טיפולים לילד שלישי

simba1231

New member
טיפולים לילד שלישי

בוקר טוב,
עברו כמה שנים ואנחנו מתלבטים לגבי חזרה לטיפולים, הכוונה היא לIVF. אם מישהי מכירה טוב את הבירוקרטיה לגבי ילד שלישי - איך זה עובד עם התרופות? יש הנחה של הקופ"ח? בזמנו אני זוכרת שהיינו מקבלים מהבית חולים מרשמים והמרנו אותם בקופ"ח, עושים את זה גם עכשיו?
ולגבי תורים לבית החולים הם אמרו לי משהו על או להביא התחייבות או לשלם. מניחה שהקופ"ח לא נותנת התחייבות כבר, זה משהו שאפשר לבקש עליו החזר הביטוח המשלים? (של כללית אם זה משנה).
המון תודה לעונות

כל הקופות מסבסדות טיפולים לילד 3 במסגרת הביטוח המשלים

גובה המימון תלוי בקופה ובדרגת הביטוח . אני בטיפולים לילד שלישי אבל לא חברת כללית , אז לא יכולה לתת לך נתונים מדוייקים. שווה להתחיל באתר של הקופה ופשוט לבדוק, כי לרוב הם מפרטים בצורה די ברורה, לפחות בקווים כלליים.
בשורה התחתונה- למבוטחות בביטוח משלים, גם לילד שלישי יש מימון משמעותי לטיפולים ולתרופות , ממש לא כמו עלויות בפרטי.
מאחלת לך שיהיה קצר ומתוק!
&nbsp

simba1231

New member
תודה!

לטיפולים עצמם הצלחתי להבין רק לגבי התרופות אני לא מבינה. חשבתי שאם זאת לא פעם ראשונה אני אהיה פחות בלחץ מלהבין את זה אבל זה לא עוזר... עדיין לחוצה

Caitriona

New member
הי, גם אני בכללית ובטיפולים לילד שלישי

ולא מצליחה להבין כמה הם מסבסדים מהתרופות.
בגדול, מה שאני כן יודעת זה שהם מאשרים עד שישה סבבים סה"כ (בלי קשר לשנה קלנדרית). החזרת עוברים מוקפאים נחשבת חצי סבב.
סבסוד מול אסותא- להחזרת עובר קפוא שילמתי השתתפות עצמית של 300 ש"ח.
שאיבה אני לא זוכרת- פעם אחרונה שעשיתי זה היה עם הילד השני שנשארו מהסבב שלו מוקפאים.
אם את מצליחה למצוא עלויות ותנאי השתתפות- אשמח אם תוכלי לשתף כאן. אני גם חופרת בזה ולא מצליחה להבין. אולי פשוט אפשר לשאול את הרוקח כשמוציאים את המרשם- הם הרבה פעמים יודעים מה ההשתפות כוללת ברכישת תרופות.
בכל מקרה, בהצלחה ולשהות קצרה :)

simba1231

New member
היי

לגבי הטיפול עצמו - בדקתי ספציפית בהדסה (כי שם העוברים שלי) ושם זה בלי השתתפות עצמית והעלות לסבב שלם היא 12,000 ש"ח ורק להחזרה 5,000 ש"ח כשהקופה נותנת החזר בדיעבד על 75% ועד 7,200 ש"ח אם אני זוכרת נכון). לגבי התרופות אני משתגעת ולא מצליחה להיזכר בתשובה... אולי אנסה להרים טלפון השבוע לבית מרקחת ולברר מולם (זכרתי תהליך מוזר שלוקחים את המרשם מהביה"ח ומחתימים אותו במזכירות של הקופה? נשמע הגיוני?)
תודה והמון בהצלחה גם לך :)

Caitriona

New member
אצלי במרפאה הביאו טופס עם המרשם

והיה כתוב בגדול "עבור ילד שלישי" ונתתי את זה לרוקח.
מה קרה עם זה אח"כ- אין לי מושג.
אבל לדעתי הרוקחים יודעים פחות או יותר מה גודל ההשתתפות כי לפעמים הם אומרים לי מה הבדל המחירים עם/בלי מרשם וכו'

Caitriona

New member
במרפאה של הרופא הפרטי

אני מטופלת של בר חוה, ואחד היתרונות שם הוא שהם מטפלים ברוב
עניין הטפסים והאישורים. אז כשהדפיסו לי מרשם פשוט הצמידו את זה לטופס של הקופה.

למעלה