טיפולים אלטרנטיביים- חשוב מאוד, בבקשה תגיבו!!

kukula2006

New member
טיפולים אלטרנטיביים- חשוב מאוד, בבקשה תגיבו!!

שלום לכולם!! אני מטפלת אלטרנטיבית רב תחומית. ההתמחות העיקרית שלי היא באיזון גופנפש- זהו טיפול המשלב שיחה עם דמיון מודרך והילינג. בנוסף אני מטפלת גם ברפלקסולוגיה, פרחי באך ועיסויים שונים. למדתי שס"י ע"מ להתמקד באוכלוסיית החרשים וכבדי השמיעה ולבנות עבורם תכנית טיפולים העונה על הצרכים שלהם. אני פונה אליכם, אוכלוסיית החרשים וכבדי השמיעה, האם סוג טיפול זה מדבר אליכם? האם זה משהו שיכול לעניין אתכם? חשוב לי לציין שטיפול זה מיועד לכל אדם באשר הוא אדם, בין אם הוא רוצה לפתור חסימות בחייו ובין א הוא רוצה להעצים את עצמו בתחומים שונים בחיים שלו. אשמח לקבל תגובות. תוד מראש. רעות חמו

moran f

New member
לא

מה גורם לך לחשוב שאוכלוסיית החרשים וכבדי השמיעה היא הומוגנית יותר מאוכלוסית השומעים?

kukula2006

New member
למורן

אני לא חושבת שום דבר. אני מטפלת גם באוכלוסיה שומעת. פשוט מעניין אותי להיכנס גם אל עולמם של החרשים. אני לא חושבת שהם שונים, יותר או פחות טובים משומעים, פשוט הצרכים שלהם הם שונים, מאחר ובמתכונת הרגילה הטיפול נעשה בעיניים עצומות תוך הקשבה בלבד, מאוד מאתגר אותי לבנות תכנית שתתאים גם לאוכלוסיה לא שומעת. זה הכל!! אין שום כוונה לפגוע בשום צד, אלא לחשוף את האוכלוסיה החרשת לחוויה חדשה, ולפתח את עצמי בתור מטפלת.

moran f

New member
מעניין אותי לדעת

לאילו עוד אוכלוסיות התאמת טיפול כאוכלוסיות. הרפואה האלטרנטיבית לא מתגאה ביחס לכל אדם כאל מכלול ות לאוכלוסיה שלמה ומגוונת על סמך בעיה רפואית אחת. לפגוע לא פגעת, אל דאגה. אבל אני חושבת שהתייחסות ל"אוכלוסיה" לא ממש מפתחת אנשים.

kukula2006

New member
תשובה

אני חושבת שלא הבנת אותי נכון.... פניתי ל"אוכלוסיית" החרשים, לא בגלל שהם חרשים ולא על מנת לטפל להם בחרשות. לא אמרתי לאף אחד- אתה חרש בוא אני אטפל בך. הטיפול נעשה לכל אדם כאינדווידואל, ולא כמכלול. אני בסך הכל מציעה דרך נוחה יותר להגיע לסוג טיפול כזה ושלא יהיה שום דבר שמפריע לו. רוצה דוגמה נוספת? בבקשה... הדלת ושביל הגישה לחדר הטיפולים רחבים מספיק כך שאם אדם בעל נכות פיזית עם כסא גלגלים רוצה להגיע לסוג טיפול כזה, יכול להגיע בלי שום בעיה.

אממ..

לדעתי זה ממש יפה שאת רוצה להיכנס עם התחום הזה לעולם החרשים, אלי באופן אישי זה לא מדבר... אבל יש המון אחרים שזה כן ידבר אליהם... בהצלחה

kukula2006

New member
תודה... מורן.. תקראי

תודה רבה על התגוןבה.. זה באמת עושה טוב לשמוע. גם אם לא באופן אישי.

M r s S m i t h

New member
נשמע לי רעיון טוב

בעיקר לחירשים אין מניעה מללכת למכונים שונים או ספא המציעים עיסויים וטיפולים אלטרנטיביים. והייתי רוצה שתסבירי בעוד אילו מובנים הטיפולים האלטרנטיביים יהיו מותאמים לחירשים מלבד ש"ס?.. וכל הכבוד על היוזמה..בהצלחהה

kukula2006

New member
תודה לך!

הטיפול שאני מציעה כולל שילוב של שיחה עם טיפולי מגע שונים. בשביל ליצור שיחה צריך מישהו שמבין שס"י. מלבד זה כמו שציינתי במתכונת הרגילה הטיפולים כוללים דמיון מודרך שנעשה בשכיבה ובעיניים עצומות, כך שהמטופל שומע את ההנחיות ואיתן נכנס לעולם הדמיון. מאחר ואדם חרש לא יכול לעשות את זה כי הוא חייב תקשורת ויזואלית אני רוצה, במידה ויתאפשר לבנות תכנית שתהיה שונה ותותאם לצרכים של אנשים חרשים. מלבד זאת, לעיסוי רגיל או טיפולי "כיף" אין שום שוני בין אדם חרש לשומע. הטיפולים שלי מתבססים על הקשר שבין הגוף והנפש ואיך זה בא לידי ביטוי בחיים, החל מתקופת ההריון (ברפלקסולוגיה למשל,) ועד היום.

עכשיו הבנתי יותר טוב מה את מציעה

זה מעלה בי זיכרונות מחדר כושר ומבית הספר שהמורה\מדריך מכבה את האורות ואומר לכולם לשכב לעצום עיניים ומדבר (עד היום אין לי מושג על מה) את יודעת שפת סימנים? אני מניחה שכן... בכל מקרה זה נשמע נורא מעניין ותמשיכי לפתח את הנושא הזה ותפרסמי את עצמך בעוד מקומות חוץ מהפורום

טיפולים אלטרנטיביים חשוב מאוד לשומעים..בבקשה

שלום!!! מטפלת שומעת אלטרנטיבית רב תחומיה ההתמחות העיקרית שלך היא באיזון שמיעה-זהו טיפול המשלב שמיעה עם מציאות מודרך הילינג..מטפלת גם רפלקסולגיה,פרחי קולות באך עיסוי אוזן שמיעה..תלמדי לדבר קול להתמקד אוכלוסייה שומעים נזקקיי שמיעה,האם סוג טיפול שמיעה מדבר אליך?האם זה משהו שיכול לעניין חרש?חשוב לך לציין שטיפול שמיעה זה מיועד לכל אדם שומע הוא שומע רוצה לפתור חסימות באוזניים בחייו שומע אילם בין א הוא רוצה להצים את עצמו עצב שמיעה בתחומים שונים אלטרנטיביים ידיים...שמחתי לתן תגובה תווד מראש דון חרש סקוטי מחייך אלטרנטיבית שומעת תרחני סמנים ידיים גוף שתיי נפשות מתחבר דרך מגע ידיים סאטר..

kukula2006

New member
היי דון

לא כל כך הבנתי את התגובה שלך אבל בתחושה שלי אתה קצת כועס. האם אני טועה? אני אשמח לדעת שכן ואשמח אם תסביר לי למה התכוונת

עשיתי כמה טיפולים אלטרנטיביים כאלה

אם נאני לא טועה זה היה משהו כמו ביו-אנרגיה. יש טיפולים אחרים שלא מצריכים תקשורת עם המטופל. קשה לי לומר מה השמות המדויקים של הטיפולים האלטרנטיביים השונים כי אני לא בקיאה בזה אבל את בוודאי יודעת למה אני מתכוונת. יש גם עניין דמיון מודרך. המטופל יכול לדמיין ולתאר מה הוא רואה כשעיניו פקוחות על מנת לתקשר עם המטפל. לא חייבים לעצום עיניים. בקיצור חרשים וכבדי שמיעה יכולים לעשות את זה רק צריך קצת יצירתיות כדי להתגבר על מחסום התקשורת.

kukula2006

New member
תודה

זה בדיוק מה שאני מחפשת.... את הדרך היצירתית הזו... אני יודעת שיש עוד תחומים שלא מצריכים תקשורת עם המטופל. תלוי באיזו רמה המטופל רוצה לטפל בעצמו. אדם שרוצה להיכנס לרבדים יותר עמוקים של עצמו כן צריכה להיות שם תקשורת.

אמיר335

New member
זה עזר במשהו? ממליצה לאחרים ללכת?

ואגב לא כל כך הבנתי מה הטיפולים הללו?

black_magic

New member
כל סוג טיפול מדבר אלי :)

ואם זה עם שפת סימנים, עוד יותר כייף :) אתם לא מבינים שיש סוגי טיפול שצריך לתקשר עם המטפל, זה ברור לא טיפול כייף, זה טיפול רציני, מדבר על רגשות וכל מיני בעיות פנימיות.. חשוב מאד שתהיה תקשורת פתוחה עם המטפל, שיבין בידיוק מה הבעיה אצלך בשורה התחתונה אני בעד!

למעלה