טיסה מיותרת

רמי בר1

New member
אין חשש.

אתה יכול להעריך גובה? זה מתחת לעננים, אבל הם גבוהים מאד.

בשביל שרמי יגיע עם הצינור המעופף לשרון ב-9

צריך להתעורר מוקדם מידי לעשות רעש לפנות בוקר בשמי איזה ישוב בערבה ולעצבן שם יותר מאיש אחד ובנוסף לשלם הרבה כסף על דלק.

רמי בר1

New member
פארן עין ורד,250 ק'מ, 2.30 שעות. דלק 12 ל/ש

זה אומר 30 ליטר לפי 7.50 ש'ח לליטר זה 225 ש'ח. לא נורא, אפשר לעמוד בזה.
בשביל להגיע ב 9.00 צריך לצאת ב 6.30 ,שזה לא נורא, חקלאים קמים מוקדם.
אתה רואה, בסה'כ ,לא נורא.
בעצם המטוס הזה לא טס לעין ורד (רק באירועים מיוחדים), בשביל טיסות העברה כאלה יש מטוס אחר, שעושה את הטיסה בשעה וחצי, וצורך כ14-15 ל/ש .זה כבר יותר זול, ומסתכם בס'ה בכ 160 ש'ח עבור הדלק.
ואף אחד לא שומע כשאני ממריא או חולף.

בשירשור מדובר על דריפטר ולא מטוס אחר

לפי חשבונך, הלוך ושוב 60 ליטר, 450 ש"ח.

צינור אווירי

מילא לקום מוקדם, מילא דלק, מילא רעש. סבלנות רבותיי, בדריפטר צריך סבלנות ולדעת ליהנות מהדרך. היעד הוא רק תירוץ.

רמי בר1

New member
זה לא מדוייק.המהירות אינה מה שרואים בשעון.

הטכסן הכי מהיר, זה עם כל הפטנטים למהירות, כשהוא חוצה לרודוס הגובה 7 ,זה נראה שהוא עומד במקום.
לעומת זה, טס איתי טייס קרב בח'א, שירד מהטיסה מאד נרגש, וטען שתחושת המהירות היא גדולה יותר מאשר ב-F16 שטס נמוך ב-500 קשר.
אני לא יודע, לא טסתי ב-F16 .
בדריפטר לא צריך סבלנות, והוא לא נועד לטיסות העברה. הוא נועד לטיסות טיול, כאלה שכל מה שמנצנץ או זז, טסים לראות מה זה, ונוחתים במקומות יפים ומבודדים,כאלה
שראית, מצאו חן והחלטת לנחות.
אם הרצל היה הולך על אלסקה, הינו קוראים לזה טיסות בוש.
אין תחליף לדריפטר, ובעיקר לדגם עם מנוע S.

mike300L

New member
זכותך להגזים...אתה יכול לפנטז שזה מרגיש כמו

500קשר, וכנראה טייס הקרב שהזכרת רצה להודות ולפרגן על החוויה שצירפת אותו לטיסה, אבל זה בטח לא נראה כמו 500 קשר. בסרטים שאתה מעלה זה נראה בדיוק כמו שזה 60 קשר בגובה 0... אני בטוח שזה מהנה ונחמד, אבל זה רחוק אפילו מ 120 קשר באותו הגובה.

דריפטר לא טס 500 מאות קשר, אבל לעומת זאת

אותו טייס קרב, לא רואה את האדמה מתחת לרגלים, הוא רואה אותה הרחק מקדימה ואו די רחוק מהצדדים שזה נותן מהירות זוויתית אחרת.
זה נותן הרגשה שונה לחלוטין מאשר לראות את הקרקע רצה ב-500 קשר ישר מלמטה.
טייס קרב לרוב נמצא זליון קילומטרים מעל הקרקע, וכשיש לו ניווט נמוך, אני לא משוכנע שהוא יכול בכלל לשמור את הגובה שהדריפטר של רמי טס ב- 60 קמ"ש בין הוואדיות וכנראה, גם המהירות אולי פחותה באיזה קשר אחד לפחות.

רמי בר1

New member
אני אכן יכול רק לפנטז...

אבל לא המצאתי את זה, זה נאמר לי.
נכון או לא? לא יודע.

mike300L

New member
זה לא חשוב מה נאמר, יש אין ספור סרטונים שהעלת

וזה נראה כמו שזה. אלא אם כן בטיסות שאינך מצלם ולא העלת סרטונים לרשת, אתה טס מהר יותר בכ 440 קשר.

רמי בר1

New member
זה בסהכ 70-75 מי'ש.אבל מאחר והמצלמה

מותקנת בצורה מאוזנת ורואה ישר קדימה,אני לא בטוח שזה מעביר את הרגשה. אני לא עושה תחרות,אבל מיקום הטייס בשפיץ ,ללא מנוע מקדימה, שדה ראיה מדהים,כנף עליונה אבל מסתירה,עושה את המטוס הזה למשהו אחר.אפילו שהוא איטי.

רמי בר1

New member
לסב'ז שלך יש הרבה יתרונות על דריפטר,

אבל גם לדריפטר יש כמה...
לדוגמא...

רמי בר1

New member
הסיפור שמאחורי הצילום.

הצילום צולם בשנת 2004 באליפות העולם לטיסה באז'מ. זה צוות ישראלי, אחד מתוך שניים(השני טס בסטורצ') שצולם בסיום נחיתה שמסיימת לג תחרותי. כל הנחיתות הן לתוך מלבן של 10 על 100 מטר, וחריגה מהקו לכל כיוון פוסלת את המשתתף באותו לג. כל נחיתה היא בצורה אחרת, לפעמים בכיבוי מוחלט של המנוע בחציית מסלול בגובה 500,לפעמים במעבר הכרחי מעל נקודה מסויימת בגובה מסויים, ואז לנחיתה, ועוד כל מיני המצאות. בנחיתה הזו המטוס היה כבד, הטייס הגיע לא ממש על קו ההתחלה, וכדי לעצור לפני קו הסיום (שנראה בנקודות אדומות מרחק קצר לפני אף המטוס) ולא להיפסל , הוא הפעיל בלמים קצת חזק, המטוס נעמד על האף, החליק קצת על הדשא ללא נזק, וחזר למצבו הטבעי. הוא לא נפסל. הצילום פורסם על לוח התחרות, בשורה של צילומים מימי התחרות, והצלם כתב למטה בתרגום שלי, אם אתה רוצה להיות טייס, אתה מוכרח להוריד קצת במשקל.

רמי בר1

New member
זו נגיעה מושלמת בקו. הנחיתה הזו היא ללא מנוע

שמכובה בצולב מעל המסלול 500. גם השימוש במדפים, לפי שיקול הטייס ,כשבצילום הנחיתה היא ללא מדפים, כדי לא לגעת לפני הקו. העיקר בנחיתה עם או בלי מנוע זה לגעת הכי קרוב שאפשר לקו ההתחלה, אבל לא לפניו, לחרוג מקו 100 מטר. מותר לזגזג סלאלום בנחיתה, כדי להאריך את מרחק הריצה ללא מעבר של הקוים בצדדים.
אני רואה שזה היה ב2003, טעות שלי.

רמי בר1

New member
זה הצוות הישראלי הנוסף. הטייס יובל גונן ז''ל.

הוא נגע בקו לפי מה שנראה בעין, אבל השופט שמצויד במצלמה על חצובה, טען שהגלגלים "ליחכו " את העשב קצת לפני הקו.
הנחיתה נפסלה, והניקוד בהתאם.
הצילומים במצלמת פילים קטנה ופשוטה, והתוצאות בהתאם. אז לא חשבתי ששוה להשקיע במצלמה.

שאולי46

New member
תודה רמי עבור השיתוף.

תיארתי לעצמי שזה קשור לבלמים.
לציין שמאז השתפרת מאוד בכל מה שקשור לצילום

למעלה