טימברלנד לתרמילאים,

תוםםםם

New member
טימברלנד לתרמילאים,

מומלץ? אמרו לי שהמעילים מאד טובים, מה דעתכם? גם הנעליים? הטיול שלי הוא לדרום אמריקה, חצי שנה, מלווה בטרקים המוכרים. תודה ושבוע טוב.

jeshu

New member
עדיף שתתייחס לפרמטרים של הציוד מאשר ללוגו של החברה שייצרה אותו. הנעליים טובות רק אם הן נוחות לך - בכל נעל שהיא.

תוםםםם

New member
גם הקרוקס שיש לאבא נוחות לי..

אבל לטיול לא מתאימות. מאד קשה גם לזהות נוחות של טראקים מהליכה של כמה דקות בחנות. בגלל זה אני שואל אם איכות המוצרים של טימברלנד גבוהה ומומלצת לטיולי תרמילאים או ללכת על החברות השונות שנמכרות בלמטייל.

jeshu

New member
בגלל זה הוספתי "לכל מטרה שהיא" עם אתה מחפש נעלי בית - חפש זוג שיהיה נוח לך. בנוגע להצע בחנויות - באמת קשה לדעת. נסה למדוד הרבה זוגות ואל תרגיש רע. כמו כן, יש עוד כמה חנויות, בחלקן הייעוץ שתקבל יהיה רציני יותר ובחלקן פחות. שים לב על מה מסתכל המוכר - צורת הרגל שלך, איך הנעל יושבת, היכן הבהונות וכו'. אני למשל מדדתי את הזוג הנוכחי שלי אחרי שביקשתי המלצה ספיציפית לאנשים בעלי מבנה כף רגל צר. בחנות רצינית גם יראו כנות מסויימת בנוגע להאם יש פירמה מסויימת שהמוצרים שלה חוזרים להרבה תיקונים.

תוםםםם

New member
אוקיי, תודה רבה.

אצא לסבב מדידות :) אגב, מומלץ נעל גבוה ששומרת על הקרסול? במדידה שעשיתי זה הציק לי, אולי כי מעולם לא נעלתי נעל כזאת ואתרגל אליה בעתיד...

jeshu

New member
פה מגיעה עצה מתחום אחר טיולים באופן כללי - לפני שאתה רץ לקנות ציוד יקר ולפני שאתה טס לצד השני של העולם, צא לטייל פה אצלנו בבית. יש המון מה לראות ואתה תצבור נסיון שיקל עליך כשתסע לחו"ל. תבחר ציוד טוב יותר, תדע איך להתארגן ותכיר את היכולות והמגבלות של עצמך. תאמין לי שגיליתי מספיק מטיילים ישראלים בדרום אמריקה שאמרו "גיליתי שאני לא אוהב טרקים...". זו לא ביקורת, רק עצה חשובה.

sailor

New member
זוג הנעלים החדשות שלי

נקנו בחנות "הגרעין" בבאר שבע כנעלי עבודה במחיר 131ש"ח והן מצוינות. סוליה נגד החלקה ועמידה בשמנים ודלקים, נעל קלה ונוחה ומצוינת להליכה - מחזיקה היטב את הקרסול. אין כל סיבה בעולם לשלם מאות שקלים תמורת נעל פלצנית.

זמי

New member
נעלים להליכה

נעל עבודה לא מיועדת לטיולים, אין לה את הסולייה המיוחדת המתאימה להליכה עם משקלים למשל. אמנם טובה לעבודה אבל לא להליכה. נעלי טמברלנד- החברה לא ידועה בנעלי הליכה. לא ממליץ. טרקים בדרום אמריקה- אם אתה רואה עצמך עושה טרקים של ימים ארוכים בתנאי שטח לא קלים עם תרמיל על הגב, אתה חיייב לקנות נעל מתצאימה, נוקשה, אטומה למים ול"שבור" אותה הליכות לפני היציאה, כאן בארץ למניעת שפשופים ושלפולחית ולהתרגל להליכה, בודאי שאתה צריך גם להתאמן שלא תרד משביל קשה אחרי יומים במפח נפש. הרבה חושבים שהם מסוגלים לצאת לטרקים קשים בדרום אמריקה, זה לא צחוק. אם לא התאמנת לפני ואם לך ציוד מתאים ולא רק נעלי הליכה אל תעז לצאת למסלול קשה למשך ימים. יש מספיק מסלולים קלים יותר, מאורגנים מבחינת תנאי שינה והעברת ציוד במקום לשאת אותו על הגב. לגבי קנייה- עוברים בחנויות ומנסים כלך נעל בחנות עשר דקות לפחות. למי שלא התנסה בהליכה ולא בטוח בסוג הנעל- שיקנה נעל שלושת רבעי עם סולית ויבראם חצי נוקשה עם גורקטס. הכי חשוב- תמיד לקנות מידה עד מידה וחצי גדולה מהרגיל שיהיה מקום לכף הרגל שתתרחב בהליכה מאומצת.

sailor

New member
מסחרה

נעלי עבודה היום מיוצרות גם ברמות שמתאימות להליכה ממושכת (מי שנועל אותן לא יושב במשרד), הסוליה נועדה להחזיק את העובד עם ציוד בהליכה ובעבודה בעמידה שעות ארוכות והציוד הנלוה של העובד לא בהכרח קל יותר מתרמיל. זו לא פעם ראשונה ומעולם לא שילמתי על זוג נעלים להליכה יותר מ-200 ש"ח. נעל עור אטומה למים היטב ואם לא הולכים בביצות או מלחות לא צריך שום ממברנה, העור עושה עבודה מצוינת. בקורונג באוסטרליה הרסתי נעלים במלחה, אבל גם נעל עם ממברנה היתה נהרסת שם. כל השמות המפוצצים הם שטיפת מח למי שלא יודע לבחור לעצמו נעל טובה לו ולא ליצרנים ולסוחרים. וחוק האצבע שלך של חצי מידה מטופש. צריך ללמוד להתאים נעל לרגל הספציפית של האדם ומי שלא למד זאת מילדותו ולכל המאוחר בצבא, לא ידע זאת אף פעם ולא יצליח להתאים לעצמו נעל גם עם כל חוקי האצבע שאנשים יכניסו לו לראש. אם אתה רוצה חוק, הרגל צריכה לשבת כולה על הסוליה ולא על דופן הנעל כפי שאני רואה לא מעט ואת זה בודקים בעמידה או בקריסה כשהשרוכים חפשיים.

זמי

New member
ל- SAILOR

אתה עם נסיונך ואתה עם ניסיוני, כל מי שקורא שיחליט לעצמו.

זמי

New member
תיקון- אתה עם ניסיונך ואני עם ניסיוני.

מי שקורא שיחליט בעצמו.

sailor

New member
הבעיה היא ששטיפת המח של מערכת השיווק

האדירה הזו מונעת מאנשים רבים לחשוב, לבדוק מה באמת חשוב ומשפיע ולקנות מה שהם באמת צריכים ולא מה שרוצים למקור להם. וכשאתה קונה נעלים שעולה 100 ש"ח או פחות ליצר אותן, אבל מאות ש"ח לנפח לאנשים את השכל עד שלא יבדילו בין שמאלם לבין ימינם ויבזבזו סכומים אדירים על אגדות שיווק ופרסומת, אתה גורם למערכת הזו לעבוד על אנשים עוד יותר חזק ולהעלים את האמת עוד יותר. ההשתעבדות הזו לחברת הצריכה בחסדי המשוקים הכל יכולים עולה ליצוא צבא מסכן שבסך הכל רוצה לטיל אלפי שקלים וצריך לנסות להאיר את עיניהם של אלה שמוכנים לנסות להסתכל על המציאות במערומיה.

alonsela

New member
מסכים

ברוב המקרים אין הצדקה אמיתית למחירים המנופחים האלה. קניתי נעליים לפני ארבע שנים והם מחזיקות מעמד ולא נשחקו. אני לא מחליף אותן כי אני מאוד אוהב ללכת איתן... החברות הגדולות משקיעות מאות אלפי דולרים כדי שאנשים יחשבו שיש נעל שקוראים לה ככה וככה והיא יותר טובה מנעל אחרת בלי שם מוכר... ואחרי שקנית את הנעל אתה צריך כמובן להצדיק את הקנייה שלא תצא פראייר אז אתה משבח את הנעל ומפרסם אותה גם

למעלה