טיסה לאחר צלילה

עידו17

New member
טיסה לאחר צלילה

אני חושב לארגן קורס כוכב 1+2 לכמה חבר´ה באיזור המרכז, כאשר את יום מס´ 3 של הקורס (´ים-1´), או לפחות את שתי הצלילות שלו, ברצוני לקיים באילת. ולשאלתי - בהנחה שמדובר בשתי צלילות רדודות של כ-6 מ´, זמ"ת של נניח 40 דק´, מהו בערך הזמן המותר עד שאפשר יהיה לטוס בחזרה לת"א, מבחינת דקומפרסיה כמובן. אני אצלול עם מחשב כך שלא יהיו פשלות, אבל מבחינת התכנון, האם מגבלת הטיסה בכלל קיימת בעומקים כאלה? בתודה מראש

שי רוט

New member
ברירת מחדל מתבקשת

לפחות 12 שעות נטו . לא פחות ממליץ להתקשר לרופא רשות הצלילה שבעבר כמדומני פירסם מאמר בנושא שמו ד"ר פיני הלפרין צלילה בטוחה שי

siliconarts

New member
../images/Emo101.gif ואם ב../images/Emo160.gif עסקינן... ../images/Emo101.gif

אחות של חבר שלי ירדה עם אמה לאילת ובצעה צלילת היכרות עם דולפינים. נאמר להן שלאחר 2 מתום הציליה הן יכולות לטוס חזרה למרכז הארץ. ובכן, אני אשר מחזיר במחשב צלילה של suunto מכיר את הסימן של איסור הטיסה המופיע למשך 12 שעות לאחר צלילה של אפילו 3m/10min. האם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הנושא? בעיקר השאלה מופנית לדוקטורים המעיינים בפורום. תודה.

ניב ד

New member
לא צריך דוקטורים לזה

אין לי רצון או כוח להיכנס להסבר המלא אבל על רגל אחת - ע"פ תיאוריית הדקומפרסיה, מחלקים כידוע את הרקמות למספר סוגים לפי זמן הטעינה שלהן בחנקן. לפי העקרון הזה רק תוך 12 שעות הגוף מתנקה לחלוטין, כלומר גם הרקמות האיטיות (אלה שקולטות לאט ופורקות לאט) שחררו את כל החנקן העודף שהצטבר בהן. זה מבחינה מתמטית גרידא של מודל הרקמות. לכן הכלל של 12 שעות ומחשבי סונטו למשל מאד אדוקים לגביו. מחשבים (וצוללים) אחרים כגון אלאדין, נוטים להתייחס לצלילות רדודות (עד 6 מ´ - כמו אינטרו) כצלילות ללא רוויה, כלומר החישוב שלהם הוא כזה שהרקמות לא הגיעו לטעינה מלאה ולכן אין צורך להמתין 12 שעות, אלא הם נותנים לך לפעמים 3-4 שעות עד לטיסה. מי צודק? שאלה מעניינת. אישית הייתי הולך על כלל 12 שעות המחמיר.

albanetc

New member
אתמול יצאתי מצלילה רדודה

לכ-50 דקות למקסימום 4 מ´, עם מחשב סונטו (SOLUTION ALPHA) ואני זוכר היטב שהיה על המחשב סימן של איסור טיסות למשך 4 שעות בלבד. הרעיון הוא כנראה לא לעבור מפל לחצים של 1:1.8 או 1:1.56 ... אם אני זוכר נכון את החומר של קורס עזרה והצלה שאותו סיימתי אתמול
אם נגיד במטוס יש לך 0.8 אטמ´ והיית בעומק 2.5 מ´ זמן מספיק ארוך (בוא נניח שאתה אפילו בסטורציה) עדיין אין לך בעייה לטוס כי 1.24/0.8 קטן מ1.56 ותקנו אותי אם טעיתי

קותי

New member
אם לא תתעקש על המספרים, אז נכון

עקרונית למחשבי הצלילה ישנו איזה שהוא אלגוריתם לגבי זמן איסור טיסה לאחר צלילה. בהחלט אפשר לקבל פחות מ- 12 שעות אחרי צלילות רדודות בהתאם לאלגוריתם של המחשב. הכלל של 12 שעות אחרי צלילה רגילה ו 24 שעות אחרי צלילה חריגה או רצף ארוך של צלילות נקבע לפני שרוב הצוללים היו מצוידים במחשבים. היום ממשיכים להמליץ לא לחרוג מהכלל המחמיר יותר (12-24) למרות שהמחשב "מתיר" לך לטוס קודם - בעיקר כי שום דבר אינו מתמטי לחלוטין (או שאנחנו עדיין לא מכירים את המתמטיקה שלו
) בנושא מחלת הדקומפרסיה.

למעלה