טים ג'ייקוב

shnia24

New member
טים ג'ייקוב

אתן תסלחו לי נכון? יש לי בדיוק 5 דקות לחפור במחשב, כי בשאר הזמן אני רק יכולה לקרוא אתכן בנייד ולא לענות, אז החלטתי לפתוח הודעה חדשה כי אפילו אין לי זמן למצוא את המקום הנכון לשים את זה- תוותרו לי הפעם, טוב
...

יש לי כמה דברים להגיד בשם טים ג'ייקוב.
קודם כל, אף אחת לא "המציאה" טימים. סטפני היא בשני הטימים. הלואי והיה לי יותר זמן להדגיש את הנקודה הזו, אבל ניחא- זיכרו שהיא באה מתרבות שלבעל אחד יש יותר מאישה אחת ותבינו שאצלם "לאהוב שני אנשים בו זמנית" זה לא קלישאה מסרט רומנטי. זה החיים.
סטפני היא גאונה ספרותית. היא יצרה את הרומן ככה שלכולנו יהיה ברור שבלה אוהבת יותר מאדם אחד, פשוט אחד יותר.
תחשבו על ההתפתחות של הדמות של ג'ייקוב כמו קשת, שזה אגב הדרך המושלמת ליצור דמות-
היא מתחילה כדמות ילדותית מאוד, מבחינה פיזית ובעיניה של בלה ולכן היא אומרת דבר כזה:
As long as you like me the best. And you think I’m good-looking—sort of. I’m prepared to be annoyingly persistent.
Jacob Black, New Moon, Chapter 9, p.21
ואז הוא מתפתח- גם פיזית וגם בעיניה של בלה.
תחשבו על הסצינה בגשם- הוא כולו סקסי ורטוב והיא מתחננת שלא יעזוב אותה.
אין לי זמן למצוא את הציטוט ההוא, אבל הוא היה כל כך סקסי ומיוסר שחבל"ז.
ברגע זה הוא עלה ב"קשת" הדמות.
המשך דיון יבוא....

shnia24

New member
המשך דיון טים ג'ייקוב

אקליפס כמובן הוא שיא המשולש הרומנטי, שם גם יש את הנשיקות.
לאורך שלושת הספרים ג'ייקוב טוען שהוא "מרגיש" שהיא נמשכת אליו.
זה לא סתם. הוא מייצג את הצד האמוציונאלי והחייתי באהבה, מבחינה פיזית ורגשית, ולכן הוא יודע מה שהוא אומר (!)
והנשיקה השניה, גבירותיי הנכבדות היא הרגע שבו בלה אשכרה אומרת שג'ייקוב צדק. (ומי יכולה למצוא לי את הציטוט?)
ומה כל כך מקסים בו?
שהוא כל כולו אמיתי. לא מסתיר כלום. לא סתם סטפני עושה אותו דמות שהרבה פעמים מתמודדת עם עירום. מבחינה ספרותית זה בגלל שהוא תמיד אדם פתוח.
והדברים שהוא אומר...להתעלף:
But I’ll never see anyone else, Bella. I only see you. Even when I close my eyes and try to see something else. Ask Quil or Embry. It drives them all crazy.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 8, p.17
I’m in love with you, Bella. Bella, I love you. And I want you to pick me instead of him. I know you don’t feel that way, but I need the truth out there so that you know your options. I wouldn’t want a miscommunication to stand in our way.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 14, p.327
You love me, too. Not the same way, I know. But he’s not your whole life, either. Not anymore. Maybe he was once, but he left. And now he’s just going to have to deal with the consequence of that choice — me.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 15, p.
I’m not saying you don’t love him. I’m not stupid. But it’s possible to love more than one person at a time, Bella. I’ve seen it in action.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 21, p.481

shnia24

New member
המשך דיון 2-

ואז מגיעים הציטוטים שפשוט עצרו את נשמת כולנו:
I’m exactly right for you, Bella. It would have been effortless for us — comfortable, easy as breathing. I was the natural path your life would have taken… If the world was the way it was supposed to be, if there were no monsters and no magic…
Jacob Black, Eclipse, Chapter 26, p.599

He’s like a drug for you, Bella. I see that you can’t live without him now. It’s too late. But I would have been healthier for you. Not a drug; I would have been the air, the sun.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 26, p.599

The clouds I can handle. But I can’t fight with an eclipse.
Jacob Black, Eclipse, Chapter 26, p.600

מבחינת הדמות שלו, כאן הוא ממש מתבטא כבר כגבר, ממש לא הנער שהיה.
מבחינת משולש האהבה, כאן הוא נגמר. אין יותר טימים בשלב הזה.
ובכל זאת, סטפני לא עוזבת את הדמות. היא נותנת לה ספר משלה. סטפני לא עושה שום דבר סתם!

shnia24

New member
תפוזבל מוחק לי הודעות

והעיפו אותי מהמחשב אשכרה נעמדו מאחורי והתעצבנו שאלך כבר פיחחחחחחחחחחח

shnia24

New member
מנסה להמשיך

ההודעות שלי ממשיכות להיעלם, אז למרות שיש לי הרבה מה לומר, אנסה לקצר-
השיא של הדמות של ג'ייקוב הוא בBD כשהוא עומד מולה אחרי החתונה ונשבר לרסיסים.
מאותו רגע מתחיל תהליך של התנתקות, וזה כאילו שבלה הייתה חייבת "למות" כדי שג'ייקוב יהיה "מוכן" לנסי.
ואני לא יכולה לבדוק אם ציינתי כבר, אבל ג'ייקוב הוא זה שמתאר את ה"ברנינג מן" שכולכן מתעלפות ממנו ובזכותו מוצאים פיתרון להציל את בלה בהריון.
בקיצור, הדמות שלו היא כל כך משמעותית בנוכחות שלה כל הסאגה שאי אפשר להתעלם ממנה...

aviv32

New member
אבל חלילה, אף אחת לא התעלמה ממנו

וגם לא ניסתה, ואף אחת לא אמרה שהוא לא משמעותי לסאגה.
אלא ש.. מה לעשות... אממ נו... אדוארד... משמעותי יותר!

shnia24

New member
ומה הייתה הנקודה שלי בכל החפירה הזו?!

שזה ממש לא "ברור כאילו דא" שכולם צריכים להיות טים אדוארד- (טענה שנאמרה כאן בחטף, והוסתרה בדיון על HG
- אל תכעסו, זה רק לצורך החפירה
)
הדמות שלו בספרים והדמות שלו בסרטים היא כל כך דומיננטית ומושכת, ותוסיפו את העובדה שהתאהבתי בלאוטנר לפני שקראתי את הספרים והנה לכם טים ג'ייקוב לתפארת....
(ובל נשכח, שבגלל שראיתי קודם את הסרטים, לנצח דמותו של אדוארד תהיה בעיניי דמותו של רוברט, ויש לי ממנו....אממ...איך נגדיר את זה במילים מאוד עדינות....
.....מותר לי!!!!!! החלטנו שקריסטן היא OFF LIMITS אז איך אני אבטא את עצמי?!)

aviv32

New member
אני לא חושבת שאפשר לקרוא לאדם אחד

"טים" חחחחחחחחחחח

shnia24

New member
את משחקת משחק מסוכן היום!

מכות מתחת לחגורה, תמונות עלמה שיש מתחת לחגורה....
את מנצלת את זה שאני ממש פועלת על שניות ספורות בפורום ואין לי זמן לחפש תמונות למתקפת נגד!
צפי פגיעה בקרוב

sivanwe

New member
מודה על ה"כאילו דא"

אין שום צל של ספק(לדעתי) שג'ייק מוסיף ה-מ-ו-ן לספר!
הוא מכניס עלילה מותחת, מעניינת.
אני מתה על חוש ההומור שלו.
אני ממש אוהבת את הדמות שלו, ומוכנה אפילו להודות שעד תחילת אקליפס(כן כן! עד תחילת אקליפס!) הוא היה אחד הדמויות האהובות עלי!למה? כי אני מתה עליו בתור ידיד שלה.
אני חולה על החיוך- השמש שהוא

דווקא את לאוטנר פחות אהבתי(חתיך-אי אפשרלהגיד שלא,גם אם הוא לא הטעם שלי, שחום-כן,שחצן- מאוד... זה מה שדיי הרס לי אותו
)
ורוב...לקח לי זמן להתרגל אליו בתור אדוארד... כי עם כל האהבה שלי אליו, והדרך הנחמדה שבא הוא עושה את אדוארד, הוא פשוט לא הוא. אף אחד לא יהיהה אדוארד מושלם... רוב מתקרב- אבל ממש לא מושלם(לדעתי)..... אבל הבחור פשוט

וכן, מותר לך. כל עוד לא התקרבת לקריסטן, מותר הכל
אוהבת את הדיון הזה- נחמד!!!

sivanwe

New member
טוב, תקשיבי

רוב נראה מהמם!והאדם הזה פשוט מקסים
ואני מתה עליו בתור אדוארד! אבל הוא פשוט לא אדוארד מושלם.אף אחד לא יצליח להיות

ואין מה לעשות.
לגבי רוב- כל כך קל להגן על הדבר המדהים הזה ככה שלא אכפת לי לספוג קצת עליו.
אבל קריסטן?
NFW אין סיכוי. שום מילה

aviv32

New member
נראה לי קצת מצחיק להגן על ג'ייקוב כשאפילו הוא

עצמו טים אדוארד!

sivanwe

New member
אין ספק שסטפאני בשני הטימים.

היא אוהבת את אדוארד ואת ג'ייקוב מאוד- אבל כל אחד מהם, בצורה שונה....
גם אין לי ספק שבלה באמת אהבה את שנייהם בצורה רומניטית,
אומנם אחר כך זה "הסתדר" ונהיה ברור גם לחבר'ה הלא מורמונים שביינינו.
ובטח שאין ספק שג'ייקוב הוא דמות קשת, מלאה, עגולה או כל דרך אחרת שאת רוצה להגדיר דמות ראשית, מעניינת ומתפתחת.
כל הדברים האלה היו ברורים לי אישית, ואני בטוחה שגם לכל השאר

אבל, האם זה משנה עד דעתי על ג'ייק?לא.
אני מחבבת אותו מאוד, יש לי פנה מאוד מאוד חמה אליו בלב...
אבל אני בהחלט לא בטים שלו

העיקר שכולם יצאו מרוצים בסוף

aviv32

New member
כמוני כמוך- מאוד אוהבת את ג'ייקוב,

אוהבת את הציניות שבו, את חוש ההומור, מתה על ספר ג'ייקוב בBD.
אבל!
אני בהחלט טים אדוארד..

למעלה