טיסות פנים בתאילנד

דונה בו

New member
טיסות פנים בתאילנד

אהלן, אני ובן זוגי נהייה באוגוסט בתאילנד.
יש כל מיני דילים של שלוש-ארבע טיסות פנים בתאילנד שהמחירים בהם נעים בין 360 ל-560 דולר. ואני גם לא יודעת אם אפשר להזיז את התאריכים ואם זה גמיש.
שמעתי כמה המלצות לגבי להזמין בשדה התעופה בתאילנד את הטיסות כשאנחנו שם כבר.
מישהו יכול להגיד לי האם יישאר מקום בטיסות באוגוסט ואיך המחירים נעים שם לכל טיסה או לדיל דומה של 3-4 טיסות?
אני בעיקרון רוצה לטוס מבנגקוק לצ'אנג מאי, משם לקוסמוי ומשם לבנגקוק חזרה..
אשמח לדעת מחירים ואופציות.

תודה רבה!

דונה בו

New member
וגם על אלטרנטיבות אחרות

אם יש דרך מלבד אוטובוס להתנייד בתאילנד, וכמה זמן זה כל נסיעה ומה העלות?
תודה :)

דונה בו

New member
הרכבת

אפשר להגיע איתה גם מבנגקוק לצ'אנג מאי וגם מצ'אנג מאי לקוסמוי (לקו החוף שקרוב לקוסמוי ומשם מעבורת) וגם בחזרה לבנגקוק?
כמה שעות זה כל נסיעה ומה המחירים שלה?

T o m c o

Member
מנהל
ככה ככל הידוע לי, ויתקנו אותי המקומיים אם אני טועה.
רכבת בנגקוק-צ'יאנג מאי -
יש, לוקח לה כ14 שעות, יוצאת מתחנת הרכבת בHualamphong בבנגקוק, הרכבת קיימת שש פעמים ביום, בשעות שונות, החל מ8:30 ועד 22:00 (8:30, 12:45, 18:00, 18:10, 19:35, 22:00).
מחירי הכרטיסים משתנים בהתאם למה שמזמינים, מחלקה ראשונה בקרון שינה ממוזג, מחלקה שניה בקרון שינה ממוזג, מחלקה שניה בקרון שינה לא ממוזג, מחלקה שניה בקרון ישיבה , מחלקה שלישית, כולל ארוחה, לא כולל ארוחה, רכבת מהירה (מחלקה שניה ממוזגת בישיבה, כולל ארוחה).
התעריפים הם בערך: 1500 בהאט למחלקה ראשונה ממוזגת בקרון שינה. 900 למחלקה שניה ממוזגת בקרון שינה, 600 במחלקה שניה ממוזגת בקרון ישיבה, 450 במחלקה שניה לא ממוזגת בקרון ישיבה, 300 במחלקה שלישית לא ממוזגת בישיבה.
המחיר של המחלקה הראשונה הוא לתא של זוג בקרון שינה, באם נוסעים לבד ורוצים להיות בתא זוגי לבד, ישנה תוספת של 500 בהאט.

מצ'יאנג מאי להגיע לסאמוי,
אין רכבת ישירה, גם טיסה ישירה לדעתי אין, רק דרך בנגקוק.
בסאמוי בחזרה לבנגקוק,
יש, מעבורת ואוטובוס מהרציף חזרה לסוראט ת'אני, משם, רכבת לבנגקוק, יציאה במעבורת מסאמוי לדון סאק בשעה 7:00 או 18:00 (משך השייט שעה וחצי), ורכבת לבנגקוק בשעה 10:40 או 21:04 בהתאמה.. הגעה כ-9 שעות מאוחר יותר במוקדמת בין השתיים, קרון מהיר ללא שינה, במחלקה שניה ממוזגת, והגעה כ-12 שעות לאחר מכן במאוחרת יותר.

כל הפרטים שהבאתי בפניך כאן, אפשר למצוא באתר הבא:
http://www.seat61.com/Thailand.htm
באתר אפשר למצוא גם הרבה אופציות אחרות של רכבת, למקומות אחרים.

prizman

New member
הדבר היחיד שבו אתקן אותך הוא

שיש טיסה ישירה לפחות פעם אחת ביום מצ'אנג מאי לסמוי, של בנגקוק איירוויז כמדומני.

לגבי רכבות ממש אין לי מושג, אני לא מהאנשים שיסעו 12 שעות ומעלה ברכבת, גם לא באוטובוס.
בשביל זה המציאו מטוסים.

T o m c o

Member
מנהל
צודק, טעות שלי, לא חשבתי על זה שהחברה היחידה שטסה לסאמוי היא רק בנגקוק איירוויז, השדה הוא בבעלות החברה והם היחידים שיוצאים או נכנסים ממנו לדעתי...

את המידע על הרכבות שלפתי מתוך האתר, על אף שנסעתי ברכבת בכל אחד מהכיוונים הנ"ל (כיוון אחד בלבד), הבנתי אחרי נסיעה זו שלפעמים עדיף להוציא קצת יותר כסף ולקצר את הזמן של הנסיעה ב11 שעות...

T o m c o

Member
מנהל
כמובן שהכוונה ב"היחידים שיוצאים או נכנסים" היא החברה או חברות שעושות איתה קוד שר על הטיסות הנ"ל..

guinness76

New member
אני נסעתי הלוך וחזור

אני אישית ממליץ בחום על הרכבת .
מבנגקוק לסוראטני וחזרה לבנגקוק ברכבת בקרון שינה ממוזג ומעבר לעובדה שזו חוויה מדהימה , צריך לקחת בחשבון את המחיר והלילה של השינה בנוחות ולקום בבוקר למחרת ביעד זה שווה את זה לדעתי.

מבנגקוק לסומוי מוכרים כרטיס משולב של אוטובוס מעבורת רכבת בתחנת הרכבת של בנגקוק פשוט ביותר.

מסומוי מכיוון שזה אי היציאה שונה ולכן צריך ללכת לסוכנות.
אגב הטיסות אל סומוי ומסומוי יקרות יותר מטיסות פנים אחרות בגלל הסיבה שפורטה בהודעה לפניי

דונה בו

New member
מה לגבי כייסים?

יש בעיה כזו ברכבות לא? הבנתי שיש במחלקות השונות תאים זוגיים, אלו תאים שאפשר לנעול או שזה משהו שיכולים להיכנס באמצע הלילה ולכייס אותנו?

אגב, למה אתם כותבים סומוי ולא קוסמוי?..אני מרגישה שפספסתי משו..

sailor

New member
Koh Samui

Koh=אי, שם האי הזה סאמוי - Samui
[האי] פנגאן - Koh] Phangan]
[האי] פי פי - Koh] PhI PhI]

T o m c o

Member
מנהל
במחלקה ראשונה מדובר בתאים זוגיים עם דלת. במחלקה שנייה ומטה מדובר במיטות בתוך הקרון כרגיל, ללא הפרדה ממשית.

T o m c o

Member
מנהל
לגבי כייסים אני עליתי על הרכבת מחלקה שניה, ללא אפשרות ממשית של נעילה.
לא כוייסתי, היו שלושה תיקים, אחד מהם היה נעול, באף אחד מהשלושה לא נגעו בכלל. בשלוש נסיעות שונות.
זה לא דבר מייצג אבל... זה הכל עניין של מזל...
אי אפשר להתייחס לזה כאל עובדה מוגמרת, לאף אחד משני הכיוונים.

guinness76

New member
נסעתי גם במחלקה השניה ...

וזה בדיוק כמו בתמונה... וזה היה לי פשוט וקל ולא כייסו אותי ב-2 הנסיעות ואני בטוח שזה לא מזל .

פשוט בתיק אחד תיק גב קטן שמים את כל החפצים יקרי הערך מצלמה כסף ודרכון וישנים איתם אני ישנתי ככה וחודש שהייתי בתאילנד התיק לא זז ממני .
קראתי לו אישתי.

)

למעלה