טיסה אל העבר

vk3

New member
כתבה מצויינת ../images/Emo70.gif ../images/Emo51.gif על הקישור...

רק חבל שלא הבאת תקציר על הכתבה שאנשים ידעו במה מדובר. סה"כ אני מאוד מסכים איתו וכול הכבוד לו. ושימו
כמה שהתגובות שהתפרסמו לכתבה מטומטמות... אנשים אטומים, אפילו אם משהו רשום שחור על גבי לבן. השנאה בארץ חוגגגגגת... נורא ואיום.

Astroo

New member
כל כתבה ב-ynet/walla שמוזכרים בה עולי בריה"מ

גוררת גל של תגובות נאצה בנוסח של "להחזיר את כולם לרוסיה"/"שיחזירו את סל הקליטה"/"כולם גויים" וכו', ללא קשר לתוכן הכתבה.

Astroo

New member
הנה דוגמא נוספת

כתבה תמימה בוואלה על משבר ביחסים בין רוסיה לבריטניה. אין שום קשר לישראל. 3/4 מהתגובות:"לגרש את כל העולים הרוסים מישראל"

TaL53

New member
ראית את הסרט "הטוקבקיסטים"?

אמרו שם יפה מאוד שטוקבקיסטים זה חבורה של אנשים משועממים שאין להם מה לעשות אז הם כותבים תגובות מתלהמות כדי לקבל תשומת לב. וכאילו שלמישהו אכפת מאותם הכלומניקים.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif שימותו הקנאים../images/Emo70.gif זה (הסרט) בדיוק

למה אני "הרוסה" על הרוסים... ביחוד על ארקדי... למרות שהוא סתם אוקראיני...

דווקא עיתון הארץ, שנחשב לעיתון אליטיסטי שפונה

בעיקר אל השכבות הגבוהות, כותב הרבה דברים טובים על יוצאי חבר המדינות.

Astroo

New member
שים ../images/Emo23.gif לעובדה מעניינת

הכתבת לענייני הרוסים בעיתון הארץ היא לילי גלילי הפולניה. לא יכלו למצוא מישהו קצת יותר בקיא בחיי הקהילה, שמכיר אותה מבפנים.

לא רק לילי גלילי כותבת בעינייני 'רוסים'..

יש עוד כמה כתבים וכתבות שכתבו וכותבים בנושא [לא רק על יוצאי חבר המדינות, אלא גם על דברים אחרים שקשורים לבריה"מ לשעבר]. לרגל 15 שנים להתפרקותה של בריה"מ, עיתון הארץ יצא בשלל כתבות - חלקן ממש מהללות את העולים מרוסיה&אוקראינה...]

Astroo

New member
יש שם כתב אחד "רוסי"?

אני מהמר שלא. הם כותבים עלינו בצורה פטרוניסטית, כמו על ילדים או חיות מחמד.

אליצפון

New member
יש את אנטולי חרומצ'נקו..

ועוד אחת מהעליה של שנות ה-70, שכתבה כמה כתבות..

נטשה מוזגוביה, רוסיית המחמד, גרה ברמת אביב.

כלומר היא גם לא בדיוק בקיאה בחיי הקהילה הרוסית. ובכלל, אפשר לצפות ממי שמתעטפת בדגל ה-"רוסיה וגאה בזה" לגור במקום שבו בנה הוא אינו ה-"רוסי" היחיד בכיתתו. לא מובן גם למה אף אחד לא מעיר לה על זה, כאשר כולנו יכולים לנחש מה היו אומרים על סייד קשוע או מוחמד בכרי אם הם היו גרים בצפון תל אביב.

Astroo

New member
היא לא עובדת ב"הארץ"

אלה בידיעות. ד"א בצפון תל-אביב יש לא מעט רוסים, את לא מעודכנת.

ולי יש קרובי משפחה שעלו לכאן בשנות ה-70

עוד אחד שעלה בתחילת המאה [אבל כעבור זמן קצר חזר לרוסיה], סבתא רבה שהייתה בשומר הצעיר, ואף ישבה בכלה על פעילותה הציונית ועוד כמה אסירי ציון שישבו בכלא הסובייטי. אני יכול גם להזכיר את הסבים רבים שלי וקרובי משפחתי שלחמו במלחמת העולם השניה, אבל זה כבר נושא אחר...

למעלה