טיסה

gesta

New member
טיסה

מה דעתכם על טיסה בשבוע 24 של הפונדקאית ? לא של fun אלא כנס מקצועי וחשוב לקריירה שלה? כנס שמתקיים פעם ב - 4 שנים וזה בדיוק נפל השנה. בשבוע הזה. בחוזה לא כתוב שום דבר בעניין מה דעתכם?

יש כל מיני דעות...

אני יודעת שלא הייתי מסכימה, בדיוק כמו שלא הסכמתי בעצמי לטוס
במהלך ההריון שלי... קיים סיכון בגבהים להפלות ואני לא הייתי לוקחת סיכון בהריון כל כך יקר ! שימי לב אם אין לכם הגדרה בחוזה שבמקרה של יציאה מהארץ / חופשה , עליה לקבל אישור בכתב שלכם.. בכל מקרה אני הייתי מתיעצת עם הרופא הממונה במקרה כזה.. בכלל מותר לטוס מבחינת הביטוח בשבוע הזה? אני בהחלט חושבת שהדילמה קשה, לאור הנסיבות של הטיסה. אבל כשהיא נכנסה לתהליך אני בטוחה שהיא לקחה בחשבון שזה עלול לפגוע בשיגרת החיים שלה... אמנם זהו כנס של כל 4 שנים, אבל זה ההריון היחיד אולי שלכם.... אני הייתי מתעקשת על זה, אבל כמו שכתבתי בנדון - יש כל מיני דעות בנושא וזו רק דעתי - הלא מקצועית !!! שיהיה לכם בהצלחה !!!

להתעיץ עם הרופא המטפל

ואולי אפילו עוד דיעה ועל פי מה שהם אומרים להחליט. לא יודעת כמה טיסה בשבוע כזה היא יכולה להיות קריטית להריון ולא בדקתי מעולם את הנושא... ממה שאני כן יודעת (חברה שטסה בהריון) יש סיכון בחודשים ממש מתקדמים ... הייתי מתיעצת עם רופאים ואז מגבשת את החלטתי/החלטתנו....

מירבי*

New member
טיסה בהריון

הרופא המטפל שלכם, זה שמוגדר בהסכם ביניכם צריך לתת את חוות דעתו על עניין הטיסה. יש משמעות למרחק, ההבדל בין טיסה של עד 4 שעות לטיסה של 11 שעות גדול. בכל ההסכמים שאני מכירה יש סעיף שנוגע לטיסה של הזוג או הפונדקאית במהלך ההריון, דרושה הסכמה של הצד השני.

בחוזה שלנו ובחוזים דומים שראיתי

דרושה הסכמת ההורים. לי אישית נראה מאוד מיותר, היא לקחה על עצמה תהליך שאינו נופל ברצינותו ומשמעותו מכל תפקיד וקידום מקצועי ויש לזה מחיר כמו לכל דבר בחיים. אפשר להסביר ולבקש בעדינות, לא הפעם, ההריון יקר מדי.

אירית51

New member
אני הייתי מתנגדת

ככלל לא מבטחים מחודש שישי עד כמה שידוע לי,עם כל הכבוד לפונדקאית כאשר החליטה על ההליך היתה צריכה לקחת בחשבון שזה עסק לכל דבר והיא אמורה לשמור מכל משמר ולהיות בקרבת הרופאים המלווים של ההריון,היה מן הראוי שלא תיסע ,אני אישית היית מתנגדתבתוקף,ואני בטוחה כל כך שלא הייתי מגיעה לזה כי הפונדי שלי איילת המדהימה כל כך שמרה על הגוזלים שזה לא עלה כלל בחשבון . לי אישית היה ירידת מים במפתיע בשבוע ה-25 וילדתי את ביתי בכורתי ששקלה 500 גרם , אירית

עָנת

New member
אם הפונדקאית שלי היתה צריכה לטוס

בשבוע 24,כמובן שצעד ראשון היינו מתייעצות עם הרופא המטפל. לא חושבת שהריון אמור באופן אוטומטי להקפיא את כל עיסוקיה/התחייבותיה הקודמים. אם הרופא חושב שהדבר אפשרי,אני מאמינה שהפונדקאית שלך תעשה הכל הכל והכל ע"מ לשמור על ההריון. ואגב, לשתייכן יש מטרה משותפת והיא לשמור על ההריון. לא נראה לי שהיא תעשה משהו שעלול לפגוע בהריון.

MAMALY

New member
ענת

זה לא תמיד בשליטה של הפונדקאית את יודעת דברים יכולים לקרות גם אם היא מקסימה ומדהימה וברור שהן רוצות לשמור על ההריון , אבל זה חושב מידי ויקר מידי ולא הייתי מתיעצת אם אף אחד אפילו אם אני בעצמיהייתי אמא ובהריון לא הייתי זזה מהרופאים שלי בארץ זה פשוט לא עולה על הדעת בכלל.

MAMALY

New member
לא הייתי מרשה לפונדקאית לטוס לחו"ל

בשום שלב נקודה זה אפילו נראה לי חוצפה ממדרגה ראשונה להעלות את הרעיון הזה בכלל אני ביקשתי בחוזה להכניס סעיף שאסור לה לצאת מהארץ בשום שלב של ההריון עד ללידה ולא בגלל שאני יצור מושחת ומרושע כן? בגלל שבהריון הכל יכול לקרות הכל בכל שלב שבוע 24 אם חלילה אפילו בלי שום קשר לטיסה חלילה יש בעיה ותתחיל לידה זה פגייה במקום רחוק בלי ביטוח ותינוק בשבוע 24 גם אם הוא נחשב לבר חיים הסיכויים למומים אדיר הסבל נורא מה פתאום לנסוע לחו"ל? אפילו לאילת לא הייתי רוצה שהפונדקאית תיסע בגלל שבאילת אין פגייה אם חלילה משהו חלילה קורה... זה ממש נורא ההריון יקר לנו מכל הבחינות בעיקר רגשית וכן, גם כלכלית גירדנו כל שקל ונכנסנו לחובות בגלל זה לא מספיק שאני לא יכולה לעשות את זה בעצמי כן, הריון ולידה וכולי.. לא מספיק הסבל הנפשי לא מספיק הריחוק שהתינוק שלי גדל בבטן של אישה אחרת שעם כל הרגשות שיש לי אליה (אפילו שהיא עוד לא קיימת בכלל) זה עדיין סבל גדול בשבילי אני לא יכולה לשמור על התינוק שלי מישהי אחרת צריכה לעשות את זה ואני צריכה לבטוח בה בדבר הכי יקר לי בעולם אז עם כל הכבוד היאל א נוסעת לשום מקום מחוץ למדינה עם האוצר שלי גם אם היא מלאך אלוהים דברים יכולים לקרות וזה לא בלשיטתה ואני אהיה רחוקה הרופאים שלנו לא זמינים אני מניחה שמי שנכנסת לתהליך פונדקאות יודעת ומבינה מה היא עושה את הדבר הנפלא הזה עבורנו ויש לה אחריות עצומה ואדירה והיא צריכה לקחת את האחריות הזו היא לוקחת פסק זמן יחסי מהחיים הרגילים שלה והופכת לדמות קריטית וחשובה בחיים שלנו ההורים עליה לשאת באחריות הזו היא מקבלת כסף בשביל זה הלב שלי בידיים שלה בבטן שלה לאן היא חושבת ללכת בדיוק? חשוב להבהיר את העניין הזה לפני שעושים משהו שלא יהיו הפתעות בנושא הזה לא הייתי רוצה חלילה לגרום צער לפונדקאית שלי או של מישהי אחרת אתן מדהימות אבל אתן לא יכולות ללכת עכשיו לנסיעות רחוקות לחו"ל זה פשוט לא בא בחשבון לקחת את התינוק שלנו כל כך רחוק

למעלה