טילטול בשבת

טילטול בשבת

בס"ד מישהי אמרה לי פעם שארץ ישראל נחשבת מגודרת כולה..משהו כזה.. ולכן יש על מי לסמוך כאשר מטלטלים. מה באמת קורה? יש לי על מי לסמוך כאשר אני מטלטלת ספרי לימוד של פרשת השבוע ברחוב,בשבת? שבת שלום.

אלי ו.

New member
לא מכיר את זה אבל

כמעט לכל עיר ויישוב בישראל יש עירוב סביבו.

דחוףף- ואם זה ספק שיש עירוב?

בס"ד כי אולי בעזרת ה'!!!!!! אני עושה שיעור תורה לכמה בנות ואני לא זוכרת את מה שכתוב בספרים שלי, אז אני צריכה לסחוב אותם איתי..(2 ספרים בערך) מה לעשות? אם אין ברירה,פשוט לשנן?

asaf2000

New member
תשובה

העירוב הוא לכל עיר ועיר ולא לכל המדינה לכן ודאי שהגבול לא מספיק לעירוב. בכל עיר בישראל יש עירוב של המועצה הדתית המקומית שכשר רק לשיטת האשכנזים(!) אלא שהרבנות מסתמכת על קולות בהלכות עירוב וגם לא בכל מקום יש מספיק תקציבים לבדיקת תקינות העירוב בכל שבוע במיוחד בערים הגדולות לכן אנשים יראי שמים בד"כ לא סומכים על העירוב ולא מטלטלים אלא בשעת הדחק.

mnm6

New member
אני לא מכיר פוסק כזה אך את יכולה

לבקש מחברה אשכנזיה לסחוב לך את הספרים(ועדיף שתשאלי פוסק ספרדי אולי יש מקום להקל)

תודה לכם.טוב לדעת לפעם הבאה..ואגב,

בס"ד לבסוף נתתי לאחד האחים הקטנים שלי לטלטל לי את הספרים. עשיתי נכון? אין לו עוד בר מצווה כמובן. לקטן מותר לטלטל בשעת הדוחק? ומה נחשב בכלל שעת דוחק? לעשות לבנות שיעור תורה נחשב 'שעת דוחק'? כל הישועות.

אופירA

New member
מנהל
הרב עובדיה יוסף פוסק

שאם יש עירוב, גם המחמירים שלא לסמוך על העירוב, יכולים לומר לילד מתחת לגיל מצוות לטלטל עבורם (בגלל שאין איסור לקטנים במקרה שיש מתירים גם לגדולים) (לקוח מתוך "השבת והלכותיה"). אבל נשאלת השאלה אם יש עירוב בעיר הזו, ואם העירוב תקין. כי כאשר העירוב אינו תקין (קרוע, ולא נבדק כל ערב שבת) - גם מי שמקל לא יכול לסמוך עליו...

mnm6

New member
נקודת האמת ,זה ספק דאורייתא תעיין

ואז תצטט מה ראית(שאומרים הלכה למישהו אחר אף פכם לא כדאי לקחת אחראיות ולהגיד נראה לי)

למעלה