טיסה מול הרוח

טיסה מול הרוח

הבקר לא הבטיח רבות. בדר"כ אני מזהה פוטנציאל במבט קצר מבעד לחלוני.שום עלה לא זז. נראה כ"כ יציב שהחלטתי לוותר ולהתמסר לערימות העבודה הממתינות לי במשך כל חוה"מ. עמיר שלום מתקשר ומודיע שהוא בדרך, כי תחזית דווקא מבטיחה מפל רציני. מיד שונתה ההחלטה, ביי למחברות הבחינה על שולחני. הערתי אורח מארה"ב שנמצא בג'ט לג מאז הגיע לפני חדשיים, והופה לתבור. בדרך, רוחות קלילות מכל הכוונים. הרכבה זריזה, משבונים קלילים באף. עמיר ממליץ להמתין קצת, עננים מתפתחים בגובה רב, דרומית לאיכסאל. אני ממראי ראשון. מצנחונים שהמריאו קודם נחתו די מהר. אוויר מערבולתי מרים אותי מעט מעל לעמדה. טרמיקות חזקות ולפתע שקט ואני שוקע לעבר שדה הנחיתה. טוב, חשבתי לעצמי, לפחות אגיע בשעה סבירה הביתה. בגובה 50 מטר (!!!) טרימקה קטנה וחלשה רומזת משהו, אני מבין את הרמז ומחליט להשקיע בה את כל מה שאני יודע. לאט לאט מגיע ל 800 והכל נגמר. עמיר עוד ממתין לראות מה קורה ואני מדווח לו שההר לא משחרר כלום ושהאינברסיה בגובה 800. החלטתי לצאת מעל לעמק ובגובה 500 תפסתי את האמא של כל הטרמיקות שהעלתה אותי מהר מאוד ל2350 מ'. קור כלבים ואני מחליט לנסות לטוס מערבה ולנחות ליד הבית (תמרת, ליד צומת נהלל.) הענן דרומית לאיכסאל עדיין שם, מתחיל להתתפזר ובכל זאת, ככל שאני מתקרב אליו, הואריו מגביר את השתוללותו. הגעתי אליו ב- 2650 מ'. איזה יופי. הכל מתחתי בזוית שנראית פשוט זווית גלישה. אפילו רצועת החוף במפרץ חיפה נראית בהישג יד. עברתי מעל הקיבוץ בו גדלתי ב- 2100 מ' ואני מזהה כל מבנה. הנה הלולים והנה בריכת השחיה. על הקרקע רוח צפ' מע' די חזקה. עשן שוכב וככל שהוא עולה זוויתו חדה פחות. ברור לי שהרוח מתגברת ואני על זמן שאול. אני עובר מעל ביתי ב- 1800 מ' כשבדרך אני מקבל ליפטים לרוב, וכבר אין לי כח אליהם. מעל למרכז המסחרי באלונים ( ליד טבעון) נעשה סוער ברמה מפחידה ממש. אני יורד יזום לנחיתה מ 1400 מ'. מלחמה של רבע שעה כשכל משב בודק לי את היציבות, ולפני שאני מאבד את יציבותי הנפשית המעורערת מימילא, אני נוחת. לוקח לאורח האמריקאי שלי זמן די רב למצוא אותי, כי הוא לא יודע להעביר הילוכים. בסוף אמרתי לו: שים בשלישי ואל תחליף יותר, תחשוב שזה אוטומטי... עם עמיר לא היה לי קשר, הנל הציל גם הוא מגובה מאוד נמוך, הגיע קרוב ל 3000 מ', טס צפונה לצפת ומשם דרומה כשהוא חוצה את הכנרת לאורכה ובמרכזה ! ולבסוף, בלג מול הרוח מגיע לשרונה. טוב, גם הוא יודע לעוף. ואיפה אתם הייתם היום? (כל תשובה שתישמע - תישמע ודאי לא מוצדקת). מסקנות: אפשר לטוס מול הרוח, חגי ונימי הוכיחו זאת מזמן כשטסו ממבוא חמה לתבור, וגם אני היום, טסתי ברוח חזקה יותר ומרחק כמעט כפול מהם. לא שאני כזה גאון. לפעמים העניין הוא פשוט להיות במקום הנכון ובזמן הנכון - כמו בחיים. מסקנה נוספת: בעונות המעבר, לנסות כל יום, בעיקר ימים שנראים לא טוב.

David Gerby

New member
מיקי סחתיקה

הרבה זמן לא שמענו על טיסות מעניינות כאלה. ייתכן שהחתחות שחטפת נבע מאיזה קונברסיה או אפילו גל מהכרמל? כי הרוחות היו מזרחיות עד שעה מאוחרת יחסית. היום נראה דווקא מבטיח מהבוקר - הראות המדהימה, היובש באויר ועלעולים בשעות הצהריים בשדות עמק בית שאן, העננים הגבוהים והמפותחים... אכן אני קצת מופתע כי אני חשבתי שאפשר יהיה לטפס רק עד 2500 היום... בהחלט עושה חשק.

טעות, בהמראה הייתה כבר

זרימה מערבית ברורה שהלכה והתחזקה לצפון מערבית. המזרחיות הסתיימו הרבה קודם. אני מערים שהחתחותים נבעו מתבליט השטח, זה תמיד אזור סוער. בדיעבד, הצטערתי שלא ניסיתי לחזור מזרחה, זה יכול היה להיות מעניין

Hawk17

New member
לגבי הרוח..(ביום שישי)

באיזור בית שאן והגלבוע הייתה מזרחית עד 13:00 לפחות. כשהיינו במבוא חמה באיזור 15:00, לפני שהתחילה להכנס הבריזה, הרוח שם הייתה מזרחית! כנראה שיש הרבה עוצמה להשפעות מקומיות..

Hawk17

New member
אגב ב-13:00

כשהייתי על הגלבוע להקפיץ מישהו- זה כבר כנראה היה הסוף של המזרחית..שכן אז היא הייתה כבר חלשה מאוד .

natyh

New member
לא מדויק

הרוח המשיכה והתחזקה אפילו עוד כשחיכינו למטה בשדה הנחיתה בסביבות 13:30 למיטב זכרוני. העובדה שהיתה צפון מערבית במבוא חמה לא אומרת שלא תהיה מזרחית בגלבוע בעונת המעבר באותו הזמן. ראה דיון דומה ברוח הקודש באותו ענין.

חגי

New member
עם כל הכבוד ובהחלט יש כבוד

(אהבתי במיוחד על הירידה היזומה מ- 1400!) , הטיסה ממבוא חמה לתבור נדמה לי ארוכה יותר מהטיסה שעשית המתבור לצומת אלונים. אגב מצטער שלא יכלתי לענות לטלפון שלך אבל אם היית ממשיך מערבה מצומת אלונים הייתי מארגן לך איסוף מקריית חיים. קח בחשבון שאני שם כל סופשבוע. ובנוסף - בפעם השנייה שניסיתי מבוא חמה מערבה הצלחתי להגיע כמעט עד אחוזת ברק , מעט אחרי צומת דברת.

shlomi kr

New member
מיקי אתה משתבח עם הזמן

יש חים גם אחרי הגלישה ראה דוגמא זה מה שאני עושה בזמן שאתה באוויר

ג ל נ ט י

New member
מה זאת'ומרת

"יש חיים אחרי הגלישה" ? שמעתי שפרשת, לא הבנתי מה הטריגר ומה היו התנאים המקדימים - ספר לחברה.

shlomi kr

New member
קצת רקע

ליפני כשנה +חזרתי לתחביב ישן שלי שהוא דייג רק שהכרתי כמה חברה עם סירה והוא שודרג בהרבה ראיתי שאיני יכול להתחלק על שני דברים והגלישה נופלת לי יותר על זמן מישפחה קורס משיט +ציוד מקצועי עולה כסף רב החלתתי להתמקד בשנתיים שלוש הקרובות הדייג עד שירד לי קצת ההיתלהבות הילדים יגדלו ואז אני יחזור רק בשביל הפאן מאחל לכולם טוסו רחוק טוסו בטוח ודרך אגב כל הציוד שלי למכירה

David Gerby

New member
שלומי

מפתיע ככה שהחלטת באופן כזה רשמי לפרוש אחרי שהבאת קאמבק בשיא ההתלהבות ורכשת גלשן רציני. נראה לי חבל ככה לצאת בהצהרות, אני במקומך הייתי נשאר עם הציוד והולך לגלוש מדי מספר שבועות בתבור או מבו"ח כדי לשמור על רמה בטיחותית סבירה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם הדייג ועם המשפחה. מקווה שהפורום ישאיר אותך בעניינים.

לך תרשם לאופנועי שטח, גם שם

כולם אנאלפבתים. שלומי, דחילאק, אפילו דייגים טברינים כותבים בפחות שגיאת. תן לאשתך להציץ בטרם תשוויץ בפומבי במבושיך הענקיים (אה, סליחה, אומרים לי פה שזה דג...)

חגי

New member
ואללה עוד אחד שיודע לעבוד בפוטושופ

תארגן גם לי תמונה כזאת - מתאים לי לוקוס חום אם יש לך במלאי

shlomi kr

New member
לחגי

הייתי מכין לך תמונה של נחש ארסי זה מה שמתאים לך הנה עד תמונות שעשיתי בפוטו שופ

למעלה