טיסה בהולה

טיסה בהולה

שלום רב ! אני מאד מוטרד בעקבות זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4082012,00.html זה הפורום שהכי קשור למרות שזה לא כ"כ אבל בכל זאת אנסה מזלי: איזה כרטיס טיסה ואיזה מקום הכי מומלץ להגר אליו במקרה של בעיות ביטחוניות מאד חמורות בארץ חשבתי לקנות כרטיסי טיסה פתוחים, מישהו יודע אם יש דבר כזה שבמידה ויש מיתקפה על אירן אני יכול לעלות על מטוס תוך שעתיים ולהגר \ להתחפף \ לברוח מפה לאירופה ? איזה כרטיסי טיסה עלי לקנות מראש שיאפשר לי לעלות למטוס במהירות האפשרית ?? ולאיזו מדינה הכי מומלץ להגר ? אני עובד הייטק דובר אנגלית , קצת צרפתית האם ,אני פשוט לא זוכר, האם במלחמת המפרץ או במלחמות קודמות שדות התעופה היו סגורים ? מה נתיב המילוט המומלץ ולאן הכי בטוח להגר בימים אלו ? אני חושש מלונדון כי יש שם הרבה תומכי פלסטין ואז יתכן שיהיו הרבה בעיות גם שם במקרה של תקיפה באירן תודה מראש ואם זה לא קשור לפורום אודה אם תוכלו להפנות אותי לפורום המתאים מודאג במקצת

בקר12

New member
אני ממליץ על ואליום, פרוזאק או ציפרלקס

כדי להירגע ואם אין לך אזרחות אירופית אז תיאלץ (כנראה) לעבור את המלחמה הבא עמנו. בעצם, לי יש דרכון אירופי. אז מקסימום תישאר לבד (אני והמשפחה נהיה בלונדון).

גם אם נעזוב את כל השטויות האחרות, איזה סוג של

של כרטיס טיסה אתה רוצה בדיוק לקנות חופשי חודשי? מה לדעתך המודל העסקי של חברת התעופה, בוא נחזיק צי של מטוסים דוממים בתמורה לכרטיסים על תנאי?

למרות שזה נראה לי לחלוטין פאניקה חסרת פשר

הדבר היחידי שאתה יכול לעשות זה לחסוך *המון* כסף ולא לשים אותו בבנק. כך במקרה הצורך תוכל לקנות כרטיס טיסה לאותו היום גם אם המקומות היחידים שיש הם במחלקה ראשונה והיעדים היחידים הם מאוד יקרים, וגם אם הבנקים סגורים ולא יודעת מה עוד. מבחינת יעדים הייתי מכוונת למקומות שמקבלים פליטים בקלות, כי במקרה הקטסטרופלי שאתה (באופן לחלוטין מוגזם אם תשאל את דעתי) מתאר, זה מה שתהיה, פליט לכל דבר, הייטק או לא הייטק.

noa scotland

New member

תודה. יום טוב גם לך!

אסאן

New member
תוכל תמיד לעבור לעזה

ובכלל אני מציע לך לא לחכות להתקפה. עבור עכשו. אסאן

גוזליה

New member
שלום למוטרד

אני מניחה ששאלת ברצינות ולכן אענה ברצינות- המרחב האווירי של מדינת ישראל לא בהכרח יישאר פתוח במקרה מתקפה. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. תומכי ״פלסטין״ (איך זה קשור למתקפה מאיראן?) יש לדעתי כמעט בכל מקום- בדיוק כמו שיש תומכי ישראל. ממליצה באמת ולא בהתנשאות או זלזול- להרגע, ולהתעדכן במתרחש מן הסתם (יכולה להמליץ על פורומי אקטואליה וחדשות).

נתיב מילוט

אולי שמישהו יענה לי פה ברצינות ???? מה נתיב המילוט ? אם יודיעו באתר רוטר או באתר חדשות כלשהו על תקיפה או שיהיה רמז למשהו בשעות הקרובות בוודאי ארצה להתחפף מפה אולי דרך גשר אלנבי אולי דרך הים או טיסה לאילת ומשם לטאבה אם יפלו פה אלפי טילים למה לי לסבול מילא היו אומרים לי להלחם הייתי מתייצב ראשון אבל לשבת ולהמתין שיפול עליך עמוד חשמל עם פצצה מהשמיים זה ממש דבילי אולי אני אסכם משהו עם טייס משדה התעופה בהרצליה זו גם אפשרות או הפלגה מישהו יודע?

בקר12

New member
תעבור לגור בירושלים (עם עדיפות לעיר העתיקה)

את אל אקצה לא יפציצו. ושוב, אל תשכח את כדורי ההרגעה.

ברק301

New member
אפשרויות

- לעשות רישיון יאכטונר, לגור ביאכטה, וברגע השמע האזעקה להניע את היאכטה ולהתרחק - לגור כמה שיותר קרוב לגבולות, בגולן, בשטחים, באילת - לקחת מזוודה ולעבור את הגבול לסיני, או ירדן, לא יודע כמה תהיה רגוע שם, אבל שם לא יפלו טילים - והדבר הכי נכון, זה לנשום אויר, להירגע, ולחפש דרך להגר מישראל, כי המצב בישראל לא יהיה אף פעם רגוע, תמיד יהיו איומי טילים כאלו ואחרים

אשנתי

New member
מדינת ישראל

מנסה לדאוג לאזרחיה באמצעות פעילות מדינית צבא מקלט שכונית או ממ"ד אם אתה לא סומך על אף אחת מהאפשרויות, או לא סומך על מדינת ישראל באופן כללי ומחפש נתיב מילוט, ההגיון אומר לעשות את זה בצורה קרה ומחושבת - לחפש איך אפשר להגר ולאן עכשיו ולא לחכות לקטסטרופה. בשעת קטסטרופה (אם תקרה אחת כזאת) כולם ינסו לברוח, מה שיגרום ליציאה להיות מאוד צפופה ולא כל מי שינסה גם יצליח לצאת... וגם אם תצליח להמריא/להפליג - היכן תנחת? אם אתה רציני אלה דברים שכדאי להסדיר מראש, לא לחפש נתיב מילוט ברגע האחרון אלא לצאת בצורה מסודרת ובטוחה מספיק זמן מראש.

בקר12

New member
אם הוא רציני אז הוא צריך אבחון ועזרה נפשית

או תרופתית לטיפול בחרדות. עיצות מהסוג שלך רק מעצימות את החרדות הנפשיות שלו (בהנחה שהן באמת קיימות)

אשנתי

New member
אנחנו לא מאבחנים אנשים בפורום הזה

שהוא לא פורום ייעוץ פסיכיאטרי. לפעמים כל מה שצריך זה פורפורציות. תגובות מהסוג הזה לא עוזרות לאף אחד.

ברק301

New member
ואולי...

ואולי הפסיכים אלו הישראלים שגרים במדינה שמכל הכיוונים או יורים עליה טילים או מתכננים לירות עליה טילים גרים במדינה כזו ורגועים מעניין איך יגיבו אזרחי צרפת \ ניו זינלד \ איטליה אם ירו עליהם טילים ויאיימו עליהם בטילים גרעינים ???

אשנתי

New member
זה מספיק

חרגנו מספיק מנושא הפורום. עדיף לא להמשיך את הקו הזה.

הפאניקה שלך מגוכחת..

אתה יודע שבמלחמת המפרץ נהרג רק בן אדם אחד מפגיעת טיל, ושאפשר לומר שחיים דווקא נחסכו משום שיותר אנשים היו בבתים וכך פחות אנשים נהרגו בתאונות דרכים?.. כמה אנשים אתה חושב שיהרגו מהתקפת טילים איראנית? 2? אולי 3? ואני כבר לא מדבר על העובדה שאתה נמושה ושמבחינתי אתה בכלל לא ראוי להיות אזרח ישראל.. אגב הכתבה בקישור שלך היא על רעידת אדמה ולא על אירוע ביטחוני!!!

Osy2

New member
אני זוכרת במלחמת המפרץ

היו כמה וכמה אנשים שטסו לחו"ל לתקופה של חודש בזמן המלחמה. חברה שלי ומשפחתה טסו לארה"ב. ואמא שלי שהיתה באותו זמן בארה"ב טסה חזרה לארץ. כך שהמטוסים כן פעלו. אתה צודק שזה משוגע ולא הגיוני לשבת בבית שיורים עליך טילים. הייתי בסרט הזה במלחמה האחרונה. וזה ממש לא נעים. סביר להניח שאתה לא מגזים כי בישראל יש מלחמות בממוצא כל 7 שנים. אבל גם לקחת בחשבון שמתנהלת כרגע מין מלחמה קרה. שיש המון איומים בתיקשורת. ואנשים לא ממהרים לתקוף. ואני יכולה לראות איך זה מעלה את רמת החרדה אצל האנשים. אבל העיתונות תמיד עושה את זה. אין לי עצות ממש. אולי תברר ברשות שדות התעופה מה הנוהל בזמן מלחמה.

אני מודאג

אני מודאג אבל לא בחרדה מודאג כי חלק מהמגיבים פה לוקחים את העניין בצחוק כאחד שחי בדרום והתעורר אין ספור פעמים לאזעקה ואחרכך בום זה בהחלט מדאיג מי שגר בתל אביב חי באשליה של בועה אך זו טעות לצערי הדברים שאני מדבר עליהם אינם מנותקים מהמציאות, אלו שמזלזלים הם המנותקים אין לי כל כוונה לרדת מהארץ, אבל אם יפלו פה טילים וזה לא שאני אלך להלחם או משהו כזה זה סתם לשבת ולהתפלל רק שלא יפול לי על הראש זה ממש מיותר המדינה דואגת לקבל כסף ממיסים וארנונה אבל להגן מטילים זה כבר עניין אחר מי שסומך על מדינת ישראל הוא הוא תמים לגבי הגירה זמנית נראה לי שלונדון אירלנד סקוטלנד עדיפות בגלל מחסום השפה

בקר12

New member
יש הרבה דאגות בחיים אבל אם באמת הדאגה העקרית

שלך היא להיהרג מטיל וזה מה שבעיקר דוחף אותך להגר אז אני באמת ובתמים מציע לך לדבר עם איש מקצוע בנושאי בריאות הנפש (גם כי זה אולי ייפתור לך חרדות אחרות אחרי שתהגר).

למעלה