טיפולים אינטנסיביים

ענתנוי

New member
טיפולים אינטנסיביים

השבוע השלמתי את השכלתי בנושא ה"אוטיזם" והבנתי איך יוצרים אילמות סלקטיבית, התנהגות אובססיבית ופגיעה עצמית.

חז"ל אמרו: "אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך". הם דיברו על חברים ולא על הורים וילדים כי הם לא העלו על דעתם, כנראה, היסטריה המונית שתגרום להורים להתעלל בילידים שלהם בצורה שיטתית.
אז לפני שאתם מצטרפים לטירוף הכללי והופכים את הילד שלכם לפרויקט תעצרו רגע ותחשבו: הייתם רוצים ילדות כזו? הייתם רוצים לבלות כל רגע פנאי עם אוסף לא מזוהה של מבוגרים חולי שליטה שמענישים אותך (ABA) או מעליבים אותך (DIR) על כל תגובה לא רצויה?.....

ולא דיברנו עוד על אהבה.....

ענתנוי

New member
לא רק

התופעות האלו יכולות להופיע גם באופן ספונטני, בלי עזרה ובלי אבחונים, אבל לגרום לזה בכוונה תחילה?
ועוד להשקיע את כל המשאבים, הכספיים והנפשיים, כדי להרוס לילד שלך את החיים?......

arana1

New member
הטיפול האינטנסיבי הוא רק ביטוי אחד של הגישה המרעילה

הטיפול האינטנסיבי בסך הכל מגלם את מה שנמצא באוויר
שאתה לא בסדר כמו שאתה ולכן ניכנס באמא של אמא שלך
ובכל העוצמה
עם סוללה של מטורללים יקרנים מסביב לשעון
וכל זה רק בגלל שעצם המרחב החברתי לא בנוי לשאת סטיה הכי קטנה מהמבט והגישה והכיוון "הנכון"

הטיפול האינטנסיבי אינו המחלה
הוא רק הסימפטום שלה

dina199

New member
וגם 'כמה שיותר מוקדם'

dina199

New member
הם גם אמרו 'חנוך לנער לפי דרכו'

(אני לא זוכרת את הנוסח המדוייק אבל אני מניחה שזה קרוב מספיק
).
אני לא יודעת לגבי הורים, אבל היה רצוי שמטפלים ומורים היו משקיעים מחשבה בנושא.

אנשי מקצוע

משפעים על ההורים, ההורים אחרי אבחון שומעים לאנשי מקצוע, ואנשי מקצוע ממש לא הולכים על פי האמרה, חנוך לנוער על פי דרכו, להפך
הם מלמדים את ההורה סמכות הורי, הצבת גבולות, משטר צבאי כלפי הילד זו גישתם, ואני מודעת לזה שיבואו כאן גולשים
ויכתבו שלא כולם, אז כן הייתי אצל רבים וטובים מדי לדעת שרוב אנשי המקצוע כאלו, נדיר למצוא אנשי מקצוע בגישה שונה.!

לאמא מודאגת: האם פסיכיאטרים לא מבינים

שההתנהגות שהם מעודדים כלפי אוטיסטים הייתה מוגדרת על נ"טים כ"התעללות נפשית קשה"?
או שהם יוצאים מנקודת הנחה שאוטיסטים הם רובוטים חסרי רגשות ולכן לא יכולים מעצם הגדרתם כאוטיסטים לעבור התעללות נפשית?

dina199

New member
לא כולם אבל חלקם הנכבד

יוצאים מתוך הנחה ש'אוטיסט' זה מצב 'לא תקין' ושכל האמצעים מקדשים את המטרה להפוך אותו ל'תקין'

ענתנוי

New member
הירהורים

אתמול שוחחתי עם מישהי על הנושא הזה.
ההבדל בין שפיות לאי-שפיות הוא מודעות: אדם שאיבד את שפיותי לא מודע לזה שהוא לא שפוי, והפסיכיאטרים הם האחרונים שיודו שמשהו לא בסדר אצלם
מסקנה: בקרב הפסיכיאטרים יש סיכוי גבוה יותר למצוא אנשים שאיבדו את שפיותם....
ואם אני קוראת קצת ביוגרפיות של ביהוויוריסטים (שדוגלים בגישה ההתנהגותית) אין לי ספק שחלקם הגדול פסיכי לחלוטין, וזה כולל את סקינר ואת לובאס - ממציא השיטה שמוכרת כיום כ-ABA.....

arana1

New member
רוב הפסיכולוגים לא מודעים למידה שבה אינם שפויים

משיחות שהיו לי עם פסיכולוגים מכל הסוגים והמינים ומקריאה של מה שהם כותבים לגבי רוב הנושאים קל מאוד לגזור תבניות שמטילות ספק כבד מאוד ביכולתם לשיקול דעת ענייני ושפוי

לדעתי
זו גם הסיבה שאף אחד מעולם לא דרש מאף פסיכולוג אחריות, רפואית או אחרת, לתוצאות של מעשיו וטעויותיו, כי אנשים מקבלים כמובן מאליו את העובדה שהסיכוי שהאנשים האלה יודעים על מה הם מדברים הוא זעום להפליא
פסיכולוגיה זה הענף המדעי היחידי שבו אינך נדרש לשום מחוייבות לאמת
להפך
מדדים כמו "איכות חיים", שתלויה כידוע ברמת הקונפורמיות שלך, חשובים לרוב הפסיכולוגים הרבה יותר מהאמת
בגלל זה למשל ממהרים כל כך ללמד אוטיסטים לשקר
פסיכולוגיה זה התחום המדעי היחיד שבו השקר הוא הרבה יותר חשוב מהאמת

אני מתכוונת לפסיכולגים/מטפלים קליניים

כי הם הגוף המטפל הראשון שההורה נתקל בו אחרי האבחון .

אריה127

New member
חבל מאוד

חבל מאוד שאת לא מכירה (או מסרבת להכיר) טיפולים מהסוג שיוצרים כיף עם הילד.
וכi - בשיטת aba או DIR
חוויתיים, רגשיים, מחוברים מלאים אהבה כיף ומגע רגשי ופיזי
&nbsp
אנחנו עבדנו בשיטה הזו. החברה הכי טובה של הבן שלי הייתה התרפיסטית שלה.
והיא שלו. וגם לאחר שהתחתנה וגרה במרחק של 60 ק"מ המשיכה להגיע פעם בשבוע.
למרות שעזבה לפני כחצי שנה (בעקבות לידת בנה) עד היום הוא מתגעגע עליה...
&nbsp
מעליבים? מענישים?
אנחנו לחלוטין לא מדברים על אותו דבר!!
&nbsp
וכן - חבל שלא יכולנו להעניק כזו ילדות לכל הילדים שלי.
&nbsp

ענתנוי

New member
אין שיטה - יש רק אנשים

אם מצאתם אדם אחד שבאמת אוהב, מבין ומקשיב לילד זה נפלא ולא משנה באיזו שיטה הוא או היא עובדים - כי עבודה עם בני אדם היא אמנות ולא תכנות.
זו הסיבה שאני מנסה להכניס את המושג "מתווך תקשורת" לתודעה וליצור הבדלה ואבחנה בין מטפלים טובים לגרועים.
לעומת זאת - נתקלתי במשפחות שנכנסו להיסטריה, הכניסו צוות שלם של "מטפלים" שעובדים עם הילד בלי הפסקה וראיתי את התוצאות - וזה נורא.
לא האמנתי שאפשר לגרום לתופעות קשות של דיכאון, פגיעה עצמית ופיזית בגיל כל כך צעיר....

אריה127

New member
אז תדברי על זה במקום להתנגד לשיטה טיפולית!

וכן - מאוד משנה השיטה.
השיטה נותנת סדר ותוכנית.
מהתוכנית ניתן לפעמים לצאת. תוכנית טובה גם לומדת (במידת האפשר) מתי (תלוי הילד ולא תלוי זמן) ואיך יוצאים ממנה.
אבל הכאוס והתחושה של מטפל שלא יודע מה מצפים ממנו.
והתחושה של הילד שלא יודע מה רוצים מחייו.
הם עצמם מפריעים ומזיקים גם להתקדמות של הילד וגם לקשר בין המטפל והילד.
&nbsp
אספר לך כיצד ריאינו את התרפיסטים:
ביקשנו ממנה לשחק וליצור קשר עם הילד.
מה שהיא רוצה איך שהיא רוצה.
משחק חופשי לגמרי.
חצי שעה.
אם הילד הגיב בשמחה ובכיף קיבלנו אותה.
הנסיון שלנו לימד שמי שעברה את ה"מבחן" הייתה מטפלת מעולה.
ומי שלקחנו כי לא הייתה ברירה, או שנראתה לנו עם פוטנציאל לא הוכיחה את עצמה ונאלצנו זמן קצר אח"כ לפטר אותה. .
&nbsp
&nbsp

למעלה