טיעונים

טיעונים

"זאת אותה שאיפה של כולנו שיפסיקו לרצוח ולגנוב." נכתב באחת ההודעות כאן. אז חשבתי לעצמי....אפשר להשתמש במשהו כזה בטיעון נגד לאחת הטענות הכי מעצבנות... כשאומרים לנו "מה אתה חושב, שבאמת כל העולם יהיה צמחוני?". אז התגובה צריכה להיות: "ובזה שאתה לא גונב...אתה באמת חושב שכל העולם יפסיק לגנוב?? בזה שאתה לא רוצח אנשים, אתה באמת חושב שכל העולם יפסיק לרצוח?? אתה סתם עוד אחד. כמובן שאז יכול לבוא דבר כזה: "אבל לרצוח אנשים ולגנוב זה לא מקובל, ולאכול בשר זה כן, אז זה בכלל לא אותו דבר, כי רוב העולם לא רוצח אבל רוב העולם כן אוכל בשר". רק אז כדאי לתת את כל שאר הטיעונים....כי לא כל האנשים יביאו את הטענה הזאת ואולי יסתמו את הפה עוד לפני זה.... ועוד נקודה: למה אתם תמיד אומרים שבזה שאנחנו לא אוכלים בשר אנחנו מצילים ככה וככה פרות. זו תפיסה שכל פעם מעצבנת אותי מחדש. אני לא מצילה פרות!!!!!! אנשים אחרים רוצחים פרות!!!!!!! אולי כי אני צמחונית מגיל 5-6 אני לא רואה את זה ככה. אבל אף פעם לא הסתכלתי על מה שאני לא עושה כהצלת חיים, אלא פשוט כאחת שלא רוצחת. עוד משהו: לפעול עם טיעונים הגיוניים לא יעבוד. כי אין כזה דבר הגיון. כשבן אדם מנסה להגן על הדיעה שלו בכל מחיר הוא תמיד ימצא טיעון נגדי. לעומת זאת, לאנשים קצת יותר קשה לשנות את הרגש.....צריך לפעול על זה.... נ.ב. סורי על הבלגאן בהודעה....עסוקה במיליון דברים אז אין לי זמן לכתוב מסודר

למעלה