טיפה הקשבה

eran k 12

New member
טיפה הקשבה

שלום לכם. שמי ערן , אני בן 40 , נשוי ואב לבן ובת בני 13 (תאומים כמובן). בדרך כלל אני אדם רגוע אפילו אולי רגוע מדי ויש אומרים אדיש , אבל בשבוע האחרון משהו הקפיץ אותי. במהלך שבוע אחד נהרגו בכבישים שלנו 18 בני אדם ובנימה קצת צינית .... ח"י בני אדם נהרגו. כבר היו מספרים גדולים יותר והיו שבועות שבהם קציר הדמים היה קטן מזה אבל משום מה השבוע זה תפס אותי. כולנו מכירים את הסיבות שמובילות לתאונות , אי שמירת מרחק , עקיפות לא זהירות , מהירות מופרזת , אי מתן זכות קדימה ועוד ועוד. המכנה המשותף לסיבות האלה הוא כמובן אנחנו הנהגים!!! לא הכבישים , לא המצב המכני של המכוניות .... אנחנו ולא אף אחד אחר. נכון שאפשר לבוא בטענות לשילטונות שיעשו משהו בנדון אבל אף אחד מהם לא יושב מאחורי ההגה שלך אדוני או שלך גבירתי ובטח לא מאחורי ההגה שלי. אין מישהו שיכול לעצור את הטירוף הזה בכבישים יותר טוב מאיתנו. היום החלטתי לעשות מעשה קטן .... בפעם הבאה שאת או אתה מתיישבים מאחורי ההגה ועומדים לצאת לנסיעה הבאה .... אני מבקש מכם לחשוב , לעצור שניה את הנשימה , לספור עד 10 , להחליט שעכשיו אתם נוהגים יותר רגוע , שהיום תהיו טיפה יותר אדיבים כלפי הסובבים אתכם בכביש. בדרך כלל אני כותב בפורום אחר אבל היום אני מעלה את ההודעה הזו ברוב הפורומים של תפוז ואם בדרך זו אני אצליח להגיע לכמה אנשים ולגרום להם לשנות במעט את התנהגותם בפעם הבאה בכביש אני אסתפק בכך. אתם מוזמנים להגיב פה בפורום שלכם , אתם מוזמנים לשלוח אליי מסר , אתם יכולים גם להיכנס לבלוג שלי ואפילו להתעלם .... אני רק מבקש באמת מכל הלב , בפעם הבאה שאתם מתיישבים מאחורי ההגה , אתם יודעים כבר לבד מה צריך לעשות. תודה על תשומת הלב. ערן.

adii1201

New member
אני אמנם רק לומדת לנהוג

אבל אני מסכימה איתך לחלוטין ואני באמת מקווה שתצליח לשנות משהו
בהצלחה...

FreakOfNature

New member
../images/Emo51.gif שהפנת את תשומת לבי ואת

תשומת לב שאר גולשי הפורום בעלי הרשיון. אתה עושה מעשה מבורך פה.

Ana Lyn Newkirk

New member
תשומת לבי דווקא לא נמשכה

מתוך ההנחה שבחיים אני כבר לא אעבור טסט, אם לקחתי 70 שיעורים וקרעתי ת'נשמה בשביל שהבוחן יכתוב לי 7 הערות שליליות על הטסט הראשון
בכל אופן, אם נהיה שניה ריאלים, אין מה לעשות ולדעתי תאונות הן דבר בלתי נמנע. הדרך הסבירה לטפל בהן היא מהתשתית, כלומר, מבחינה תחבורתית (לדוגמא: למנוע קיום מעברים להולכי רגל בכבישים סוענים, כמו בכביש המערבי לעזריאלי למשל)

QueIronia

New member
לא נכון. הדרך היא בשינוי תרבות

הנהיגה בארץ. אנשים פה נוהגים כמו מטורפים, עושים זיג-זגים בכבישים, והכי חשוב, מדברים ב
תוך כדי, או מסתובבים לתינוק שיושב במושב לידם/ מאחורה ומאבדים ריכוז. משם הדרך לעץ/עמוד/הולך רגל/אוטו אחר מאוד קצרה. ההצעה שאתה נתת פשוט בלתי אפשרית. באותה מידה אפשר לומר - בואו נסגור את כל הכבישים, ומה שכבר נשאיר יהיה מוקף בחומה.

adii1201

New member
נכון

חוצמזה שהנהגים אצלנו בארץ כולם חושבים שהכביש של אבא שלהם ויכולים לעשות מה שמתחשק להם. אין אצלנו נהגים אדיבים וכגמו שערן כתב, אתה לא תעצור לרגע רק בשביל לתת למישהו לעבור זה בדיוק העניין שאצלנו כולם עצבנים ומתווכחים ואח"כ זה מגיע למצב של תאונות דרכים. למה בחו"ל המצב לא כזה חמור?! ושם הם נוסעים הרבה יותר מהר מאיתנו... זה בגלל סיבה אחת, שם הם אדיבים הם סבלניים ולא חוטפים עצבים וחותכים אחד את השני בכביש. אני אתן לך דוג': ההורים שלי היו פעם בחו"ל והיה גשם לא נורמלי והם רצו לנסוע לאנשו באוטו והם לא היכרו את הדרך ואבא שלי בטעות נכנס באין כניסה והגיע מולו אוטובוס. הנהג של האוטובוס עצר, ירד מהאוטובוס עזר לאבא שלי למצוא את הדרך שלו וחיכה עד שאבא שלי יפנה את הדרך בסבלנות. המורה שלי לתעבורה נוהג להגיד שבחו"ל הנהגים עושים תנועה עם היד של "התכבד תסע בבקשה" ואצלנו הם עושים אצבע משולשת... אני חושבת שהכל מתחיל קודם כל בנהגים הישראלים, במנטליות שלנו ובזה שאם לא נפתח קצת את העיניים ונחשוב טוב טוב על כל דבר שאנחנו עושים אנחנו לא נגיע לשום מקום. יש לנו מספיק הרוגים מהמצב הביטחוני בארץ אנחנו לא צריכים גם להרוג את עצמנו.

dark warrior

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

וזאת אחת הסיבות שלא נעים לי להגיד אבל-גורמת לי לשנוא את המדינה. נראה לי שהעם הזה אדיב אחד לשני רק בשעות מצוקה.. אחר כך שאין שום בעיה זה כבר משו אחר.

dark warrior

New member
אם כבר מדברים על הנהיגה בארץ..

אני חושב שאנחנו המדינה היחידה שהנהגים בה הם לרוב ערסים שיורקים והולכים מכות אם ההולכי רגל לא צייתו להם. הערסיות במדינה הזאת פשוט חוגגת. ויש את הקטע הזה, במיחד עם נשים, שאם עוברים באור אדום הם ירדפו אחרייך עד שתקשיב להם: "מה אתה מטורף
בלה בלה בלה בלה בלה" לסיכום, אני לא אוהד מושבע של נהגים ואף שונא אותם

אשכרה חוגגת..

האנשים היחידים שמתנהגים יותר גרוע מאיתנו זה הסינים או היפנים עם המיני-שואה הזאת שהם עושים לעצמם:-S ואל תכליל את כל הנהגים שאתה אומר "שונא אותם".. יש דפוקים ויש את אמא שלי

dark warrior

New member
לאיזה קבוצה אימך משתייכת../images/Emo35.gif../images/Emo6.gif

לנהגים הזהירים

מישהי 111

New member
יותר ממסכימה ואף מחזקת!!!

תמיד אמרתי לעצמי שאם אני אתחיל בשינוי אני אתחיל מעצמי ואעביר אותו הלאה... אני נהגת זהירה: הולכת לפי חוקי התנועה לרוב... עוצרת באדום/תמרור עצור, נותנת זכות קדימה, לא חותכת ותמיד תמיד תמיד מאותת. אין ספק שהנהיגה שלי לא מושלמת... עברות תנועה לא חסרות לאף אחד מאיתנו שנוהג. אי אפשר להיות מושלם על הכביש. בהתחלה נהגתי באמתץ ממש לפי חוקים.. אם כתוב בגהה לנהוג על 80 נהגתי על 80. באיזשהו שלב זה מתיש. אין ספק שכולנו לרוב נוהגים מהמהירות המותרת. כיום, גם באיילון וגם בגהה אני משתדלת לא לחרוג ממש מהמותר. אין לי צל של ספק שגם אם יבוא הנהג הכי זהיר בעולם, יבוא חרא שידפוק לו את החיים. אני לא שותה, אני לא נוהגת כשאני עייפה וסה"כ באמת ובתמים אני נהגת כבר קרוב לשנתיים. (אפשר להגיד שנתיים מעוד שבוע בדיוק) ובלי עין הרע, אין לי עברות והתאונות שלי לא חרגו מדפיקה פה דפיקה שם וזה היה רק בהתחלה. (נהגות, אין מה לעשות...). רצוי לציין שהדפיקות של האוטו היו במהלך חנייה ולא בכביש או חס וחלילה תאונה. עברתי תאונה אחת (כשנהגתי) אבל לא באשמתי. בכל מקרה, מאד זיעזע גם אותי הנושא הזה. ומישהו פה אמר שככה זה וזה טבע העולם ואין מה לשנות ולעשות. בולשיט!!!! לא מסכימה עם זה בכלל!!! בנאדם שנהרג בפיגוע- לא יכל למנוע את זה ושום דבר לא קרה בשליטתו. בנאדם שחולה במחלה קטלנית או שמא גילה אותה מאוחר- זה משהו שאין מה לעשות איתו. אבל בנאדם שעולה על הרכב הפרטי שלו, בידיעה שהוא על כמות אלכוהול (רצינית או לא, זה ממש לא רלוונטי. כי אני מאמינה שגם אחריי כוס בירה צריך לחכות לפחות שעתיים לפניי עלייה על ההגה וטיפה לדלל עם מים ואוכל) או שהוא עייף מאד או שסתם בא לא לעשות פוזה על החברים שלו והוא הכי גבר בעולם אם הוא חותך ולא מאותת, כי הוא נהג שודים וזה בטח הופך אותו לגבר- גבר. אז כן, זה בשליטה שלו למנוע את החרא הזה. בנים, תוציאו לכם את הדרעק הזה מהראש שאם תנהגו מהר זה יהפוך אתכם למשהו. שמעתי את המשפט הכי מטומטם ברחבי תבל לפניי חודשיים בערך. " על אלכוהול אני מרגיש יותר בטוח ונוהג יותר טוב וצלול"- זה מה שאתה חושב ידידי. אני לא מסוגלת לראות פוזה. בא לכם לעשות "פוזה" תדפקו משקפי שמש של גוצ'י וקנו את הבושם הכי יקר ותדברו כאילו העולם שלכם. זה לא יהרוג. אבל "פוזה" על הכביש שלא מרשימה אף אחד או אחת זה חרא. כל ה"פתיחות" או שאר הירקות הורסים חיים. לא סתם כתוב דברים בעיתון. אלה הוכחות מוצקות לאמת ברורה של מה שקורה אצלינו בארץ. בהחלט יש קשר לעייפות ואלכוהול. ובהחלט נהיגה מהירה מסכנת חיי אדם ואלה שלא מאותתים אני יכולה לחנוק אותם בעצמי כי אתם טיפשים ואתם ילדים. ותסלחו לי על המשפט הבא שאני הולכת להגיד.. בנים לדעתי צריכים לקבל רישיון מגיל שהם בערך מוכנים למיסוד (יגאל, כפרה לא אתה.. אתה נוהג כמו בחורה). בנות לא יודעות לנהוג? תגידו שבנות מעכבות תנועה- אני אאמין. תגידו שבנות- לוקחות את כל הכיסא קדימה וטיפה יותר חוששות על הכביש- אאמין. (אני מקווה שברור לכם שהכל נאמר בהכללה ברורה). אבל זה לא מה שגורם להן לעשות תאונות בכביש. אני לא מתעלמת מהבחורה שנהגה ללא רישיון לפניי כשבוע או קצת פחות, אבל זה מקרה אחד ל-100. אצל בנים זה דרך קבע. אתם מופרעים ואתם לא זהירים. אני אומרת שכל אחד ישים לב לעצמו וכמובן ישים לב לתנועה. אלה דברים שיכולים להימנע ובקלות. לדעתי על כל עבירת תנועה רצינית צריך לשלם קנס של 30 אלף שקל. אני רוצה לראות את הבנאדם שיעז לחשוב בכיוון. ובנוסף שלילה ל-3 שנים שזה אומר מן הסתם שזה תאוריה וטסט מחדש+ 28 שיעורים ולדעתי גם נהג חדש לשנתיים נוספות. ועוד משהו שיעיר את תשומת ליבכם... למה אנשים לא עוצרים באדום כשהם ברכב ולא עוצרים באדום כשהם הולכי רגל במעבר חצייה? זה אותו דבר רק שתדעו... זה גם נזק בלתי הפיך. בשביל להמתין עוד 20 שניות, זה שווה את זה. מאשר להרוויח שניה ולהפסיד את הרגליים שלך, או את המוח שלך או במקרה הטוב (ובכוונה אומרת טוב) מוות. אני תמיד עוצרת באדם. ואלה שאיתי גם אם הם עוברים הם מחכים לי, יצא להם מזה משהו? בלאו הכי הם מחכים את הזמן איתי. אני פשוט אצא מזה גם בחיים וגם ללא קנסות.

Ana Lyn Newkirk

New member
ברור שאפשר למנוע על מקרה לגופו

אבל למצוא "פתרון כולל" לבעיה קשה כרגע. גם הפרסומות לא יגרמו לכך שאנשים יחליטו פתאום להפסיק לנהוג ולשתות ביחד, או לא לנסוע 100 כשכתוב 90. אין מה לעשות, זה חלק מהמוח של אנשים. מה שאני כן תומך בו, הוא הרעיון שכל אחד מאיתנו בפני עצמו יעשה את המאמץ שלו זה לא יקרה ולאחרים זה לא יקרה בגללו.

Ana Lyn Newkirk

New member
אגב.. שמעו קטע מצחיק

בבגרות שלי ללשון היה קטע אנסין שעסק בדיוק בקטע של תרבות נהיגה והיינו צריכים לכתוב סיכום "האם לדעתנו יש סיכוי לשנות את תרבות הנהיגה בישראל" ולמרות שאני חושב בכלליות שהתשובה לפחות כרגע היא לא, בבגרות עצמה פילצנתי תשובה שדווקא יש אפשרות לשנות את זה (מה לא עושים בשביל ציון בבגרות
) וקיבלתי את כל הנקודות על השאלה הזו (שהייתי בטוח שאני דווקא אדפק בה
)

למעלה