טיסה לאילת...

בובסית

New member
טיסה לאילת...

היי לכולם/ן,
יש לנו נופש מהעבודה של בעלי באילת.
מכיוון שזה דרך העבודה, לא ניתן להמיר את החופש ולא ניתן לשנות את התאריכים, כלומר אם לא נסענו.. הפסדנו

השאלה שלי,
האם ניתן לטוס לאילת עם תינוקת בת חודש?
שאלתי מספר אחיות ואיזה 2-3 רופאים אבל אף אחד לא נתן לי תשובה חד משמעית.
האם יכול להיגרם נזק באוזניים או משהו אחר שאני לא חושבת עליו? או שזה בסדר לטוס עם הבונבונה?

אני ממש בהתלבטות, וחייבת לתת תשובה סופית במהרה!

אודה לעזרתכם/ן!

הדבר היחיד שנראה לי בעייתי הוא שהמטוס הוא מקום סגור

מלא בחיידקים של האנשים שיושבים בו, ולכן יש סיכוי שהיא תחלה במשהו. את מניקה אותה? כי אם כן, יכול להיות שהיא מוגנת יותר.
מיתר הבחינות לא ידוע לי על בעייתיות כלשהי בטיסה, אבל אני לא רופאה ולא מומחית בנושא.

לא יודעת מה להגיד לך. בסך הכל

זו טיסה קצרה, אז אולי זה פחות נורא. מה לגבי נסיעה ברכב לשם?

אגעאצ

New member
דווקא נסיעה בעיניי הרבה יותר קשה

אצלי הן צורחות בנסיעה (הגדולה שהייתה תינוקת, והקטנה עכשיו). נסיעה של 40 דקות יכולה להיות סיוט ולהימשך יותר משעה עם כל העצירות..
לגבי הטיסה - לא יודעת אם יש הגבלה, מוזר שהרופאים לא ידעו להגיד לך. אנחנו טסנו לאילת כשהגדולה היתה בת 3 חודשים והיה בסדר.
לגבי החיידקים - לגמרי תלוי בך. גם אני נלחצת, אבל מצד שני אין הרבה ברירות, גם כשלוקחים את הגדולים לגן, או לספריה או לג'ימבורי - יש הרבה ילדים וסיכון להידבקויות למיניהן. אם זו הסיבה היחידה - הייתי טסה.

אני חושבת שרוב התינוקות בגיל חודש

עוד לא צורחים בנסיעה. לפחות אצל התינוקות שלי זה התחיל יותר מאוחר. בגיל חודש הם בעיקר ישנים, ובמיוחד בנסיעות. גיל 5 חודשים, ככה, פחות הייתי מציעה לנסוע...
ובגיל חודש בדרך כלל גם לא לוקחים את הילד לג'ימבורי, אפילו לא עם האח הגדול שלו. מה שכן נכון, זה שהאח הגדול מביא איתו חיידקים מכל אותם מקומות, אבל לפחות הוא לא מותקף על ידי ריכוז גבוה של 30 ילדים, כל אחד עם החיידקים שלו (ובמטוס זה עוד יותר גרוע, כאמור, כי האוויר ממוחזר ואין איוורור).

אגעאצ

New member
אז אצלנו הכל שונה

כבר מגיל חודש היא צורחת בנסיעות. לא כל הנסיעה, היא בד"כ ישנה חלק מהנסיעה, אבל בשלב כלשהו, לרוב צורחת.
לגבי המקומות - אני כן לוקחת אותה. נכון, זה מלחיץ, אבל גם אי אפשר למנוע מהגדולה כי יש אחות תינוקת, גם ככה זה שינוי משמעותי...

טוב, את האמא.

אני, אישית, כן מונעת דברים כאלה ואחרים מהילדות בכמה חודשים הראשונים אחרי שנולדת אחות, אם יש צורך - כי הבריאות נראית לי ראשונה בסדר החשיבות. אחרי זה, כמובן, חוזרים לשגרה ומשלבים את התינוקת בכל הפעילויות (אצלי זו תמיד תינוקת).
אצלי בגיל חודש, אם תינוקת צרחה בנסיעה, זה לא היה בגלל הנסיעה, אלא מסיבות אחרות (כמו רעב - ואז פשוט עוצרים ומניקים וממשיכים). הנסיעה עצמה לא הפריעה להן בכלל, וגם לא הישיבה בכסא הבטיחות (להבדיל ממה שהיה בהמשך).

AlicePJ

New member
מסכימה עם מה שאמרו לך. אין למיטב ידיעתי

בעיתיות רפואית מלבד החשיפה להרבה חיידקים במקום סגור. מבחינתי זאת היתה עילה לוותר, אבל אני בטוחה שיש אחרים שלא יסכימו איתי.
אני באופן אישי גם לא הייתי מוכנה פיזית בעצמי להיות בחופשה זמן כל כך קצר אחרי הלידה, אבל שוב, כל אחת מחלימה אחרת.

טיסה

אני טסתי עם תינוק בן חודש (חמישה שבועות).
למיטב ידיעתי אין עם זה בעיה עקרונית.
זו בסך הכל טיסה קצרה. את יכולה לשים אותה במנשא ולהיכנס למטוס בין האחרונים (כדי לקצר את זמן השהות במטוס). בתוך מנשא לדעתי התינוקות די מוגנים (הכוונה למנשא שבו התינוק יכול להיות בתנוחת ערסול על הצד והבד פחות או יותר מכסה אותו לגמרי).

יוליה109

New member
טסתי עם תינוק בן חודש בקיץ - היה מעולה

במהלך אוגוסט (כן כן) נסענו לאילת. אני והקטנציק בן החודש עם אחד מאחיו הגדולים טסנו. יתר המשפחה נסעה ברכב. היתה טיסה מהירה ונוחה. כל הטיסה היה עליי וזה היה בסדר כי אנחנו מדברים רק על כ 30 דק טיסה. בהמראה והנחיתה נתתי בקבוק או מוצץ. הכל עבר מצוין. סעי ותבלי!

מתגוררת באילת

טסתי עם הילדים שלי, גם הרבה לפני גיל חודש
גם בתקופות ההריון השונות (עד ממש לפני הלידה)
לא היו תלונות מצד הבטן

וגם אחרי גיל חודש
אין שום בעיה מבחינת האוזניים
ולא משום בחינה אחרת
דווקא מאוד נוח לטוס עם הרך הנולד
&nbsp
תהנו

למעלה