טיסות ללונדון

אור302

New member
טיסות ללונדון

אולי זה לא הפורום, אך היות שאני נוסע ללמוד באנגליה - מישהו יכול להמליץ היכן לחפש טיסות צ'רטר, כיוון אחד ללונדון, בסוף ספטמבר? אני מחפש בנרות והמחירים באמת גבוהים. אולי יוכל לומר לי בעל ניסיון אם כדאי להמתין לרגע האחרון או להזמין כבר מעתה. תודה לכולם.

במקרה שלך לא הייתי מתעסקת עם רגע אחרון

תבדוק את ישראייר, תנסה דרך איסתא בישראל ובבריטניה: www.issta.co.uk חוץ מזה, אני מאמינה שחד כיווני לא משתלם, אלא אם אתה מזמין בחברות המאד מאד זולות. אולי עדיף כבר להוסיף את המאתיים שלוש מאות דולר ולהפוך את זה לדו כיווני פתוח לשנה?

אור302

New member
תודה ושאלה לגבי ויזה עם כרטיס חד כיווני

אני צריך חד כיווני כי אני ממשיך לבית הספר שלי בארה"ב בתום השנה באנגליה. מסתבר שכרטיס כיוון אחד די קשה למצוא והם לא זולים כלל. שאלה אחרת: האם למי ידוע אם ניתן להיכנס לבריטניה עם כרטיס חד כיווני וויזת סטודנט? תודה

אני נכנסתי מספר פעמים ולא היתה בעיה

למעשה, נכנסתי לבריטניה משהו כמו 8-9 פעמים בשנתיים האחרונות (מיבשות אחרות, לא מתוך אירופה כמובן), ומעולם לא ביקשו לראות כרטיס טיסה. הכי חשוב, כשאתה מגיע עם ויזת הסטודנט, גש להרשם בתחנת המשטרה הרלוונטית (תוך 9 ימים נדמה לי...? זה כתוב על הויזה). הטופס שהם מנפיקים לך שם (תמורת כ-35 פאונד כמובן...) הוא חשוב מאד. אני הייתי קצת בטלנית, ועד שסידרתי את זה, פעמיים נתקלתי כמעט בבעיית סירוב כניסה לבריטניה, למרות הויזה. הם נוקשים במיוחד בלונדון.

tulkin

New member
אל תטוס בישראייר...

תעשה לעצמך טובה. אתה עובר דירה - מן הסתם לוקח איתך כמה דברים שיקרים לליבך ורוצה שקט נפשי.... מול כל ההוצאות של שהותך באנגליה, כרטיס הטיסה הוא שבריר האחוז. תעשה לעצמך טובה ואל תטוס בצ'רטר או בישראייר. אני עשיתי את הטעות הזו - אמנם, תראה... לא קרה לי כלום... שנה אחרי, אני עדיין בחיים. אבל בשבוע הראשון לשהות זה הוציא ממני את המיץ ודיכא אותי דווקא בשלב שהייתי זקוק להכי הרבה כוחות להתארגנות במקום חדש. ולשאלה עצמה - נכון, כרטיסים חד כיווניים עולים הרבה כסף... ולכן אני ממליץ לבדוק גם כרטיסים דו כיווניים שעשויים לעלות פחות (ופשוט לא משתמשים בכיון חזור). אני גיליתי שהכי כדאי להזמין מהאתר של בריטיש אירוייז או אל על (זה מה שאני עושה בכל הטיסות שלי בין לונדון לארץ ולהיפך).... וכאמור תבדוק כרטיס דו כיווני. אפשר לטוס גפ דרך ערים באירופה וזה יכול להוזיל - נסה את טורקיש אירליינז ואת אליטליה. וממש לא כדאי לחכות לרגע האחרון אין בעיה להיכנס לאנגליה עם כרטיס חד כיווני. מסתכלים עליך ועל הויזה שיש לך בדרכון.

אור302

New member
מה קרה בישראייר?

שברו לך את הציוד? אני סקרן. לי יש כמעט אך ורק בגדים.

tulkin

New member
כתבתי על זה פה לא מזמן...

ואף הוספתי לינקים לסיפורים נוספים... אבל בקיצור - הם איבדו לי ולאשתי את הצ'לו שלה, שנתנו להם ממש בכניסה למטוס (כמו שנותנים עגלות ילדים). מלבד הקשר הרגשי לצ'לו, הערך שלו הוא כמו כל שכר הלימוד ששילמנו פה, והוא עדין לא פחות תינוקת בת יומה (עכשיו אני אומר את זה מנסיון)... במשך יומיים הם אפילו לא ידעו להגיד מה קרה ואיפה הצ'לו...(ולא מדובר באיזה מזוודה קטנה שנראית כמו עוד 1000 מזוודות אחרות... מזוודה של צ'לו אפשר לזהות מקילומטר). פשוט לא היה אכפת להם ולמיס סקוטלנד - אני התגברתי על הטראומה, אבל עושה ככל יכולתי למנוע מאנשים לעבור וריאציה יצירתית שלה מבית היוצר של ישראייר.

tulkin

New member
זה נגמר טוב מבחינת הצ'לו

אמא של אשתי, השיגה טלפון של יחידת אחסת מטענים בנתב"ג (או איך שקוראים להם)... דיברה שם עם איזה אחראי משמרת שחיפש קצת ואמר שאכן באיזה משרד עומד ארגז צ'לו שלא ברור למי הוא שייך. הסברנו לו, והוא אמר שהוא יעביר את זה למי שצריך. במקביל ישראייר המשיכה בסטייל "ההודעות המוקלטות שלה" (כלומר, אחרי ים של הודעות מוקלטות ומערכות ניתוב שיחות אוטומטיות שמשמיעות לך מלא פרסומות בין לבין - אתה מגיע ל"מענה אנושי" שאנושי זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו. גם מבחינת התוכן - ה"מענה האנושי" חזרה שוב ושוב על התקנון שאומר שישראייר לא יכולה לתת פרטים על המקרה אבל היא בודקת אותו ותוך מקסימום חודשיים נוכל לקבל או את החבילה או פיצוי. אם הם ימצאו משהו הם יתקשרו אלינו. מבחינת הגישה - גם כן, שום דבר אנושי...). המחסנאי עזר לנו יותר... ואכן אחרי 3 ימים הצ'לו הוטס ללונדון והועבר (בלי שיודיעו לנו מראש) לכתובת שנתנו... כיוון שלא היינו בבית, נתנו את זה לשכנה (שלא ידעה מי אנחנו, אבל לקחה את הצ'לו... כי זה נהוג פה לקחת חבילות בשביל שכנים, וכמובן שחברת השילוח, שהיה לה את הטלפון שלנו - לא הודיעה כלום, אבל זה כנראה כבר לא אשמת ישראייר). בכל מקרה, הצ'לו הגיע ליעדו, ללא נזקים (זה היה הפחד הגדול ביותר שלנו)... אבל 3 ימים של עצבים, שיחות טלפון עצבניות מלונדון לישראל וחזרה, פחד ובעיקר חרטה על שטסנו עם החברה הדפוקה הזו בשביל לקבל הנחה של 120$ על הכרטיס...60 פאונד... שזה בערך שכר דירה של יומיים פה.. על זה התקמצנו... וזו היתה שגיאה שלא נחזור עליה.

למעלה