טיפה
......

טיפה ../images/Emo32.gif......

קודם כל, שלום לכולם... במקרה היה לי מעט משעמם והחלטתי להיכנס לפורום הזה, כי גם אני אוהב רוק איכותי.... הבעיה היא שאת מרבית האמנים עליהם אתם מדברים פה אני לא מכיר, אז הרגשתי לא שייך.. אבל זה אחלה פורום... אני אשאר פה קצת, נראה איך מסתדר.... עכשיו לשאלה שלי.... אני עובד עכשיו על פרוייקט באנגלית בנושא "התפתחות הרוק ומאפיינים של כל תקופה". עכשיו, המון זמן שיערתי (עקב השוואת קצבים) שה-rock n' roll בא מהבלוז\ג'אז. אמרתי את זה למורה שלי, שהיא מבינה במוסיקה טיפה, והיא התחילה לצעוק עליי שבלוז זה עולם שונה לגמרי ואין מה להשוות... האחרי שהרגעתי אותה, אמרתי לה שאני אנסה להשיג לה הוכחה שאני צודק. אז בזמן שקראתי את חוקי הפורום, היה שם סעיף שניתן לעבור למקורות, והוזכר שם הבלוז כמקור. אז תוכלו לעזור לי בבקשה? זה למען מטרה טובה.... ועוד דבר קטן... אופרת הרוק tomy (או איך שלא כותבים את זה..).. מי ביצע אותה? בחנות מוסיקה לא יכלו לעזור לי..

איזה מזל שהיא מורה לאנגלית ולא

למוסיקה... ברור שבלוז זה משהו אחר לגמרי אחרת היו קוראים גם לרוק אנד רול בלוז לא??? האמת היא שרוק אנד רול הוא תופעה מוסיקאלית מאוד אקלקטית, ובצורתה הנוחכית יש לה הרבה מקורות, אבל למה שקראו במקור רוק אנד רול יש אב ואם ברורים, שכן הרוק הוא תוצר של בלוז חשמלי ורוקבילי, מספיק לשמוע את צ'אק בארי או ג'רי לי לואיס בשביל להבין. עם הזמן, ככל שיותר ויותר מוסיקאים, שבואו מרקע והשכלה שונים, גם הרוק השתנה (אז גם חדלו לקרוא לו רוק אנד רול והתחילו לקרוא לו רוק) אז התחילו להשתלב בעניין גם צלילים מהמזרח הרחוק, השפעות קלאסיות, יווניות אופראיות ועוד. לבלוז יש מבנה קבוע מי שחורג מהמבנה מפסיק לעשות בלוז, רוק מאידך הרבה יותר פתוח ויש המון דברים שאין כמעט שום קשר בינהם (קשר מוסיקאלי לפחות) שקוראים להם רוק, ככלות הכל, מה הקשר בין days of futer pass של המודי בלוז לאלבום האחרון של מאטליקה או ל black sabbeth לצורך העניין?, בדרך כלל הדבר היחיד שמשותף הוא הקשר למוסיקה הפופלרית והשימוש בכלי נגינה דומים (בד"כ כאמור, ישנם מספיק אלבומים שאפילו לא עושים בגיטרות חשמליות). בקיצור בלוז הוא צורת הבסיס של ברוק אנד רול, על צורת הבסיס הזו נבנו הרים וגבעות הרחוקים עד כדי כך מהבסיס שאי אפשר לזהותו לפעמים, דוגמא טובה לזה ניתן למצוא אצל פ"פ דווקא, אם תשמע את whish you where here תוכל לשמוע לצד קטעי סינטסיזר פרוגיים, שמוקרם עמוק במסורת המוסיקאלית הקלאסית של אירופה גם קטעי סולו גיטרה שלוקחים ישר מעולם הבלוז, המבנה הסימפוני של חלק מהיצרות שם רק מדגיש את הדיאלוג בין הבלוז לקלאסי באלבום הזה, שמראה שהמקור הוא אולי בבלוז אבל מאז הלך הרוק דרך ארוכה. ועוד משהו קטן... תחליפי חנות מוסיקה... וכן
ברוכה הבאה.

giloni

New member
ניבלונגים...

אנא ממך! ערוך את ההודעה שלך כמאמר (סדר לו פתיחה וסיום) ושים אותו במטותא ממך באגף המאמרים. זו לא בקשה זו דרישה תקיפה!!! לשואלת החביבה - כנסי לספריה הקרוב והשאילי את ספרו של מוטי רגב: "רוק - מוזיקה ותרבות" שיצא לאור בסידרה מה-דע. קראי את שלושת-ארבעת הפרקים הראשונים, והנה לך הביבליוגרפיה הבסיסית לעבודה. ולעניין החנות: אלא שהפעם מהצד השני! אמנם, כל יצור אנושי שעובד בחנות המוכרת דיסקים בעולם המערבי שלא יודע של מי היצירה Tommy חייב למצוא לעצמו פרנסה אחרת, אבל צריך לומר גם כמה מלים טובות אפילו על מוכרים שלא יודעים את מלאכתם. בחנות השכונתית שלי (טאוור בכרמיאל) יש חברה צעירים, שפרט לאחד, מתקשים קצת להתמודד עם המבחר (הלא גדול במיוחד) שיש להם בחנות. עשיתי לי מנהג קבוע להכנס לשם אחת לשבועיים, לבדוק איזה DVD יצא לאחרונה ב 15 שקל, או משהו יותר איכותי ב 60 שקל (ויש כמה לא רעים כאלה!!) ובו בזמן, "לחנך" קצת את הנוער, שלהפתעתי מוכן להקשיב ולהכיר - בתנאי שגם אני מוכן לשמוע קצת על אחרוני יוצרי האלטרנטיב למיניהם שלצערי אינני מצליח להזכר בשמותיהם. אז יש עוד מקום לתקווה!! יקי

יקי...

מאז שפרופ' דיוויד כץ נתן 90 ומשהו בקורס על תולדות הנצרות אי שם במאה הקודמת לא הוחמאתי כך... (זה לא היה בצחוק) אני שוקד עכשיו על מאמר/סקירה על הגאון שלט"א האדמו"ר אריק קלפטון, מייד כשאתפנה מכך, יהיה מאמר חדש. אגב, קירבתי לעיר הגדולה מאפשר לברור את חניות המוסיקה שלי יותר בקפידה ואני מקפיד ללכת רק לחנויות בהם אפשר לדבר עם המוכרים ולא ללמד, לא יודע מה איתך, אבל לי יש מספיק מזה בעבודה כמורה כפייתי ומיסיונר אובססיבי אני כמובן מנסה לחנך את כל באי החנות, אבל מאחר והם הבטיחו לתת לי הנחה עם אפסיק זה מסתדר דיי טוב..., אבל האמת, באמת יש צמא וזה ממש כיף לספר על ענקי הרוק של פעם, לידם כל הלהקות החדשות והאלטרנטיביות הללו נראים כמו יצחק שמיר ליד ארווידס סאבוניס.

giloni

New member
גמזת אותי עכשיו

יצחק שמיר וארווידס סאבוניס... נצור ושמור
. תגיד, דיויד כץ מלמד תולדות הנצרות? מי נתן לו רשות? נדמה לי שקליינברג אמור ללמד את זה, לא? ועוד משהו: אנא קרא את בקשת העזרה שלי בדף הזה. אשמח לשמוע ממך כמה עצות ביי יקי

אני כנראה לא מספיק צעיר ../images/Emo13.gif

ובקשר לכץ, אני לא יודע מה הוא מלמד עכשיו, לפני 6 שנים שעשיתי את התואר הראשון הוא לימד קורס (שלצערי היה חובה) של הנצרות מהרפורמציה עד ימנו, או כמו שהוא אהב משום מה לקרוא לו "הנצרות ממרטין לותר למרטין לותר קינג", קלינברג לימד אז פרו סימנריון שנקרא "עיונים בטקסטים משעממים במיוחד מימי הבינים" שהכיל כמה מפתיע עיונים בטקסטים משעממים במיוחד מימי הבינים... (סיפור אמיתי), אבל לפני שקוראינו הצעירים ירדמו, אני אפסיק (אגב, נכון אביעד מלמד את תולדות הנצרות היום, בדקתי)

HelterSkelter1

New member
אחח...

קרבה לעיר הגדולה זה דבר חשוב מאוד כשזה מגיע לדיסקים. כבר המון זמן שלא הייתי בחנות האהובה עלי, קצת אחרת... בגלל זה אני נאלץ לקנות הכל באינטרנט... אני צריך לקפוץ לביקור קטן בקצת אחרת, אין ספק
NP: King Crimson - Starless and Bible Black

MajorWinters

New member
לא חשוב בכלל../images/Emo19.gif

בתור יוצא ת"א... אני יכול להגיד שחנות הדיסקים באילת מצוינת- מוכרים מעולים. כל אחד מבין- שני המנהלים אני יכול לדבר איתם שעות- אחד איש של רוק מתקדם ואחד מבין קצת מכל דבר. אבל מכל דבר. בנוסף יש להם איזה מוכרת מטאל שמעסיקה את דניאל חברי בזמן שאני מתייעץ מה כדאי לי לקנות... ועוד מוכר שהתחביב העיקרי שלו זה הדלתות. הוא מספר שיום אחד- אחרי שהכיר את הדלתות מאוספיםן וכו' הוא רצה דיסק. אז הוא הלך לחנות ולא ידע מה לבחור.... הוא פשוט קנה את כל השישה... עכשיו כבר יש לו כל הוצאה רשמית... בקיצור- המרחק מהעיר הגדולה- בקטע של דיסקים- הוא לא מהותי.

LadyG

New member
אם לא יכלו לעזור לך בחנות

מי מבצע את טומי...אז יש פה בעיה.....תחליף חנות ומיד.

דבר ראשון, תודה רבה לכולם....

עקב ההיענות וההתעניינות שלכם, והתשובות מלאות העניין (משחק מילים מטורף), יכול להיות שאני אעזר בכם בהמשך העבודה שלי... עכשיו, כמה דברים... 1. צר לי לאכזב את הבנים שתכננו כל מני דברים, אבל אני בן בעצמי..... 2. מנהל הפורום.. (לא הצלחתי לקלוט את השם שלך). העניין שהבאת את פינק-פלויד לדוגמא טיפה צורם.. פינק-פלויד הביאו איתם זרם חדש לגמרי של רוק. אני אישית, עם הידע המועט שלי במוסיקה, לא מכיר עוד להקה שיצאה עם חומר כזה.... "החומה".. סגנון שונה לגמרי..... ודבר נוסף: מעניין שהזכרת את הבלוז החשמלי, מפני שעוד יותר מעניין זה שהגיטרה החשמלית (שהיא הכלי העיקרי של הרוק המודרני) הראשונה, הייתה בכלל של נגן בלוז ששכחתי את שמו... הזכרתי את זה בפני המורה שלי לאנגלית, אבל היא נאטמה.. ועוד דבר: השירים שאמרת לי להשוות, האם אני אוכל להשוות אותם בפני המורה שלי כדוגמא להתפתחות של הרוק אנד רול? האם הקצב של שני האמנים יוכל לשקף את ההשערה שלי? 3. בקשר לחנות התקליטים הקרובה לביתי... תאמינו או לא, טאוור רקורדס.. בורים.. -_- בטח נפלתי על משמרת של מעריצי בריטני ספירס...

אז ככה

1. סליחה על הטעות בג'אנדר, קורה טועים... 2. הניק שלי הוא "הניבלונגים" וכאן אין לי שם אחר, בקשר לפ"פ פינק פלוייד הם לא יצרו ג'אנר חדש, בטח לא בחומה, שהיא יצירה טרחנית ומשעממת ברובה של רוק כבד עם סממני פרוג קלים, הפינק פלוייד עשו בתחילת דרכם רוק פסיכדלי בריטי כבד (להבדיל מהפסיכדליה הקלה של הביטלס למשל) ואחר כך עברו לארט רוק על דבול הרוק הפרוגרסיבי (מתנהל עכשיו שרשור מאוד מעניין בפורום רוק מתקדם בנושא מאוד כדאי לבדוק אותו), הסיבה שהבאתי את פ"פ היא שאצלם יש דוגמא מצויינת לדיאלוג בין התרבות הארופאית הקלאסית לבין הבלוז, אבל אפשר למצוא את הדיאלוג הזה (גם אם באופן פחות חריף) במקומות אחרים, נסה למשל את לד זפלין (ביחוד אחרי האלבום ה 4) גם שם ניתן להבחין בשני הסגנונות, או ב in the curt of the crimson king של קינג קרימזון, גם שם הגיטרות אומרות בלוז אבל המוסיקה זועקת משהו אחר לגמרי. גיטרות של בלוז יש בהמון מקומות ברוק, נסה את אריק קלפטון, רורי גלגר, אלווין לי, ג'ניס ג'ופלין או הרולינג סטונס (בכלל הרולינג סטונס המוקדמים הם דוגמא מעולה לעניין) ועוד רבים אחרים, לא חסרות דוגמאות לבלוז רוק, צריך רק לפשפש. 3. האיש שאתה מתכוון אליו הוא טי בון ווקר, הראשון שחישמל את הגיטרה, דוגמאות טובות לבוז מבוסס גיטרות הם "מאדי" ווטרס, ג'ון לי הוקר, בי בי קינג, אלברט קינג, אריק קלפטון רוברט ג'ונסון המיתולוגי ועוד אלפי אחרים. אם אתה רוצה דוגמאות להתפחות הרוק, תתחיל בצ'אק בארי, בו דידלי, ג'רי לי לואיס או באדי הולי, תעבור לביטלס והסטונס המוקדמים, תמשיך עם..., בעצם, תקרא את זה

שקר החן

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifבחירות 2003../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

הדגש|שנת 2003 עומדת להסתיים ואנחנו בפורום נקודת הג'ק מקיימים בחירות אנחנו רוצים לבחור את אנשי השנה בתעשיית המוזיקה האלטרנטיבית, ואנחנו מתחילים בבחירת דיסק השנה והדיסק המאכזב של השנה כל הפרטים נמצאים בלינק המצורף: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=678&msgid=24486112 לבחירות האלה אתם לא נדרשים להביא פנקס בוחר
אז נתראה בפורום נקודת הג'ק!

למעלה