טיניטוס

טיניטוס

שלום רב, כבר קרוב לשנה שאני סובלת מרעש סטאטי (ספק צפצוף ספק זמזום) בעיקר באוזן שמאל. יש לציין שהייתי דיילת אוויר ואוזן זו הייתה נוטה להיסתם אחרי טיסות, והייתה נפתחת רק אחרי כמה פיהוקים או באמצעות סתימת האף ולחץ... הייתי אצל רופא משפחה וא.א.ג שלא ראו שום דבר באוזן. אני מרגישה כאילו האוזן הזו מעט סתומה, והרעש מקשה עליי להירדם ולהירגע. גילוי נאות: אני מנקה את האוזניים עם מקלות אוזניים מאז שאני זוכרת את עצמי... השאלה האם כדאי ללכת לרופא אחר? האם יש לכך טיפול טבעי וביתי? או האם כדאי ללכת לטיפול אלטרנטיבי? אם כן, האם נרות הופי מתאימים לטיפול בכך, נתקלתי בדעות סותרות בנושא... ואם כן, האם ידוע לכם על טיפול כזה (או אחר שמתאים) באזור המרכז? תודה

yoelnd

New member
טיפול

היי בעיקרון הייתי מנסה שילוב של נר הופי עם תמצית R29. ממליץ לפנות למטפל מוסמך ורק אחרי ראיון עומק מקיף להתיחס בצורה אינדוודואלית. בהצלחה!

yoelnd

New member
ואוו - זה היה זריז..... איפה כל החבר'ה?

ממתין למינימום 5 - 8 תגובות שיהיה שירשור מעניין ופורה - למידה, תבונה ועוד דיעות ועצות....... אז איפה אתם ????? בהצלחה!

freearth10

New member
כשרופאים לא רואים שום דבר

זה סימן שהבעיה היא עדיין לא פיזית אלא על רקע רגשי. אשאל אותך כמה שאלות שאת מוזמנת לשתף או לא . רק חישבי עליהן. מה את לא רוצה לשמוע בצד הנשי/אמהי/יצירתי שבך? או איזה רעש/זמזום מפריע לך לשמוע את עצמך? ומה בעצם גורם לך הרעש הזה בחייך? מה הוא מונע ממך מלעשות?מלחוות? לפעמים רק עצם החיפוש אחר התשובה למה הרעש הזה הופיע - מביא איתו כבר את התשובה. וכן, לרפואה ההוליסטית יש מגוון של טיפולים שיכולים לעזור לך לשחרר את הרעש הזה ואת רק צריכה לבחור לך גם מטפל גם שיטת טיפול שיתאימו לך. מאיה

יש בתשובה שלך הרבה

אבל גם אם משהו הוא רגשי ופסיכוסומטי הוא לא מנותק מהגוף הרי זה הכול קשור אחד לשני, גם אם זה על רקע פיזי וגם עם זה על רקע רגשי. חשבתי על מה ששאלת ואני די יודעת את התשובות לשאלות האלו, זה יישמע אולי מוזר אולי הגיוני, אבל דווקא כשאני חושבת על התשובות האלה התחושה באוזן מתחזקת. אז השאלה היא אולי איך בוחרים מטפל. הלכתי לדיקור, היה מאוד מרגיע וזה עזר לי עם בעיה אחרת - אבל עם הרעש באוזן ובתחושה הכללית הרגשתי ללא שינוי.

freearth10

New member
נכון גופ=נפש-רוח זו יחידה אחת - את ../images/Emo13.gif

היי little earthquake, הגוף מגיב - עובדה שהרעש מפריע לך. הוא עדיין לא מדיד ברפואה המודרנית, אבל הוא קיים. התחושה מתחזקת, כי את מאוד קרובה לפתרון שלה. ואז יש little earthquake
. והבחירה שלך: להביט בה יותר לעומק ולעשות גם צעד או שניים כדי לשנות אותה, או להישאר באיזור הנוחות, שכרגע מאוד לא נוח לך איתו
. הפתרונות מגיעים אלינו ברגע של רגיעה. לפעמים צריך להרגיע קודם מערכות אחרות, לפני שאפשר יהיה לטפל, במה שכרגע זועק. דיקור וכל טיפול אחר זה לא איזשהו קסם ( למרות שלא פעם זה אכן נראה כך
) זה תהליך, שמאוד תלוי ברצון שלך לשנות אותו, בכמה הוא חבוי בתוך מסכה של מסכה של מסכה... ועד כמה את כרגע יכולה להכיל. לפעמים אנחנו מגיעים למטפל ולא מרגישים שום שינוי ואז אנחנו מגיעים למטפל אחר ואומרים: וואו, הוא עזר לי. אבל הוא הצליח לעזור כי מישהו אחר עשה שם את הפתיחה הראשונית. השאלה היא כמה זמן את מטופלת בדיקור, כמה את סומכת על הטיפול בדיקור ועל המטפל המסויים ואולי הגיע הזמן לפנות לטיפול אחר. ואיזה טיפול/מטפל רק את יכולה לבחור. תסמכי על תחושת הבטן שלך ולאן שתגיעי - זה המקום שלך. מאיה

barakshiatsu

New member
רק בגלל שיואל לוחץ :)

אני חייב לציין שאין לי ניסיון אישי עם נרות הופי, אבל יצא לי לדבר בעבר עם מורה שלי, שטיפלה לאורך שנים בנרות הופי ואף היתה תומכת נלהבת של הטיפול, והיא ציינה בפניי שהפסיקה לטפל בנרות הופי, מאחר ולבסוף השתכנעה שאין לנרות הופי שום יתרון נוסף (מלבד חימום האיזור), ואף מפני הסיכון, (הקטן אמנם) שיכול להגרם לפנים האוזן, במקרה של נזילה. וסליחה מראש מכל מטפלי ההופי, זה מה שנאמר לי, בכל מקרה הייתי ממליץ לך לנסות ולפנות לרפואה סינית (דיקור ואולי גם צמחים), לקבל אבחון וטפול מסודר ממטפל מוסמך. למרות שטיפול בטיניטוס הוא לא פשוט, ואף ברפואה הסינית אין אחוזי הצלחה מסחררים (אם כי קיימים), הדבר תלוי בכל מקרה לגופו. אני אישית מלמד את המטופל עיסוי עצמי לביצוע יום-יומי מסביב לאוזן, בדגש על כניסה לנקודות דיקור המזרימות דם/"פותחות" את האוזניים ואת מערכת השמיעה. שיהיה הרבה בהצלחה, ואת מוזמנת לעדכן, ברק.

תודה, למרות שלא ציינתי את זה באמת...

הלכתי לדיקור לתקופה של חודשיים בערך. הפסקתי כי לא הרגשתי שיפור, אבל כן הרגשתי חור בארנק.

barakshiatsu

New member
אגב, לא צריך דיקור עם חור בכיס,

יש מה שנקרא, רפואה סינית קהילתית, יש הרבה בעד ונגד, אבל לבעיה ממוקדת, שצריכה הרבה פגישות, הדבר מוזיל את עלות הטיפול משמעותית. עוד בקישור למטה...

רעש וזמזום משתנה באוזניים

עיינתי בשאלה ובתשובות שקיבלת. כהמשך אוסיף - מניסיוני הפרטי ומאנשים בהם טיפלתי . מעיון בספרות רבה בנושא - קונבנציונלית וטבעית - למדתי ומצאתי כמה קשרים, משום יחסי-הגומלין שקיימים - כשאנחנו יודעים ולוקחים בחשבון גופנפש. אני מאמינה שכאשר מתהווה בעיה פיזיולוגית הפתרון הוא לא רק בנפש. פתרון אמתי, לאורך ימים, הוא בשניהם. שמים דגש על הדרך שמתאימה לכל אחד ואחת לפי אישיותו ומצב בריאותו הנפשית והגופנית בכלל , ועוד נתונים לפי יכולותיו של האדם, עיסוקיו וכדומה. ההצעות בתשובות קודמי - שיש בהן יכולת לסייע יפה - ברצוני להוסיף שלבעיה של רשרושים/צלצולים/רעשים וכדומה באוזן/אוזניים - נמצא שמקור הבעיה היא בכליה/כליות. כמו כן, ראוי לבדוק ולתקן עניין חוליות עמוד השדרה ובפרט חוליות העורף. מכאן, שפרט לנושא הנפשי/רגשי/רוחני/שכלי - ראוי לתקן את התזונה . עודף חומצה בגוף, על-פני בסיס. חומצה - איננה, דווקא, במאכלים חמוצים. לתזונה יש השפעה - לפעמים מידית, על היחלשות/התחזקות ושינויים בסוג הרעשים. הימצאות לחופו של ים - ואף בתוכו - כאשר סביבנו רעש מי-הים והמייתם משקיטה לאותו זמן, וגם לזמן-מה לאחר מכן. השפעת תנועת מי-הים, זרימתם והתנפצות הגלים יכולה לאזן את מצב האוזן. בהצלחה לרפואה שלמה ובריאות איתנה יותר ורגועה, שלומית

אוקיי תודה

נשמע שמה שאת אומרת מתיישב איתי, כי יש לי נטייה (כיום פחות) לדלקות בדרכי השתן. למרות שגם בבדיקות וגם אצל המטפלת שהלכתי אליה הכליות נראו תקינות. אבל לא כל כך הבנתי את עניין החוליות והחומצה...

רעש באוזניים, כליות ועוד....

חביבתי היקרה, יש מצב, שבו האיבר, שעליו מוטלת עבודה משובשת ו/או רבה וקשה מדי, ממשיכים - כאילו, כרגיל ומניידים את בעייתם לאיברים שבהמשך, ו/או לאיברים "התאומים" להם(נזכרתי, בערים תאומות בעולם) - שאותם איברים מייצגים אותם. באשר לחוליות :- מערכת העצבים, שולטת בכל ישותנו - תפקידה להעביר מסרים ולנהל את כל קיומנו והתחדשותנו בעולם הזה - הגוף על חלקיו השונים, שכוללים את הנפש. והיות, שמערכת העצבים תחילתה במוח האחורי וממשיכה לאורכו של עמוד השדרה, ומעמוד השדה ממשיכה לגוף כולו - חשוב ביותר, שכל החוליות יהיו במצב תקין. גם חירשויות מסוימות, למשל, ניתן להקל על-ידי תיקון החוליות. עדיין אין לי ניסיון ביותר מזה. אותם אנשים שסייעתי להם כך - ויתרו על ההמשך - כי, כבר נכנעו להפיכתם בהמשך לנזקקים במכשירי שמיעה. יש לי כמה דוגמאות של אנשים עם היכרות רצופה של שנים רבות. נהנו תמיד מעזרתי מעת לעת ולא האמינו שניתן לייצב ולשפר עוד. כאשר אין אפשרות לסייע בכלל - חירשות מסיבות מסוימות אחרות - לא ניתן, הרי, ליצור יש מאין. ובאשר לחומצה :- המאכלים, שאנחנו אוכלים, יוצרים בגוף חומצה או בסיס - שני מצבים כימיים, שעליהם להתקיים באיזון. הפרת האיזון גורמת ל-דלקות במערכת העיכול עצמה ו/או באיברים אחרים, מכף-רגל ועד קדקוד - לפי התורשה ועוד. הפרת האיזון גורמת ל-גזים, צרבות, בחילות ועוד. בהצלחה, לך אשה יקרה ובריאות איתנה יותר, שלומית

יעל ND

New member
קודם כל,

תיזהרי ממקלות אזניים. יותר מ-70% של פגיעות בעור התוף נובעות ממקלות הללו.ץ לעניין: ניתן לנסות נרות הופי, אבל אם אחרי טיפול ראשון לא תחושי הטבה - אין טעם להמשיך. אם טיניטוס מאד מציק לך, תבקשי מרופא אף-אוזן-גרון הפניה לסדנה בעניין. ישנם סדנאות בהם מלמדים לחיות עם זה. בחיפה זה בבית חולים רוטשילד, במקומות אחרים - לא יודעת, אבל בטוחה שיש ואף-אוזן-גרון אמור לדעת איפה. תרגישי טוב, יעל

גם יכול להיות בעיה בכבד

אני מסכימה לגמרי עם כל ההמלצות שניתנו קודם. בעיקר הקשר לנפש. אפשר לטפל בגוף ונפש בו זמנית ואז לטפל בבעיה מכל צדיה באותו טיפול. מה שרציתי להוסיף זה שטיניטוס יכול גם לבוא בעקבות עיניין בכבד. האם כש את לוחצת על האוזן הרעש נפסק? אם כן זה הכיוון. גם תבדקי אם מה שמפריע לך ועושה לך רעש מכעיס, מתסכל (כבד) או מפחיד ומערער ביטחון, ערך עצמי... תהני מהפיענוח ! בהצלחה

למעלה