טיסה חזור

trsomeone

New member
טיסה חזור

שלום לחברי הפורום היקרים,
לאשתי יש עוד שבועיים כרטיס טיסה חזור לאוקראינה ( הזמני לאשתי כרטיס הלוך וחזור - בשביל להמנע מאי נעימויות )
כרגע היא בסטטוס תייר עם אישור עבודה. כשהתקשרתי לבטל את כרטיס הטיסה חזור ( כי אין בו צורך ) דרשו ממני "קנס " בשווי 180 דולר. ( !! )
בעקבות סכסוך טלפוני איתם , חשבתי פשוט שאשתי לא תופיע לטיסה. האם אי הגעה לטיסה ללא ביטול " פורמלי" יכול לפגוע בה באיזושהי צורה בעתיד? כמו כן האם אני יחסוך את 180 הדולרים?
או שאני סתם מוליך את עצמי שולל... ובכל מקרה אשלם את הקנס??

כמו כן, הגשנו מסמכים לשינוי הסטטוס של אשתי - מסמכים שקיבלנו במשרד הפנים ונתבקשנו לשלוח בדואר לירושליים.
כעבור כמה זמן מהגשת המסמכים, צריכים ליצור עימנו קשר טלפוני? ( לשם שינוי הגשנו את המסמכים לפני יותר מחודש )

תודה רבה לעוזרים.

prizman

New member
בקשר לכרטיס.

מחיר הכרטיס חזור הוא כנראה מעל 180$.
אם תבטל אותו תקבל חזרה את ההפרש בין מחיר הכרטיס לאותם 180$, אם היא לא תתיצב
לא תקבל חזרה כלום. זו ההשלכה היחידה ותחליט מה אתה מעדיף.
הסכום הזה לביטול הוא סביב הסכום המקובל, בדוק מה מוםיע בתנאים של הכרטיס שרכשת.

לא ברור איזה סטטוס היא שינתה ולמי שלחת מה.

trsomeone

New member
בקשר לכרטיס

גם אני חשבתי בהתחלה שעם אני יבטל מראש אז אני יקבל זיכוי על הכרטיס.
לשם שינוי שני הכרטיסים הלוך וחזור עלו 330$ , אני מעוניין לבטל רק את הכרטיס חזור ( כי אין בו צורך ) ובמקום לקבל החזר או זיכוי ... אני אמור לשלם על פיהם קנס על ביטול כרטיס ( גם אם זה מראש ) בשווי 180$.
לכן השאלה שלי - האם אני יכול להמנע מלשם את הקנס? האם זה שאשתי פשוט לא תופיע לטיסה בלי להודיע , ימנע ממני לשלם את הקנס? או שבכל זאת אני יחוייב?
ובנוגע לאשתי - היא הרי עכשיו בהליך התאזרחות ( כרגע אם ב1 ) אז האם יש מצב שאי הגעה לטיסה יפגע בה באיזושהי צורה?

בנוגע לשאלה השנייה, כשהגענו למשרד הפנים לקבל את הב1, קיבלנו חוברת דפים שהיינו צריכים למלא - ככל הנראה תחילת תהליך ההתאזרחות. את החוברת שלחנו לפי בקשתם לירושליים למשרד שאיני זוכר את שמו.
עבר מאז כחודש וחצי ועדיין לא קיבלנו שום שיחה. לפי משרד הפנים אמורים להתקשר אלינו ולקבוע טור לראיון בירושליים.
השאלה שלי : בערך כעבור כמה זמן אמורים ליצור איתי קשר?

תודה מראש.

stkachov

New member
תשובות

1. הקנס היא בגין ביצוע שינויים בכרטיס הטיסה(שינוי, ביטול או כל דבר אחר). אם לא תגיע לטיסה, אז תאבד את המקום במטוס ולא תקבל שום זיכוי על על כך. מעבר לכך לא יקנסו אותך בשום דבר. כמו שקנית כרטיס להצגה, ונתקעת בפקק ולא הגעת להצגה. מה תעשה? כלום.
&nbsp
2. הביאו לכם למלא חוברת ללשכת הקשר. אכן אמורים ליצור אתכם קשר ולזמן אתכם לראיון. זמן ההתנה יכול להיות חודשיים שלוש, יש להתאזר בסבלנות. אגב, אם אתה עלית מברה"מ לשעבר, כדאי שכבר עכשיו תכין מסמכי מקור של ההורים, הסבים ושלך כגון תעודות לידה, עלייה וכדומה. ובכלל... ממליץ לקרוא במאמרי הפורום מאמר שכתבתי בנושא זה.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה

trsomeone

New member
תודה

תודה רבה, עזרתה לי מאוד

prizman

New member
בקשר ל 1 אנחנו מסכימים.

בקשר ל 2, לשכת הקשר היא לא בת"א?
גם אני חשבתי עליהם בהתחלה אבל הכתובת בת"א ולמיטב הבנתי גם הראיונות בת"א.
אבל אכן זו עדיין האפשרות היותר סבירה והוא מתבלבל לפחות לגבי מקום הראיון.

stkachov

New member
הוא לא מתבלבל

ללשכת הקשר ישנם 2 מיקומים: תל אביב וירושלים.

prizman

New member
על זה לא אתווכח.

מניח שיש לך יותר ידע בנושא מאשר לי.
גם לא יצא לי לשלוח דואר חשוב שכולל פרטים אישיים בלי לדעת למי שלחתי

randyloo

New member
לא שמעתי על מקרה של קנס על אי הגעה לטיסה

נראה שישנה איזשהיא אי הבנה. קרה לי לא פעם שלא הגעתי לטיסה (כי נרכשו כרטיסי הלוך ושוב שהיו זולים מכרטיס כוון אחד). בנוסף, לפעמים הביטול שומר לך את הזכות לשמור קטע הטיסה לתאריך אחר. במקרה כזה אולי משתלם לשלם את הקנס. ישנה בפורום סוכנת נסיעות שאולי תוכל לענות תשובה מוסמכת יותר.
לגבי תהליך ההתאזרחות אני ממליץ לכם להכיר את התהליך והנוהל יותר לפרטים. זה תהליך מורכב שאורך מספר שנים עד לקבלת אזרחות. אם תטעו בדרך מכל סיבה שהיא התהליך יתעכב שלא לצורך.

למעלה