טיסה

רחי2

Member
בת 40 עוד כמה ימים נשואה +3 לפני כחודש בעלי עבר תאונה ומאז יושב בבית ובקרוב יחזור לעבודה. מחר יוצאת לטיול מטעם העבודה בארץ. אין לי שום קשר לתחום התעופה.
בחלום מבקשים ממני להחליף טייס ולטוס לדרום אפריקה. אני מסכימה אבל מצד שני אומרת שאף פעם לא הטסתי מטוס.
מגיעה לשדה תעופה, אוכלת משהו, עוברת בין דוכנים כמו שיש בקניון. בשלב מסוים אמא שלי יושבת איתי לאכול
ואני שואלת אותה לאיפה לדעתה אני נוסעת. היא לא ידעה שאני הטייסת. עוד לפני שהיא נותנת תשובה אני רוצה למלא את הכוס בקולה זירו וחושבת לקנות משהו מתוק. המוכרת מסכימה למלא לי עוד קצת ואז קולטת שהשעה כבר 13:32 והטיסה עוד רגע יוצאת. אני בלחץ להספיק לטיסה.
אני נפרדת מהשולחן ורצה לחפש את השער שאני אמורה להגיע.
עוברת ברחוב וזו שעה שמוציאים ילדים מהגנים, אז יש לחץ של אנשים ומכוניות. ואני בראש מחשבת מה השעה, וכמה שעות ייקח להגיע ומתי אחזור הביתה. ואני מרגישה גאווה כי אף אחד לא יודע שאני טייסת.
לבסוף נכנסת בדלת והמקום מאוד דומה לשירותים בבית של ההורים שלי. יש שם מחשב ואני מכניסה כרטיס עובד. עד שעולה המערכת מגיעה אליי מישהי ואומרת לי שלא כאן יושבים ומזכירה לי שאני טסה לדרום אפריקה.
היא מוזיזה אותי כמה צעדים ימינה ויש שם שולחן כמו בית ספר עם מחשב ומישהי שכנראה היא הטייסת הנוספת כבר יושבת.
אז אני מבינה למה כל הזמן יש עיכוב בטיסות, כי הטייסים מחויבים לראות סרט בטיחות.
בשלב מסוים אני והיא מורידות נעליים. האחראית חוזרת ומבקשת לנעול חזרה ורואה שסיימנו את הסרטון. אני מסתכלת אחורה ואנשים שנוסעים יושבים כמו בחדר המתנה ולא מטוס. ואין הרבה..
כשמקבלים אישור המראה אני מתרגשת, השמש על הפנים וממריאים.​

אלישבע777

Well-known member
הי רחי הפרוש שלי לחלום על טיסה ( שאת אמורה להיות הטייסת)

היו לך בעבר עוד שני חלומות הקשורים בטיסה. אחד מ- 16.9.19 (אם תגללי אחורה לשנה זו בפורום תוכלי לקרוא אותו) שאז את צופה במטוסים ואחד שעושה פעלולים מתרסק.

השני על טיסה לאילת עם בעלך ( שאינו מופיע הרבה בחלומותייך) מה – 14.10.24 ששם היה די בלאגן במטוס וגם ציינת שאת עוצמת עיניים בהמראה... אכן מפתיע שאת חולמת על כך שאת עומדת להטיס מטוס בעצמך בלי הכשרה מראש! ואולי בעצם לא מפתיע... ברקע אמרת שבעלך בחופשת מחלה. ברקע משנים קודמות כתבת שהבית כולו עלייך , בעלך אוהב אותך אבל אינו מרבה לעזור וכלשונך – "אינו נותן לך גב", משפחת בעלך מתייחסת אלייך באופן מחפיר. באחד החלומות האחרונים אומנם יש לך עבודה טובה ואת מוערכת ע"י המנהלת כי את עושה עבודה שהיא בעצמה מתקשה לעשות, אבל לפעמים יש תקלות עם איתה. בעבר ציינת שאתם רוצים לעבור דירה ( פרוייקט לא קל עם ילדים) וכשפרצה המלחמה לקחת את האירוע מאוד קשה למרות שלא נפגעתם כלל. בחלום על נברשת 3.3.25 כתבת ברקע "
אני מנהלת ומג'נגלת בין העבודה לבית. כל אחר צהריים עד שאני נופלת למיטה, אני לבד"...."אני כבויה"

כל הדברים הללו – מראים שבתוך ליבך את רוצה לטוס למקום רחוק –[ בחלום - "דרום אפריקה" ארץ יפהפיה אבל כיום ארסית מאוד למדינת ישראל] ולא סתם לטוס, אלא להטיס את המטוס בעצמך! ברקע ציינת שאת עומדת לצאת לטיול. החלום אומר לך שהטיול שאת רוצה להגשים הוא לא " עוד סתם טיול רגיל בארץ, מטעם העבודה", אלא טיול שאת תנווטי ואת תובילי אנשים אחרים למחוז חפצם. את רוצה להגיע גבוה ורחוק וגם – להתגבר על מכשולים כמו העובדה שאין לך הכשרה כטייסת גם להתגבר על חרדת ההמראה – תצטרכי להסתכל ולא לעצום עיניים, וגם לחוש גאווה את כך שאת נבחרת להחליף טייס מקצועי.

החלום מתחלק לשני חלקים עיקריים ופסקה אחת שלא ידעתי למקם אותה כרונולוגית ולכן לא יכולתי לפרש אותה היטב.

החלק הראשון

את מגיעה לשדה התעופה ועוברת בין הדוכנים כאילו כלום. אין הכנות לטיסה אין לחץ הכל בסדר. שם את פוגשת את אימך ואתן אוכלות יחד. אינך מגלה לאימך שאת הטייסת ואפילו לא לאן את נוסעת.

בליבך את רוצה להמריא למקום אחד, לחוות חוויות חדשות לטייל, לעשות דברים גדולים ונצורים [להטיס מטוס!]. יש לך רצון ויש לך אומץ להסכים! אבל המציאות היא אפורה יותר, בחזקת "יום קטנות" [ בחלום – קולה זירו -0 קלוריות ומשהו מתוק]. אפורה, שגרתית, מונוטונית. את שומרת על פרטיותך, אינך נוטה לשתף אחרים בעניינים שלך וכאן – החלום שלך לטוס הוא כה גדול (וגם מסוכן ?) שאינך משתפת אפילו את אימא! כלומר – החלום להגיע לידע רחוק ונשגב וגם להוביל אנשים – הוא ה כמוס עמוק בתת ההכרה ואין לשתף בו אף אחד.

עד כאן אין אירועים מיוחדים בכלל, ועם זאת... הזמן עובר ביעף!! לפתע את מבינה שאת עלולה לאחר ועלייך לחפש את השער.

הפסקה השנייה שבה את עוברת ברחוב בשעת הלחץ של הוצאת הילדים מהגן – לדעתי אינה במקום הנכון אולי היא הפסקה הסופית של החלום, לכן לא יכולתי לפרש אותה ברצף הנכון. מכל מקום – את בהחלט גאה בעצמך שאת טייסת, כלומר עומדת להגשים משאת נפש כמוסה וזה המסר החשוב של הפסקה.

החלק השני – היערכות לקראת הטיסה

את מגיעה בסוף לשער או למקום שממנו את תצטרכי לעלות לתא הטיס. אבל.... המקום הזה אליו נכנסת הוא .... קטן ודומה לשירותים בבית הורייך... את שכה רוצה לעשות בחיים משהו מרומם (תרתי משמע!) - משהו אמיץ, משהו נפלא – מגיעה סוף סוף למקום ממנו תמריאי. אבל... המקום אבוי, לא מכובד ולא מכבד! היחס אלייך אינו מנומס, את צריכה להגיד להם לאן את טסה ( הם אפילו אינם יודעים!), המחשב צריך לעלות, מקום הישיבה שלך אינו ברור, פתאום את מגלה שלא תהיי לבד בטיסת הסולו שלך - יש עוד טייסת, וגם צריך קודם לצפות בסרט הבטיחות, לפני ההמראה.

הקטע כאן הוא קטע של עיכובים מכל הכיוונים. אם קודם בהגעה לשדה התעופה ועם אימא, הזמן עבר ביעף וכמעט הפסדת את הטיסה ונאלצת למהר, דווקא כאן – לפני העלייה למטוס - את הטייסת והמטוס עצמו -מעוכבים על ידי המערכת, או האחראית עליה !!

החלום אומר לך, שקשה להגשים חלומות... פעם המחדל הוא שלך – לא שמת לב לשעה והזמן עבר על כלום [ קולה זירו ומשהו מתוק ושיחה שלא הגיעה לסיומה עם אימא], הפעם המחדל הוא של המערכת - כלומר כוחות חיצוניים שאינם בשליטתך. יש הרבה סמלים של עיכובים בחלום - אולי תוכלי לפענח את הסמלים הללו בעצמך, אם כן – אשמח אם תכתבי בחוות הדעת. החלום אומר - חיים הם מרוץ נגד הזמן גם בגללנו וגם בגלל עיכובים שאינם בשליטתנו. עם זאת, למרות שהמצב די מלחיץ בעצם – את בחלום, שומרת על קור רוח ! וזה מראה שאת עומדת בלחצים ואינך מתלוננת! החלום אומר לך שכך את צריכה לנהוג בחיים האמיתיים! לעמוד בלוח זמנים ולחצים מבחוץ ולא להראות חולשה או לחץ.

אכן הזמן עובר וגם ואת והטייסת הנוספת אינכן נלחצות אלא חשות בנוח לחלוץ נעלים בלי לבקש רשות ( מראות ביטחון עצמי ומרגישות בבית. הטייסת השני אינה עויינת ואינה מפריעה וזה משרה עלייך רוגע - החלום אומר לך - מצאי את חברות מתאימות למסע או לחיים - שיתאימו לך וישרו בך שלווה. בתום הסרטון אתן מתבקשות לנעול נעלים ואת מוכנה למשימתך!...

בהמשך - את מבחינה שיש מעט אנשים והמקום עכשו משופר יותר מקודמו ! הוא כמו חדר המתנה ולא מטוס... כלומר - שום דבר לא נראה מפחיד ולא נראה שיהיה קשה לך לבצע את המשימה... כמעט כמו בחדר המתנה... פיס אוף קייק... קלי קלות! חדר המתנה, מסמל מקום רגוע שבו אין לחץ זמן, מקום שאינו מלחיץ, מקום מוכר איך שהוא. החלום אומר לך – כך עליך להרגיש לפני כל משימה חדשה, בכל מקום חדש גם אם הוא זר ושונה מהציפיות. להיות אופטימית ולראות את מה שטוב בכל מקום. ואכן כאשר את מוכנה והכל בסדר - את מקבלת אישור המראה וממריאה אל השמים והשמש הזוהרת !

בסוף - החלום שיש בו הרבה עיכובים שאת צולחת בקור רוח, מסתיים בנימה אופטימית!! החלום אומר לך ( בעצם את אומרת לעצמך, החלומות הם דו שיח עצמי) – היי אמיצה, הגשימי משימות מרקיעות שחקים, עמדי בלוח זמנים, ואל תילחצי מאחרים או מן המערכת שמעכבת אותך בדרך אל היעד. בסוף תצליחי במשימה ואת בהחלט תוכלי להמריא לשחקים עבר השמש ולהיות גאה בעצמך!

אשמח לקבל ממך חוות דעת על הפרוש - מה התאים ומה לא התאים ואם לא התאים - מדוע. רצוי בצורת רשימה.
מה שתכתבי ישמש אותי בעתיד לחלומות הבאים, כפי שאת רואה כאן. מומלץ לך לשמור את החלומות ולראות את ההתפתחות שלך במהלך השנים, ואכן כשקראתי את החלומות הבחנתי שיש התפתחות לטובה מאז החלום הראשון בשנת 2019 ועד היום.

רחי2

Member
תודה רבה על המענה.
הניווט מאוד מתקשר לעובדה שביקשו ממני במסגרת אותו טיול שהייתי, להיות אחראית האוטובוס. לוודא שכולם עלו, שהנהג יודע את הדרך.. אני חושבת אולי זה מה שהעסיק אותו לקראת הטיול. האחריות הזו שנפלה עליי. אולי זו הייתה מעין משאלת לב שלי שהמערכת תעריך אותי יותר, אולי ככה יכירו אותי יותר במשרד (לפחות אלו שהיו יחד איתי באוטובוס) אני לוקחת את הטנשים למקום חפצם כמו שרשמת. ואולי גם קצת גאווה על התפקיד הקטן הזה.
פסקה 1- תמיד יש בי הרצון לצאת מהשגרה, לצאת מה"אפור", להתרגש..ואולי הטיול הזה נתן לי את התחושה. שבוע לאחר מכן יצאתי שוב לטיול עם בעלי. ובקרוב יש אירוע נוסף של המשרד. מצד שני בחלום הייתי עם אמא, שהיא מבחינתי מייצגת את האפור. אולי בגלל זה לא שיתפתי אותה בחלום.
פסקה 2- אני חושבת שאני שומרת על קור רוח במצבי לחץ. מנתקת את המוח מהסיטואציה ומתפעלת. ורק אחר כך שהכל עובר, אני משחזרת מה היה ומה קרה ולפעמים לא מבינה איך התנהגתי ככה בקור רוח שכזה. אולי אני צריכה למרות העיכובים, לנסות ולפרוץ ולעשות דברים אחרים.
החלום הכי גדול שלי שיהיו לי חברות. אני מרגישה פספוס ענק בחיים שאין לי את מי לשתף, או לצאת. בעל זה נחמד אבל לא חברה שיכולה לשבת ולתמוך. מאוד חסר לי אדם כזה בחיים. מישהו שאוכל לשפוך הכל, והצד השני יבין בלי שיפוטיות.
אני אדם שמאוד מאמין בשינוי מקום, שינוי מזל. גם כשהתחלתי את העבודה הזו לפני כשנתיים, ניסיתי כמה שיותר להשתלב. ולמרות שבהתחלה זה קשה כי חדש, אבל היום אני במצב שכמעט מחזיקה לבד את המחלקה.
הפירוש שלך לסוף החלום מאוד מרגש אותי. הלוואי והחיים יביאו לי קצת אופטמיות. הלוואי ואוכל למצוא מקום שממנו אמריא והנפש תהיה שמחה יותר

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה על המענה.
הניווט מאוד מתקשר לעובדה שביקשו ממני במסגרת אותו טיול שהייתי, להיות אחראית האוטובוס. לוודא שכולם עלו, שהנהג יודע את הדרך.. אני חושבת אולי זה מה שהעסיק אותו לקראת הטיול. האחריות הזו שנפלה עליי. אולי זו הייתה מעין משאלת לב שלי שהמערכת תעריך אותי יותר, אולי ככה יכירו אותי יותר במשרד (לפחות אלו שהיו יחד איתי באוטובוס) אני לוקחת את הטנשים למקום חפצם כמו שרשמת. ואולי גם קצת גאווה על התפקיד הקטן הזה.
פסקה 1- תמיד יש בי הרצון לצאת מהשגרה, לצאת מה"אפור", להתרגש..ואולי הטיול הזה נתן לי את התחושה. שבוע לאחר מכן יצאתי שוב לטיול עם בעלי. ובקרוב יש אירוע נוסף של המשרד. מצד שני בחלום הייתי עם אמא, שהיא מבחינתי מייצגת את האפור. אולי בגלל זה לא שיתפתי אותה בחלום.
פסקה 2- אני חושבת שאני שומרת על קור רוח במצבי לחץ. מנתקת את המוח מהסיטואציה ומתפעלת. ורק אחר כך שהכל עובר, אני משחזרת מה היה ומה קרה ולפעמים לא מבינה איך התנהגתי ככה בקור רוח שכזה. אולי אני צריכה למרות העיכובים, לנסות ולפרוץ ולעשות דברים אחרים.
החלום הכי גדול שלי שיהיו לי חברות. אני מרגישה פספוס ענק בחיים שאין לי את מי לשתף, או לצאת. בעל זה נחמד אבל לא חברה שיכולה לשבת ולתמוך. מאוד חסר לי אדם כזה בחיים. מישהו שאוכל לשפוך הכל, והצד השני יבין בלי שיפוטיות.
אני אדם שמאוד מאמין בשינוי מקום, שינוי מזל. גם כשהתחלתי את העבודה הזו לפני כשנתיים, ניסיתי כמה שיותר להשתלב. ולמרות שבהתחלה זה קשה כי חדש, אבל היום אני במצב שכמעט מחזיקה לבד את המחלקה.
הפירוש שלך לסוף החלום מאוד מרגש אותי. הלוואי והחיים יביאו לי קצת אופטמיות. הלוואי ואוכל למצוא מקום שממנו אמריא והנפש תהיה שמחה יותר
הי רחי ותודה על התגובה!

התגובה שלך כאן נתן לי הרבה רקע שהיה חסר לחלום וחשוב מאוד לחלומות הבאים!

חשבתי שהחלום הוא דווקא יותר על המראה לשחקים, טיסת סולו, אולי סוג של מנהיגות. להלן, אתייחס לשאיפה שלך למצוא חברות נפש - מה שלא ידעתי עליה מרקע קודם או מחלומות קודמים וזה וכמה טוב שציינת אותה בתגובה.

העדרו של בעלך מרוב חלומותייך מראה שהבעל אינו יכול להיות חברה. הקשר עם חברות הוא תמיד שונה ומעשיר והוא קשר המשלים לנישואין ואינו מתחרה או מאפיל עליהם. הופעתה של אימך בחלום - גם היא רומזת בעקיפין על העדר חברות. את עצם הופעתה בחלום מראה את חשיבותה בחייך, אבל היא אינה תחליף לחברה. כמו שאת אמרת היא - ב "חלק האפור" של החיים. היא מובנת מאליה. בחלום את נפגשת עם אימא בבית קפה ולא עם חברה שאת יכולה לשוחח איתה כשווה אל שווה ואפילו לא לגלות לה שאת עומדת להטיס מטוס! וזה הרמז להעדר חברת נפש.

כשאת פוגשת את הטייסת הנוספת שלא ידעת עליה, היא אינה מתחרה בך וגם את לא. שתיכן נינוחות וחולצות נעליים. אולי יש כאן גם רמז למשאלה שתהיה לך חברה שבחברתה תוכלי להיות גלויה ונינוחה וגם להסיר אבן מהלב ( לחלוץ נעליים) .

מוטיב חליצת הנעליים - אומר לך בנוסף, שאת צריכה להסיר מועקות פיזיות ונפשיות בחיי היום יום הלוחצים, לצאת להתאוורר. ומהתגובה שלך הבנתי שזה מה שעשית לאחרונה – יצאת מהשגרה והנה החלום שלח לך מסר עצמי והגשים את עצמו!

בחלום יש עיכובים – אחרי התגובה שלך, הייתי קושרת את העיכובים לעניין העדר חברות. בעבודה ובבית - את מנהלת את העניינים באופן נפלא, אבל בחיים – אינך מוצאת לך חברות והעניין הזה מתעכב. אם כי יתכן שלעניין העיכובים יש עוד פרושים נוספים שאת יכולה לחשוב עליהם.

בשורה התחתונה, החלום הוא אופטימי ואת חשה בתת ההכרה - שיש לך כוחות להגשים את עצמך ולהמריא לשחקים. אם את אולי מפקפקת בכך - למול אפרוריות חיי היום יום – הרי שהחלום דווקא מעורר אותך (!), שהיגיע הזמן להתאמן: להתגבר על העיכובים לפעול למען מטרות חשובות, לעמוד בלוח זמנים להמריא וגם בסוף ... לחלוץ נעלים, להרגיש בנוח ולהרגיש גאווה!

למעלה