טיסה באז"מ

אלי גור

New member
טיסה באז"מ

שלום יואב,אם אפשר לתת פרטים כמו:דמי חברות.מחיר לשעה,השתתפות בנזקים,ביטוח,יציאה מחברות.

yhornik

New member
פרטים נוספים

בגדול: מטוס M.A Drifter עם מנוע 582 אשר יהיה לאחר אוברול, כך שהמנוע הוא "כחדש". מחיר חברות שנתית כולל 20 שעות טיסה - 1500$. כל שעה נוספת 50$. הטייסים נושאים בהשתתפות עצמית לנזקים (שווי המטוס נמוך כך שלא מדובר על מחירים "בשמיים") המועדון יכלול כ-10 טייסים והם בלבד יטוסו על המטוס. אומני הורייזן תהיה בעלת המטוס ותבצע בו טיפולים שוטפים. זו המסגרת הכללית והיא סוכמה עם אומני. ברור לכל שהיה עדיף ג'טפוקס והיה עדיף מנוע 912 וכו' וכו', אך בכדי להשאיר את העלויות ברף תחתון, עומד לרשותנו דריפטר 582. על מנת שהעניין יצא אל הפועל (ולא ישאר כמזכרת בדפי הפורום) עלי לדעת מי מעוניין באופן רציני להצטרף. נכון לרגע זה ישנם 5 אנשים. אנא העבירו אלי שם וטלפון במסר אישי או בטלפון 407103-053. לא להתבייש.

מי גוזר קופונים אצלכם???

העיסקה שלכם נשמעת לי משהוא בסגנון "איירקלאס". תרשו לי להיות devil's advocate : דריפטר עם מנוע 582 מוצע למכירה במחיר שבין 9-12K דולר. אותו מטוס עם מנוע 912 עולה 14-16K. אתם הולכים לשים עכשיו 15K מראש - כבר קניתם את המטוס. איך שלא תסתכל על זה- אתם תשלמו 75$ לשעת טיסה (20 ראשונות), כאשר ב-70$ ניתן היום לטוס על C172. אחזקה.תיקונים ובלתם - אתה לא יכול לדעת מראש כמה יהיה... אז מעניין מי גוזר פה קצת מלמעלה?????

זה קצת בוטה, ניצן. לא כולם נוכלים.

אבל חשבון טוב עושה חברים טובים, או כמו שאומר הפתגם הרומני: חברים חברים, אבל הגבינה עולה כסף. התחשיב הנכון צריך להיות כזה: נניח שקניתם מטוס. מטוס כמו שאתם מדברים עליו שווה 10K$. עכשיו, כמה תעלה שעת טיסה? לי אין מושג, אפלבוים יכול לענות על זה הרבה יותר טוב. לדעתי, בתחשיב קונסרבטיבי מאד פחות ממאתיים שקלים ובתחשיב מתירני כמאה וקצת שקלים. במקומכם, הייתי קונה את המטוס, זה המטוס שעומד באומני וצריך מנוע, ימכרו אותו ב 10 לאחר אוברול מנוע. השכבתם אלפייה כל אחד. ועכשיו ארגנו לכם את הלו"ז וטוסו, שלמו הוצאות מוסכמות, סכמו ביניכם ענייני נזקים וכו' ויאללה הפועל בלי מועדונים וחארטה. איך שלא תהפכו את זה יצא יותר זול מהמועדון עם העלויות שפורטו לעיל.

מה חסר בחישוב לעיל ?

ראשית, יתכן וניתן לקנות את המטוס בכ- 8-10K, אבל מנוע זה כבר סיפור אחר: חדש כ- 6-7K, עלות שיפוץ, לא ידועה לי בדיוק אבל זה גם כמה K טובים. ועכשיו מתחיל הבאלגן: חניה ? אין בסביבה אלא רק בראשל"צ, אולי וגם זה עולה 1K בשנה. מי מהחברה יהיה אחראי להביא את המטוס לטיפול כל 25 שעות ? מי יעקוב אחרי מצב המטוס לאחר שחזר מטיסה ? מי ינהל את יומן המבצעים (10 חברה')? למי תתקשר לודא איזה פרט שהוא לגבי המטוס, לזה שטס אתמול? איך יתקיים נוהל התדלוק, מי שנוחת מתדלק מלא ? איך יחושב חשבון הדלק ? בקיצור, החיים יותר מורכבים. לגבי עלות שעת טיסה: דלק 17$ (17 ליטר שעה) + מנוע ( 600 שעות TBO) כ- 14$ = 31$ אז האם ההפרש של 29$ (ל-60$ שעה למי שטס 50 שעות בשנה) אינו שווה את: אגרות, חניה, טיפולים, בלאי, מעקב אחזקה, ניהול מבצעים, הסרת כל דאגה והחשוב מכל - הסרת כל אחריות ! לגבי פעילותם של אחרים (מה שקיים בשותפות) פשוט לצלצל, לקבוע, לבא ולטוס ? רבותי, זו הצעה שלא תחזור על עצמה (כמה משוגעים לדבר יש שמוכנים לכתוב פה בפורום, לחטוף הערות מסרסות לרעיון כל כך פשוט ומשתלם) וכל מי שרוצה לטוס באז"מ בכלל ובדריפטר בפרט, חייב מחר, עם הזריחה, להתייצב לפני השער הנעול של אומני, לחכות ל- 06:45 שאיציק יבא ויפתח ולהרשם מייד !

yhornik

New member
ניצן....

תודה על התגובה. השאלות טובות ואני מעוניין להשיב לכולם: החשבון שלך הוא נכון - 1500$ (הכוללים חברות שנתית + 20 שע"ט) הם 75$ לשעה. שים לב שמעבר לכך מחיר כל שעה הוא 50$. המועדון (בעיקרון) אינו מיועד לאנשים שיכולים להעמיד דריפטר באופן פרטי אלא מיועד לכאלו שאין ברשותם 3000-5000 דולר לרכישה (בשותפות) ואינם מעוניינים לעסוק בהחלפת פלאגים כל 25 שעות, טיפולי מנוע וכיוב, וכן טיפול בנושאי חניה, רישוי וכו'. רכישת מטוס היא התחייבות. אם אתה נמצא בבעיה כספית, אתה עדיין צריך לשלם חניה, להשתתף עם השותפים בתיקונים ובאחזקה וכן לטפל במטוס. יש הרבה שאינם יכולים לקחת את הסיכון ו/או שאינם בשלים לבייבי כזה. נוסף על כך, שותפים במטוס זה מתכון לצרות, חיכוכים ובעיות בבטיחות טיסה, ועם 10 שותפים זה אפילו מתכון טוב מאד. אחד מהיתרונות של התוכנית היא שלא קונים מטוס ואין שותפים במובן הרגיל של המילה. זה יותר קרוב להשכרה. היחיד שגוזר כאן קופון זה אומני הורייזן, וזה הוגן שתמורת השימוש במטוס שלה, ותמורת הטיפולים והאחזקה תקבל את התמורה. אותם טייסים שרוצים אבל אין להם נהנים ממחיר "זול" וחבילה נוחה. הכל בבחינת "זה נהנה וזה לא חסר" אגב, טיסה ב- C172 זה: א: לא נוגע לכולם ב: איפה משכירים C-172 ב-70$? ג: לא דומה לטיסה באז"מ (ללא ויכוח מה יותר נחמד)

טוב, לא חשבתי שזה בכוונה

לא התכוונתי להאשים מישהוא חס וחלילה, אני בטוח שהכל נעשה בתמימות. אבל המספרים שאבי מזכיר ואתה -יואב- מקבל, רק מראים שמה שאני ואבי טוענים זה הכיוון. אם המטוס כולו ניתן לקניה מלאה ב -10K, איני רואה שום סיבה לשלם מראש 15K??? מצד שני לא יתכן שמחיר שע"ט יהיה 75 או אפילו 50$. לפי תחשיב שעשינו לפני מספר חודשים (היתה לי אז כוונה להכנס כשותף בדריפטר קיים...) עלות בפועל היא 25-35 $. תבדקו היטב לפני שאתם מתחייבים.

yhornik

New member
אף אחד לא נעלב

ייתכן ואתה צודק. אתה יודע מה, על הנייר אתה צודק נקודה! אך השאלה היא לא ברמת המחיר הכולל אלא ברמת היחיד, דל האמצעים שרוצה לטוס: אם קונים דריפטר בשותפות - 3 חברים זה מעל ומעבר - ואז צריך למעלה מ-3000 דולר (וזה לפני שעת טיסה אחת ולפני שום טיפול ולו הסטנדרטי ביותר) ברור שלקנות מטוס עם 10 שותפים זה פשוט לא ריאלי (תקנו אותי אם אני טועה) במצטבר, אתה צודק בהחלט - 15000 דולר זה למעלה ממחיר המטוס לאחר אוברול מנוע ועוד נשאר עודף, אבל: - אף אחד לא מתחייב למטוס מעבר ל-1500 דולר - המחיר מתחלק ל-10 ולא ל-3. (זה כמו בויזה - יותר תשלומים, יותר יקר) אגב, נכנסת בסוף שותף בדריפטר?

לא נכנסתי לאז"מ בכלל...

תרתי משמע.. במשקלי המפותח ומידות גופי קצת קשה לי להינות באז"מ עם קוקפיט סגור... הפתרון היחיד היה דריפטר. אחרי מספר נסיונות וטיסות הדגמה לא הרגשתי עצמי "מחובר" נפשית למסגרת האלומיניום עם הבדים שקשורים עליה.. מצד שני -הרחבתי (דו משמעית..) את ההגדרים שלי בGA ואין לי צורך כרגע לטוס אזמית...

RozenekZ

New member
וחוץ מזה מה רע שאפלבוים ירויח קצת?

הוא כבר שנים מדריך, מתקן, משכיר , ועדיין לא נוסע במרצדס 500 SEL ועוד אינו בדרך לרכישת בית בכפר שמריהו זאב

אם כך יש לי דיל טוב יותר:

תשכיר ב"כנפי פז" 172 במחיר 650 ש"ח ואז מחיר שעת טיסה יהיה 0 ש"ח........

לכל טייסי האז"מ טיסה וביקור בחגב

ב 23.9 טיסה למצפה רמון וביקור בחגב צרו קשר עם מיכה לוי

נתי ניב

New member
טיסה לחגב

בשלב זה נדחה בכמה ימים, האזינו למודעפון וצרו קשר עם מיכה. נתי

נתי ניב

New member
רעיון טוב וישן

רעיון שכבר התגלגל מספר פעמים ואולי עכשיו בשלו התנאים לקיומו. בהצלחה לכל המצטרפים, להתראות בשמיים. נתי

yhornik

New member
תודה לכולם על התגובות

אנא, כל מי שמעוניין שיעביר לי את שמו כך שנוכל להתקדם, אחרת המועדון הזה ישאר וירטואלי. כפי שציינתי אתמול בערב, נכון לרגע זה ישנם 5 אנשים. הייתי הבוקר באומני, שוחחתי עם איציק בנושא וראיתי את המטוס. המסגרת מוכנה, המטוס מחכה וחסרים רק מעט חברים כדי לעבור לשלב ביצוע. חברי GA המעוניינים להצטרף ואין ברשותם רשיון אז"מ, מדובר על הסבה קצרה ביותר. אשמח אם אלו שעשו הסבה לאז"מ יתנו פרטים נוספים.

yhornik

New member
בכל פעם שעולה דיון בנושא אז"מ

קמים ומתקוממים אנשים שאי אפשר לטוס בלי לקנות מטוס ושאיציק לא משכיר וקלרום (ז"ל) לוקחת מחירי רצח ושכולם רוצים אבל אין. איפה אתם? חסרים לי אנשים !!! כולה 10 אנשים שמים 1500$ כ"א ומתחילים לטוס. זה יכול להיות כל כך פשוט. אתם רוצים לטוס על אז"מ או לא. אם אין 10 אנשים, אפשר לשכוח מהעניין. אני מאמץ את דבריו של יוסי מיליס - זה לא משכנתא, זה לא החסכונות של הילדים, וזה לא לקנות מטוס (וזה כל הרעיון). שמים 1500$, טסים שנה בכיף. הולך טוב, יופי, הולך חרא, מקסימום הלכו 1500$. קדימה, תרימו את הכפפה...

למעלה