טיפולים בהונדה PCX

eyals05

New member
טיפולים בהונדה PCX

אחרי שהעברתי את ה-PCX שלי טיפול 8000 ק"מ שבו הוחלפו מסנן אויר, פלאג, שמן מנוע ורולים, התפניתי להסתכל לעתיד הלא רחוק כל כך ולראות מה יהיה בטיפול הבא. לפי ספר הרכב הטיפול הבא ב-12000 ק"מ כולל רק בדיקות של הקטנוע בלבד וללא החלפה של דבר (אפילו לא שמן). מה שיותר הפליא אותי זה שמבירור של מחיר הטיפול עלה כי אני אאלץ להיפרד מ-918 ש"ח בטיפול הזה. כל הנסיונות לברר מה בדיוק כולל הטיפול במוסך הונדה ולמה לעזאזל אני צריך להיפרד מ-918 ש"ח לכמה בדיקות עלו בתוהו. אולי מישהו מנציגי הונדה בפורום או מישהו עם ידע שכזה יכול לשפוך אור על הנושא.

eyals05

New member
אצל ניר ד"ר סייקל

הכל היה לפי הספר בטיפול מלבד הרולים שביקשתי לפתוח את הוואריאטור למרות שאין צורך לפי הספר. כשפתחנו ראינו שהמשקולות אכן נשחקו קצת ולכן הן הוחלפו. המשולשים היו בסדר וכמובן גם הרצועה שלפי הספר יש להחליפה כל 24000 ק"מ. את הסכום של 918 ש"ח לקחתי מהמבחן שנערך לקטנוע בפולגז. אולי תומר, אתה תצליח לשפוך קצת אור על התעלומה? מה יש שם בטיפול 12000 אלף שעולה כל כך הרבה כשלפי ספר הרכב מדובר רק בבדיקות כלליות?

T0MERKE

New member
בוא נעשה סדר בדברים

קודם כל -ב PCX מחליפים פילטר אויר ב 12,000 ק"מ (ולא ב 8,000) מחיר טיפול 12,000 הוא אכן כמו שכתבת : בדיקות שכוללות -החלפת שמן, החלפת פילטר אויר, בלמים, נוזלים, בדיקת מרווח שסתומים, נקיונות פנימיים.

eyals05

New member
בוא נעשה סדר בדברים

את הפילטר אויר מחליפים כל 16000 ק"מ לפי הספר ושם גם כתוב שבמקומות מאובקים או רטובים תתכן החלפה בזמן קצר יותר. כשפתחנו את הבית של הפילטר ראינו שהוא מטונף ממש ולכן הומלץ לי להחליפו וכך נעשה. אני מצרף צילום מתוך ספר הטיפולים שמראה מה צריך לעשות בטיפול. לא כתוב שם שיש צורך בהחלפת שמן, פילטר אויר, נוזלים (נוזל בלם ונוזל קירור מחליפים לפי הספר פעם בשנתיים), או בדיקת מרווח שסתומים. האם היבואן מטפל בכלים שלו שלא לפי הוראות היצרנית? אולי זו דרך לעשות קופה על מי שלא בודק את ספר הרכב? אולי יש טעות חמורה בספר?

lior05

New member
החלפת שמן כל 12K ק"מ?

לפי הטבלה האחרונה, יש להחליף שמן כל "טיפול 8K". נראה לי קצת מוזר.

BrrE

New member
אני את הטיפול 12K עשיתי אצל שרון ברמת החי"ל

עלה לי 370 ש"ח והטיפול כלל שמן מנוע שמן גיר +מסנן אויר + כל הבדיקות האפשריות באמת לא ברור על מה לוקחים 900ש"ח בהונדה

SHLOMY2009

New member
הרבה כסף הולך על

בדיקת כיוון שסתומים בכלים של הונדה מהPCX ועד לגולד, שכן זו עבודה קצת יותר מורכב מלהחליף רפידות בלם..

למעלה