טיסת טיול בארץ

ofir369

New member
טיסת טיול בארץ

שלום לכל הותיקים. מחר אני רוצה לצאת לטיסה למחניים. מישהו יודע אם אפשר לעשות סיבוב מסביב לכינרת בתיאום? והאם יש למישהו רעיון למשהו יפה לראות בטיסה לצפון?

סיבוב סביב הכנרת

בתיאום בזמן אמיתי, ובהנחה שהבקר/פקח במצב רוח טוב והוא לא טירון ירוק טרי שמפחד מכל פיפס, ובהנחה שאין סגירות של ח"א -- לא צפויה בעיה. אולי אפילו יתנו לך להנמיך 500´ מעל הכנרת. רואים "מינוס" במד גובה... אבל למה לא תתאם מראש (טיסת מרחב מחוץ לנתיבים)? צא עם ראש נקי והכן תוכנית מראש לחריגה מהנתיב. ככה גם לא תתברבר בחזרה לנתיב (למשל בכניסה לרא"פ).

ofir369

New member
שאלת המשך

קודם כל תודה על התשובה. זה שאלה של מתחיל אבל איך ועם מי מתאמים טיסה כזו?

טיסת מרחב מחוץ לנתיבים

יש להגיש תוכנית לטיסת מרחב במודיעין טיס שתכיל את נתיב הטיסה, נקודות עיקריות, גבהים, שעות פעילות וכד´. לטיסות בסופי שבוע -- עד יום ה´ ב-12:00. לטיסות באמצ"ש - יום קודם עד 12:00 (וודא השעות!). ראה AIP פרק ב´ (טיסות).

ofir369

New member
פיספוס קטן

יואב - אני לא מכיר אותך אבל תודה בכל מקרה. לכל אלו שמתכננים טיסה מחוץ לנתיבים רק לידיעה, הגשת תכנית כזו לסופ"ש היא עד 13:00 ביום חמישי - ללא פשרות על חצי שעה וכו´. ENJOY

טיול בארץ

אופיר, כל ההנחיות לגבי טיסות חריגות וכיצד מתאמים אותן כתובות בפמ"ת (AIP). באשר לרעיונות: לש"ת ראש פינה ישנם אזורי אימונים (ראה גם ב-AIP). ניתן, בתיאום עם המגדל, לטוס בהם חופשי. הם נמצאים מצפון לשדה, אם זכרוני אינו מטעני. תוכל גם לטוס בנתיב VFR לכיוון קרית-שמונה וחזרה. יכול להיות גם כן יפה, תלוי בראות, כמובן. בנוסף לכך, לש"ת מגידו מוגדרים אזורי-אימון ענקיים בעמק יזרעאל ובעמק בית-שאן. גם שם, בתיאום עם מפעיל המנחת, תוכל לשוטט חופשי. דוד

ofir369

New member
סיפור הטיסה

שלום למאזינים. ביום ו´ האחרון התייצבתי עם אחי (שבא לראות מה זה טיסה בקופסת גפרורים) במשרדי אויה. לקחנו את ה CSO הקטן ולקראת סגירת הרצליה יצאנו בדרכנו לראש פינה. בדרך צור התעקש לעקוף אותנו מעל אום אל פחם ובכך סימן לנו את המשך הדרך. קצת לפני כרי דשא ביקשתי מהפקח לטייל בכנרת אך כמובן נשאלתי לגבי תיאום מוקדם (שכמובן לא היה לי..).אז המשכנו לראש פינה. אני חייב לציין שאני לא מבין את כל הפרסומים לגבי טיסה וארוחה רומנטית לראש פינה. איך מגיעים ללא רכב לאן שהוא שם???(למי שיש רעיון איך עושים את זה אשמח). לאחר הפוגה קצרה יצאנו לחיפה. בדרך היו עננים ואני חייב להודות שאת גלעם לא כלכך זיהיתי. אפילו את ארובות חיפה זיהיתי רק כשהתקרבתי. אחרי נחיתה והמראה מחיפה נכנסנו לעננים קלים שאמנם קצת איימו עלי (טייס צעיר) אך לא עשו לי כלום. סה"כ כיף של יום ואם יש לעוד אנשים הצעות לטיסות של שעה וחצי -שעתיים של כיף, אשמח לשמוע.

למעלה