"טיפולי המרה"

פאמקי

New member
"טיפולי המרה"

עמותת ההומואים הדתיים "כמוך" הקימה קרן לסבסוד טיפולים לשינוי הנטייה המינית. על הבעייתיות שבהם, והמחלוקת על יעילותם אומר מנהל העמותה: "אין בעולם המחקר אמירה חד-משמעית שאפשר או שאי-אפשר להשתנות" בשיא חוצפתם הם מבקשים סבסוד מהמדינה, לטיפולים אלו.
מזעזע
קיראו והישמרו.

בוקר נפלא ../images/Emo13.gif

בהקשר לנושא..בחור הומוסקסואל בשם אייל ברק הוציא ספר על שינוי בנטיתו בעזרת איש קבלה צרפתי קישור! הייתי מאוד סקרנית לדעת,מה התהליך שעבר?,איזה שינוי חשבתי זה גרם לו? והאם באמת הוא הפסיק לקנות כריות יום מבורך

pizi33

New member
עיברית קשה שפה

בשביל שינוי פונים לקבלה??? הרי קבלה זה מלשון לקבל. אם אני לא מקבל את עצמי, אני אעשה שינוי, לבד, בלי יצחק, או רחל. אם טוב לי עם עצמי כמו שאני שום גורם חוץ לא ישנה את זה. לא חקרתי את הנושא ואין לי השכלה בתחום, אבל אני חושבת שאם אדם ולא משנה בן כמה הוא אומר "אני רוצה להיות בקשר זוגי עם בן/בת מיני" וזה מה שהוא רוצה. אז אם יהיה דווקא עם בני המין השני זאת לא תהיה חוויה מתקנת. הכרתי אישה מבוגרת מאוד, שרצתה להתנסות במין עם נשים, אז היא התנסתה, אבל... היא סטרייטית, אפילו לא דו. והיא רגילה לגינוני חיזור ומשגל גבריים. ולכן נשים שהיו איתה, ולא פעלו כמו גבר (במיטה, או מחוצה לה) לא מצאו את מקומן. אז אם את נמשכת לגברים, מה הטעם להשלות בחורה שיכול להיות ביניכן משהו. ואם את נמשכת לנשים מה הטעם להשלות גבר שיכול להיות ביניכם משהו. מראש אני מבקשת סליחה מכל הבנות הדתיות בפורום. אבל להתפלל על מישהו שיפסיק לאהוב את בני מינו, זה בדיוק כמו ללכת להופעה של סקעת ולצעוק "הראל תעשה לי ילד". אני יודעת שיש הרבה נערים ונערות המעדיפים את בני מינם שיקנאו עכשיו בבן שלי אבל אני מעדיפה שהוא יבוא ויגיד לי "יש לי בן זוג וטוב לנו" מאשר "אני לבד ורע לי".

...../images/Emo104.gif../images/Emo34.gif

זה לא באמת קל כמו שאת מתארת... במגזר הדתי להיות הומו/לסבית,זה לקלל את היום שבו נולדת. הדתיים בארון עוברים יסורי -נפש קשים מאוד,כי מבחינתם זה יהרג ובל יעבור. התיקון מבחינת הדת אומר :"שמה שהכי קשה לך זה התיקון שלך".. משכב זכר משול לכרת,ומשכב אישה משול לתועבה.וזה המבחן הכי קשה זה להיות מה שאתה לא... מנסיון ,לחיות עם מישהו ולשים את השמיכה חוצץ בינכם כי לא בא לך שהוא יגע בך בלילה במקום להתכרבל כפיות זה עוול !. לנתק את הנשמה שלך בעת קיום יחסי מין זה עוול לעצמך ! יש הרבה אספקטים לנושא הזה..בתור אחת עם רקע דתי ,ההתמודדות הזו לא קלה!. שאני בזוגיות עם אישה אני מקבלת את האהבה הטהורה ביותר והנכונה ביותר לי ולנשמתי. אני מבכה את העבר שלי שלא יצאתי מהארון בגיל צעיר והגעתי לתובנות מוקדם יותר,עשיתי הרבה חשבון נפש ביני לבורא עולם וביני לסביבתי. לא רציתי להיות "מוקצה" בעיני משפחתי והסביבה.ועברתי יסורים נפשים לא מעטים . ואם אז היו מציעים לי ל"תקן" את עצמי הייתי מנסה.. היום: מבחינתי בורא עולם יצר אותי כזו ,ואני מעדיפה להסתכל על כך שאלוקים זו אנרגיה טהורה של אהבה ונטו אהבה ואף אחד לא ישפוט אותי ואין לו את הזכות לשפוט אותי על מי שאני,במיוחד לא בשר ודם קרוב ככל שיהיה.. .,עשיתי צעד גדול ביום שהתגרשתי,נתתי לעצמי טפיחה על השכם וקניתי לי מתנה על כך.. שלא הפכתי לאחת מהנשים האומללות האלו שחיות בזוגיות למען החברה!. וביום שאני אמצא זוגיות אמיתית ואוהבת ,אני מאמינה שאקבל את הכוחות לצאת מהארון אפילו שהמחיר יהיה יקר. אני לא מתכוונת להתחבא ,במחבואים תמיד הייתי נרדמת..והתעוררתי בחיים מאוחר מידי. אני מתכוונת להיות מאושרת!!! אפילו שתיהיה לי מלחמה בחוץ יהיה לי שלום בבית!יעלה מה שיעלה... התגרשתי לא מזמן בגיל 36 אומנם קצת מאוחר,ואני מחפשת מישהי לאהוב,לבנות איתה בית חם, ובתקווה להזדקן איתה. אומנם עדיין בארון מסיבות אלו ואחרות..אבל שלימה עם עצמי יותר מתמיד!. בריאות,אהבה ,ותמיד לעשות מה שטוב לכן ורק לכן!! גם אם יהיה לזה מחיר! זה מחיר שטוב לשלם לעתיד לבוא...למען בריאות הנפש והגוף! שלומות, הרבה אור ואהבה. ו

פאמקי

New member
מסכימה- הבעיה הרבה יותר גדולה מסבסוד

באמירתי זו, היה הדגש נוסף- כהוספת חטא על פשע. חושבת שנורא שמנסים "לתקן" את נטייתינו המינית, איך אפשר לתקן משהו, שבעיני, אינו מקולקל? רואה בכך שטיפת מוח וטו לא! ונכון, העניין הזה נוגע בעצב חשוף אצלי- חבר מאוד טוב שלי "נפל" למקום הזה. מה שנותר מהשטיפה זה שהוא חזר בתשובה ושהוא עם מישהו, אך בטוח שמה שהוא עושה הוא נורא ועדיין מקווה להקים בית עם אשה (לסבית) שתקבל את נטייתו והוא את שלה, אך שיחיו כנשואים, בשקר מוחלט! וזה מבלי שדיברתי על ה"מתקנים", שחלקם בעצמם נמשכים לגברים ופוגעים אנושות בנפשות של הגברים (והנשים) הללו, (ע"י שטיפת מוח, ניצול ואונס) שמאמינים בהם וב"תורתם" ולא מבינים... "אם זה רע, איך ייתכן שהם עושים זאת?" והמפלצות הללו, מצדיקים זאת כעונש על "חטאיהם". והצלחות? איני מאמינה שקיימות כאלו. מה שיש זה הסתרה גדולה יותר. עד שגבר/ אשה דתיים, מצאו את הכוחות להודות בפני עצמם ואח"כ בפני אחרים, מחזירים אותם לחיות עמוק, עמוק בתוך כספת, ארון שמסתתרים בו גם בפני עצמם. איך אפשר לטעון שהם חיים בנישואים מאושרים?? ועוד לקרוא לזה בשם מטעה "הומואים דתיים"... נורא!

pizi33

New member
אם הם מאמינים בזה שינסו

מה איכפת לי ולך? אם המדינה מוכנה לממן את זה, זה כן איפכת לי אבל... ראיתי את המדינה מממנת דברים מיותרים יותר ואין לי דרך להתקומם. וכדי לא לרכל אספר על עצמי. לפני אי אילו שנים התאהבתי בבחורה. עד אז הייתי סטרטיית בורגנית, מהסוג שאוססונה מגנה, נשואה, ילדים, משרה מצאת החמה עד צאת הנשמה ולא חשבתי שמשהו לא בסדר. על רקע ההתאהבות באותה בחורה, כשהבנתי שהיא רואה אותי כל יום כל היום אבל לא "רואה אותי". עשיתי ניסיון אובדני. כך הגעתי לאשפוז בבית חולים פסיכיאטרי, וכך התחלתי טיפול פסכולוגי שנמשך חצי שנה. מובן שנושא האהבה לגברת עלה בכל פגישה, לזכותה של הפסיכולוגית שלי יאמר שהיא לא ניסתה לשנות את הנטייה החדשה שלי. היא ניסתה מאוד להראות לי שיש עוד אפשרויות ושהגברת שאינה מעוניינת היא לא האישה היחידה בעולם. זה לא עזר. עברו כבר כמעט 4 שנים מאז שהטיפול הפסיכולוגי נגמר. אני עדיין אוהבת את האישה ההיא. אני יודעת שאסור לי להתקרב אליה (אין צו הרחקה או משהו כזה) ואני לא עומדת בפיתוי. את הטיפול מימנה כמובן המדינה, וכמו שאמרתי הוא היה לא מועיל, ולכן בעיניי מיותר. אז אני בטוחה שאין שום דבר רע בלאהוב את בני מינך. אבל... אם בני היקר יגיד לי "אמא אני נמשך לגברים, וזה מפריע לי, אני רוצה לעבור טיפול פסיכולוגי כדי לשנות את זה". אני אחפש לו מסגרת שתעשה את הטיפול הזה. ברור שקודם אגיד לו שנטיה מינית זה לא צבע שיער, ולפי דעתי חבל לו לנסות לשנות את זה. אבל אם הוא ירצה את השינוי הוא יקבל את ההזדמנות לנסות. בכלל אני מאמינה שמי שרוצה שינוי, ולא משנה על מה מדובר, ומונעים ממנו את השינוי שהוא רוצה בו, יעשה דברים פסולים כדי להגיע לתוצאת השינוי המיוחל.

הבעיה בעיניי חמורה יותר מסבסוד

של המדינה... הבעיה היא במהותו של טיפול ההמרה.... במחשבה שיש במה לטפל.... במחשבה שצריך לשנות.... אני לא מאמינה בכוח עליון שיש לעבוד... אבל נגיד ויש כזה.... באמת היה מפריע לו את מי האדם אוהב? גבר או אישה? זו אהבה... כל עוד אדם אוהב הכל נפלא... ואם לאלוהים יש בעיה עם העובדה שאוהבים, אז שתלך לעשות טיפול המרה בעצמה.... אלוהים אמורה להיות ישות גדולה.. לא חושבת שלישות גדולה מפריע את מי האדם אוהב, כל עוד הוא אוהב... מנסים לשנות את נטיתו של האדם... למה? באמת שאני לא מבינה במה הקהילה הדתית משקיעה את מאמציה... שאנשים יתחילו לאהוב ולקבל במקום לדכא ולשנוא.... אולי העולם יראה קצת יותר טוב

flint29

New member
אני לא הייתי הולכת או שולחת מישהו למטפל

ששיטת הטיפול שלו היא בגדר "סוד" הסוד הזה זה משהו שנשמר עבור מי שרוצה להרוויח על גב אמונתם של אחרים. לדעתי זה יותר טיפול המרה להיות גולד פינגר בשביל "ממציא" השיטה.

flint29

New member
אני מאוד מקווה שהמדינה תדע להישמר מכאלה

ותבקש את הראיות המתאימות לכך שהשיטה עובדת. לא מספיק לומר שהשיטה לא הוכחה ככישלון כדי להפעיל אותה.

למעלה