טיסה נעימה

sailor

New member
רק לדוגמא

ישראלים אוהבים את פגסוס וממלאים את טיסותיה לארופה, בגלל המחיר כמובן, שיכול להיות שליש מהמתחרים.
מזודה בתשלום (או רק מטען יד), אוכל בתשלום אבל מים בחינם, מקום שמור בתשלום או שמחכים בתור עם ה"עדר" כמו ברוב חברות ה-LOW COST, אבל גם ברכבת משלמים על מקום שמור, מה ההבדל?
בפורום טיולים וחופשות בחו``ל כתבו שהטיסות סבירות והחסכון מצדיק לבחור בהן.

גם על האוזבקים כתבו פה שהאוכל לא ששוה ושההמתנה בטשקנט לא נוחה אבל זו עכשיו הדרך הזולה מנתב"ג לתאילנד ולהודו.
על ראיין כותבים בקורות כל הזמן והטיסות ממשיכות להיות מלאות, בגלל המחיר שיכול להיות אפילו עשירית מטיסה דומה בתוך ארופה.

למבקרי חברות התעופה שמתיחסים בעיקר למחלקה ראשונה וביזנס, מיחסים חשיבות גדולה לאוכל ובכלל מתיחסים לטיסות כמו פריבילגיה לאצולה, קשה להשלים עם "אוטובוסים מעופפים" והבקורת בהתאם.
אני לא מציע לבחור חברת תעופה לפי הכתבה הזו.

לא בהכרח מדובר על ענייני נוחות

לאוזבקים התרסקו 3 מטוסים תוך עשרים שנה (וזה עוד בצי קטן יחסית), מבחינתי זה קו אדום לחלוטין לעלות על מטוס שלהם. זה ממש לא אותו דבר כמו לשלם על כריך או מזוודה, שזה כבר אי נוחות בלבד.

רמת התחזוקה במדינות ברה"מ לשעבר נחשבת לנמוכה

זה שמטוסים רוסים רגישים יותר לא אומר שתאונות לא יכולות לקרות למטוסי בואינג ואיירבס.

sailor

New member
באמת

מדובר במטוסים מיושנים בני עשרות שנים כשהצי של מטוסים אמריקאים וארופים הוא החל מ-1996 ורובם מהאלף הנוכחי.

kogawa

New member
בדקת מה התרסק להם?

אכן התרסקו 3 מטוסים שלהם ונהרגו 54 איש במטוסים אנטונוב דו-כנפי קטן מונע מדחף ומטוס מנהלים בינוני מדגם יוקובלב 40 שיוצא השנה משרות, בהם וודאי לא תטוס בדרכך מישראל להודו או תאילנד.
http://aviation-safety.net/database/operator/airline.php?var=4644
לא הייתי מכליל לגבי הבטיחות של אוזבקיסטן אייליינס. אמנם אני לא ממש מת עליהם, אבל ב-16 הטיסות שעשיתי איתם השנה ולמעלה מ-40 טיסות איתם בשנים האחרונות לא ממש סבלתי. תוסיף לכך שהם פתחו טרמינל חדש ומודרני השנה שהופך את ההמתנה לנסבלת, ותמצא שהם לא יותר גרועים מאלעל.

kogawa

New member
כתבה מהגיהנום

לאילו כתבות באמת לא כדאי להתקרב?
כל כתבה שאינה חתומה על ידי כותב או גוף (הכתבה המדוברת חתומה על ידי סוכנויות הידיעות"), שלא מוסבר בה שיטת המדידה, יכולה להיות (ובסבירות רבה) מוטה על ידי אינטרסים. לכתבות כאלו כמובן אין להתייחס כלל, ואני מופתע שגוף שכיבדתי עד כה כמו כלכליסט בכלל שוקלת לפרסם אותה.
כלכליסט אפילו לא טורחים לפרסם את מקור הכתבה, ומעלים תמונות מתוכה כאילו יש ברשותם הרשאה לכך. לו הייתי האתר המקורי והחברות שהושמצו, הייתי תובע את האימ-אימא שלהם על כך.

לא מדוייק

אם תקרא בתחילת הכתבה בכלכליסט הם כתבו שזה נלקח מהאתר "ביזנס אינסדר" וגם שנבדק הדרוג באתר skytrak.
פשוט בכלכליסט ציטטו כתבה מאתר אחר,זו הסיבה שאף אחד לא חתום עליה.

kogawa

New member
צודק

לא שמתי לב, אבל בכל זאת נהוג לשים קישור לדף אותו תרגמת. בכל מקרה, אין משמעות למידע שאין איש חותם אליו ושלא ברור מה המדגם ומהימנותו.
האתר המוסמך לדעתי בנושא זה הוא
http://www.worldairlineawards.com/Awards_2012/Airline2012.htm
הם מדרגים יותר ממאתיים חברות מכמאה לאומים בכארבעים קטגוריות על פי משוב מכעשרים מיליון צרכנים, מפרסמים את המתודולוגיה וחתומים על תוצאותיהם.

למעלה