Los Gallos (סביליה)
אני בטוח שאינני צריך להציג את
הטבלאו הזה בפני הרבה מחברי הפורום הזה. זהו טבלאו שמפורסם בכמעט כל מדריך תיירים לעיר סביליה. פֶּפֶּה בעל המקום התגאה בפני שהטבלאו שלו נחשב למספר 1 בעולם! אין לי מושג מה זה "מספר 1 בעולם" (כמות מבקרים? הכנסות? איכות הריקוד? איכות הנגנים? איך מודדים איכות ברמות כאלה כך שמחליטים מי מס' 1 ומי מס' 2?). אבל ללא שום ספק,
הטבלאו הזה מציג פלמנקו ברמה מקצועית גבוהה מאוד: שם ראיתי את המגוון הרחב ביותר של הסגנונות (palos) - כולל פלמנקו קלאסי (ישן) - ומודרני. הרקדניות - אוחחחחח... מכל הסוגים והמינים. הרקדנית הראשונה שהופיעה (מתוך 5) היתה מאוד רזה, la vela של ממש - מבחינת מבנה גוף נראית מתאימה יותר לבאלט - אך שלא יהיה ספק: מדובר ברקדנית וירטואוזית (כאילו שלאלו שבאו אחריה היתה חסרה וירטואזויות
). היו גם שני טווסים, סליחה, רקדנים. וואו
אחד מהם ביצע ברגליו משהו שמקביל לטרמולו בגיטרה... קטע ארוך ולא טריביאלי. הוא הספיק גם תוך כדי ריקוד לסמן לאחד היפנים המעצבנים האלה (שמצלמים ומסריטים כל דבר שזז) שימנע מצילום.
הגיטריסטים - חבל"ז. בהודעה הבאה אשים תמונה של הגיטריסט שהרשים אותי מכולם (התמונה מתוך התוכניה של הערב - אני בעיקרון נמנעתי מלצלם תוך כדי הופעה). היו גם שלושה cantaores - המבוגר שבהם פשוט מדהים!
ניכר עליו שהוא הותיק מכולם שם, ונראה שהוא היה למעשה מנהיג הלהקה. כאן גם יישמתי הלכה למעשה את ההמלצה שנתתי באחת מהודעותי הקודמות בשרשור הזה, ודאגתי מראש שאקבל מקום ישיבה "איסטרטגי" - ממנו אוכל לראות הכל, ומקרוב. הדבר היחיד שפגם לפי דעתי בערב היה התאורה ה... מרדימה. אינני יודע מה האפקט של תאורה כזאת על קהל שמגיע להצגה הראשונה (20:00), אבל בשביל הופעה שמתחילה בשעה 22:30, כדאי שתהיה תאורה שנלחמת פחות בקהל... הזרקורים "דלפו" אור לקהל, ובזויות מסויימות האור היה ממש מסנוור. אאוץ'