות אך לא ניתן לצלם או לקחת אותו איתך)
אגב, יש דרך אמצע. אני עזבתי מחלקה ציבורית, ועברתי לרופא "חצי-פרטי". זה רופא פוריות מטעם הקופה (נדיר אבל יש כאלה. אם תכתבי באיזו קופ"ח את ובאיזה אזור את מחפשת רופא בנות כאן יוכלו להמליץ לך מניסיונן. היו גם דיונים על רופאים כאלה לאחרונה בפורום, שווה לבצע חיפוש). הרופא עצמו לא מקבל תשלום ממך (רופא קופה) אבל מתפקד כמו רופא פרטי לכל דבר, הוא היחיד שאחראי על התיק שלך והוא נותן לך את הפרוטוקולים בכל חודש, מבצע שאיבות והחזרות וכל מה שבאמצע. השאיבות וההחזרות נעשים בבי"ח פרטי (והם כן עולים כסף, לעומת בי"ח ציבורי. לא סכומים גבוהים במיוחד- הקופה משתתפת ברוב הסכום בשני הילדים הראשונים)

nirit96

New member
היי קודם כל תודה לכולכן אתן לא מבינות כמה זה תומך

אני בכללית, אני כן אשמח אם מישהי תוכל להמליץ על רופא חצי פרטי כמו שציינה מודאגת 313.
אני כל הזמן תוהה למה הרפואה הציבורית כל כך מזלזלת בנשים כאילו הן רק מספר. מתי יבינו שצריך לדעתי כן לשלב גורם שיענה על שאלות, גורם תמיכה נפשית שלדעתי יעשה פלאים לתהליך.
החששות והאשם העצמי שכל הזמן מקוננים, גם אם לא רוצים- הוא גורם לא קטן בקושי להיקלט.
לצערי עדיין לא מתייחסים לנושא כמשהו מקובל אלא כמשהו חריג שצריך להסתיר וזה לא מובן למה, יש יותר ויותר נשים שעוברות את זה.

למעלה