טיסה בססנה

אבירן171

New member
טיסה בססנה

היום בשעה, בערך, 09:15, פחות או יותר, המראתי עם ססנה 152 של מונאייר. מספר המטוס הוא 4X-ARW, והטיסה הייתה כיפית לגמרה. בעיקרון תוכנן שעתיים טיסה, אך בשל מזג אוויר נחס ולא רואים כלום, נחתנו. הבהרה, היינו יכולים להמשיך לטוס, מזג האוויר לא היה מגבלתי, אבל לא ראינו שם נוף מיוחד והחלטנו לחזור. המראה מהרצליה לכיוון צפון וחזרה. גבוה, 1500 רגל, נחיתה 2000 רגל. אם מישהו צילם ויש לו תמונות, אשמח לקבל אותם. תוך כדי חנייה, אמר לי הטייס, ידיד שלי, "עכשיו יוסי יגיד": "אמרתי לך לא לטוס, אמרתי לך שהראות לא תהיה טובה, אני אמרתי לך ושוב לא הקשבת".. הוא די צדק רק שלמזלו, אחרי שפינינו את המטוס ראינו את יוסי, יותר נכון שמענו את יוסי, מבקש להמריא.. באותה שנייה פשוט זו הייתה לו הקלה.. כשכבר הגענו ל1500, היינו צריכים לעשות "פרסה", אז הטייס (שוב, ידיד שלי) החליט לעשות קצת כיף ועשה אותה בסגנון של חרום.. משמע 60 או אפילו 65 מעלות פנייה.. שוב, אשמח לקבל תמונות אם מישהו צילם
בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
הטייס דרך אגב

מופיע בתמונות " הטייסים שלי " באתר של יוסי. קוראים לו עמית בראונשטיין. הוא מופיע שורה אחת מעל שורת החניכים. נהנתי ועוד איך.. מכל טיסה אני נהנה.. אבל זו הייתה די קצרה. דרך אגב, הפקח היה מאוד נחמד.. פשוט חייב לציין את זה. תוספת, לפי מה שהבנתי, הראות הייתה 5 או 6 ק"מ. בברכה, אבירן..

מקס מ

New member
גם אני המראתי אבל עם CHF של FNA

ועשיתי טיסת ניווט לחיפה ב C152 ב 10:10 מזג האוויר היה אכן נאכס בגלל הגבלת ראות ובחיפה היה בכלל בלאגן. רוח צולבת למסלול 16 בעוצמה של 10 קשרים משבים 13 וערבול בינוני.

אבירן171

New member
הנחיתה בהרצליה אכן הייתה לא קלה

הכנף הייתה די קרובה לנגיעה במסלול במקום הגלגל והגענו להתיישרות ממש מהצד 300 מטר, פחות או יותר. נראה לי אפילו פחות.. נו טוב.. לפחות טיסה.. עדיין עדיף על כלום... בברכה, אבירן.. נ.ב: יש לך רשיון פרטי?

אבירן171

New member
אתה לומד עם יוסי?

ואם לא, אז אם מי אתה לומד? אחרי שאני אחזור בקיץ מארצות הברית, אני, כנראה, ארצה לעשות הסבה לישראלי מלא, כי הולידציה זה נייר ובחישוב לטווח ארוך יוצא יקר יותר. על האמריקאי לא משלמים כסף אחרי שהוצאת. כל מה שצריך זה תעודה רפואית בתוקף ואפשר לטוס בארצות הברית.. הבעיה עם הישראלית. אז אני רוצה לדעת מי המדריך שלך והאם אתה ממליץ עליו. בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
עוד שאלה קטנה.

אני עושה את הרשיון על 172 ורציתי לדעת, אחרי ההסבה ל172 בישראל, מה אני צריך לעשות כדי להסיב ל152? כי המחירים להשכרה של 172 ממש לא מחייכים.. במלוא מובן המילה.. ודונטלו, מה אתה קשור?? בברכה, אבירן..

מקס מ

New member
האמת שגם המחירים על ה 152 לא זולים

אם אני לא תועה... אתה צריך 4 שעות הסבה עם מדריך מוסמך על אותו סוג מטוס ונדמה לי מבחן עיוני קטן של בית הספר על אותו מטוס.

littletulip

New member
שום דבר לא זול ...

אם השיקול לאורך כל הדרך יהיה כספי ומתחילים להתחשבן על יורו אחד פה ויורו אחד שם - הדרך לחוסר פעילות היא קצרה מאוד . אני בדעה חזקה שאנשים שרוצים להתעסק בתעופה כתחביב צריכים סכום מכובד בכיס , אם אין להם - שילכו לבית הקהילתי הקרוב וירשמו לאיזה חוג .

אבירן171

New member
תשמעי, לא אמרתי שאין לי את הכסף

אני רוצה לדעת מראש כמה, כדי שאוכל לתכנן כמה לבזבז בארצות הברית. אני יודע שבארצות הברית כדי לטוס סולו ולקחת את המטוס, צריך רק 4 שעות עם מדריך על המטוס שרוצים להסיב אליו (172, 152, 182 או כל מה שתחת ההגדר שלך) ואז אפשר לקחת אותו חופשי. בחישוב מהיר, זה יוצא בערך 440$ כל הארבע שעות, מה שאומר פחות מ2000 שקל ואני יכול להטיס C152. זה אומנם לא רשיון, אבל זה שמיש כמעט כמוהו.. חוץ מכמה פריטים שוליים שצריך בשבילם את הרשיון. בארץ אני לא יודע כמה עולה ואיך הכל פועל אז אני רוצה לדעת מראש. אם רק תוכל להגיד לי כמה בערך תצא לי ההסבה על ל152 בארץ אני אשמח! הארה, ההודעה הוקדמת שלי עם המחירים להשכרה מכוונת לישראל בלבד. בארצות הברית המחירים בדיחה ולכן, מן הסתם ההודעה לא מיוחסת אליהם. בברכה, אבירן.. נ.ב: שמתי לב שהיה לך יום הולדת מתישהו בחודשים הקרובים שעברו.. פעם אחרונה שבדקתי היית בת 24 ועכשיו את בת 25.. אז מזל טוב!

אבירן171

New member
וזה כתוב לי ברשיון אני מקווה?

אני מקווה שזה לא נחשב כאיזשהו סוג של ולידציה ואז יביאו לי את זה על דף נייר ולא על הרשיון (הכרטיס עצמו..). אם לא הבנת, אני מתכנן לעשות את ההסבה שהיא בעצם פלוס רשיון עצמו על 152 בארץ. עדיף את היקר (172) לעשות בארצות הברית ואת הזול בישראל.. מה גם שמזג האוויר שם מצריך את המטוס הזה (172) הרבה פעמים. האמת שאני גם רוצה לדעת כמה תעלה בנפרד ההסבה (בלי רשיון מלא) ל152 בישראל. ואני מקווה שזה כולל הכל, השעות ומבחני התיאוריה (במידה וצריך) והמבחן המעשי (במידה וצריך). אתה יכול לפרט מה כוללת ההסבה בישראל? פשוט נראה לי קצת לא הגיוני שידרשו רק 4 שעות הדרכה (כמו בארה"ב).. די מוזר למנהל התעופה הישראלי לדרוש משהו כל כך יעיל ונוח. בקשר אליך (Little), אני אענה בגרמנית כי אין לי מושג איך כותבים את זה בצרפתית, Bitte sehr. אל תהי עצובה, החיים צופים לך עוד ימים עצובים מאוד, אל תתעצבי בגלל דבר כל כך שולי, את החיים צריך לחיות במבט קדימה, אבל מבינים אותם כאשר מתבוננים לאחור. מקווה שתביני
. בברכה, אבירן..

Wizzazz

New member
עשית סלט פירות

אין דבר כזה הסבה בארה"ב. עשית רשיון על חד מנועי יבשתי - תטוס על כולם (עם כמה מגבלות של כ"ס, קומפלקס), לא צריך שום הסבה. סביר שאף אחד לא ישכיר לך אם אין לך X שעות על דגם מסוים, ויכריח אותך לטוס עם מדריך - אבל אין הסבה רשמית. 4 שעות (או מספר אחר, זה לא תמיד 4) יש בארץ. וגם בארה"ב יותר זול 152 - אז למה אתה רוצה לעשות את רוב השעות על 172? תעשה רשיון על 152, תגיע לארץ, ותעשה פה הסבה.

אבירן171

New member
ההפרשים קטנים ביותר

הפרשים של בין 15-30$ לשעה. רוב המקומות זה הפרש של 15$. יש משהו בדבריך, אכן כדי לעשות את רוב השעות על 152, אבל צריך גם 172 כדי להתרגל ולגרום למצב של יותר כסף ביד. אם אני אתחיל את השעות הראשונות על 172 בארץ, אז אני אצטרך אומנם את אותו מספר שעות אם אני אתחיל בארה"ב, אבל אני אשלם יותר, אז עדיף לעשות כמה שעות על 172 בארה"ב ואז עוד ממש קצת שעות (כדי להתרגל לטיסה) בארץ. החלטתי לקחת את עצתך, רוב השעות על 152 וקצת שעות 172 בארצות הברית וסיימנו את עניין השעות שם. אחרי זה תתחיל ההסבה בארץ. אוקי, תודה שהסברת לי את העניין הזה. אגב, פרט שולי טכני, בכל מקום בעולם, לפחות איפה שקיים עניין התעופה הכללית (GA), שעות על C152 תמיד יהיו זולות יותר מאשר על C172. בברכה, אבירן..

למעלה