נצל"ש - סקרמנטו - אינדיאנה; וקצת קליבלנד - שיקאגו;
לפני כחודש היה לי חיזיון שדייויד בלאט מפוטר ואני יושב לי באולפן 'חדשות הספורט' ומביא את הסקופ שלי על מה שעומד מאחורי הפיטורים - ארגון ה-BDS, שלחצו בתחילת העונה לסיים את דרכו של המאמן הישראלי תוך שהם מאיימים לפגוע כלכלית בלברון אם לא ידחוף למהלך. אני אומר למירי ואלי שיש לי שלושה מקורות בכירים שעומדים מאחורי הידיעה, ביניהם הקלטה שלי מול דווין וויד שאומר לי את זה בצורה גלויה ומוקלטת במצלמה נסתרת - "הם לחצו על לברון. אני באופן אישי לא מאמין בחרם על אף אחד, אבל אני מבין את לברון, הוא צריך להגן על המותג", עיתונאי העל מארק סטיין, ואחד ממשפחת הבעלים גילברט.
לא תאמינו שבאמת חלמתי כזה דבר, בטח תחשבו שאני ממציא עכשיו בשביל הקטע, אבל זו האמת. לא שזה אומר כלום, ולא מדובר באינטואיציה שהיתה לי, הרי לא היה לי שמץ. זה סתם חלום שחלמתי, אחד מני רבים שקשורים בקאבלירס או בחיים בכלל. הק, חלמתי בתחילת העונה שאני ולברון משחקים בשכונה וזה הרגיש כל כך אמיתי, ממש הרגשתי את הנשימות שלו. כאילו, זאת היתה אישתי וזה, אבל זה הרגיש לי כל כך אמיתי.
קליבלנד - שיקאגו:
מילה על המשחק של קליבלנד. מודה. הייתי חייב לראות את זה. . . חייב לראות מה הקבוצה תעשה שונה. האם ישנו את הסטים ? [תשובה: לא היו תרגילים כל המשחק. הגיוני. אתה לא יכול בכמה שעות ללמד. אבל פשוט שום זכר לבלאט.] האם הרוטציות ישתנו ? [תשובה: כן! וזה הורגש כבר ברבע הראשון כשלא אחר מג'יימס ג'ונס הוצא מהנפתלין ועלה כחילוף ראשון!] האם המאמן-שחקן יקלע באחוזים טובים יותר ממוקדם ? האם העוזר מאמן שלו, טיירון לו, "יכתיב" לו דקות משחק ?
המשחק היה משחק הפרימיירה של NBA בשידור מחוף-לחוף בימי ש' תחת הפקת ESPN ושידור של ABC. יהיו עוד 8 שבתות כאלו. שבוע הבא הם מבטיחים לנו את קליבלנד - סן אנטוניו, אז אחלה.
מהפתיחה היה ברור
שידברו הרבה על דייויד, אבל לא האמנתי עד כמה.
התחלתי לראות את המשחק, כמובן שחטפתי בחילה איומה בהתחלה כשהציגו את ברוטוס לו ולאחר מכן כשהמצלמה התמקדה עליו מעביר לחמישייה הפותחת הוראות אחרונות [*אימוג'י מקיא*]. אבל נשארתי לצפות כשראיתי את הבלאגן הנוראי הזה של הקבוצה. שור, ידעתי את התוצאה, את הספוילר שלי כבר קיבלתי, אבל זה היה נעים לראות את קליבלנד חוטפת, ואו בוי, היא חטפה באבי-אביה.
אני מודה שיש לי [היתה לי] דעה קדומה על מארק ג'קסון. ומדוע? בתחילת המשחק "הרימו" לו שיסביר את השינוי של המאמן, אז איך שהוא בא לפתוח את הפה חשבתי "אווווו הנה ההייטר הכי גדול של בלאט, אוי כמה שהוא עדיין חושק בתפקיד ומאוכזב שהוא לא קיבל, אוי איך שהוא הולך להקטין את מה שעשו לבלאט ולתמוך ב-BFF שלו לברון", אבל בעצם הוא אמר דבר שלא הפריע לי - "לפעמים את אוהב לראות את המאמן הולך, מצער לומר, כי הוא לא היה הפייבוריט שלך ולא נהנית לשחק תחתיו. לפעמים זה יכול להכניס חיים לקבוצה". הוא יודע. בהמשך, ד'ו, הוא ממש הפתיע אותי לטובה כשאמר שהוא לא מסכים עם "המומחים" שטענו שקליבלנד היתה צריכה להביס את ברוקלין והיא לא עשתה את זה, אז זה מעיד על מצב הקבוצה יותר מהרקורד שלה, כי ניצחון ב-13 זה יופי וזה קשה להביס בליגה הזו. ואן גאנדי הסכים איתו ואמר, בקיצור, שה"מומחים"צריכים ללכת לחפש ת'חברים שלהם כי הם כנראה לא אימנו או שיחקו בליגה אף פעם. ואז מייק ברין המשיך אותם, במה שהיה נראה כמו דקות ארווווווכות מאוד של תובנות על פרשת בלאט, ואמר שקליבלנד ב-30-11 ערב המשחק, אף שקאיירי הפסיד 26 משחקים ושאמפרט 21 משחקים - כבר שכחנו, הא?! זה היה רגע עיתונאי מרשים וכן בפרזנטציה שאמורה, כך התרגלנו, למשוך צופים עם קצת צהוב ולא לגנות את זה.
אז, ג'יימס ג'ונס היה חילוף ראשון מהספסל במקום קווין לאב. שיחק כמה דקות ברבע הראשון, קצת רבע השני ולא חזר למחצית השניה. לא התעדכנתי אם זה בגלל פציעה או לא, כי זה לא מעניין אותי או את הסבתא שלי, אבל הוא היה רע, ואם חיפשתם עוד נקודה שבה "נכשל" המאמן החדש ובלאט הצליח זה הזיהוי שג'יימס ג'ונס לא שווה רוטציה. אני מודה שלדעתי הוא כן שווה, גם בהמשך, אבל כך היה במשחק הזה. לקראת סיום הרבע הראשון גם מו וויליאמס הוצא מהנפתלין. אין סימן לורז'או או וג'פרסון שלא שיחקו בכלל.
קליבלנד עם כמעט 7 דקות במהלך הרבע הראשון בלי סל שדה [החטיאו
16 זריקות שדה ברציפות!!! דאאאאם]. קליבלנד סיימה את הרבע עם 14 נק' בלבד. הרגיש לי טוב, כי כשקליבלנד בתקופת דייויד היתה מסיימת עם סקור כזה היו שוחטים אותו.
אני חוזר למארק ג'קסון. הוא הגיע ברוח לוחמנית, כאילו כמעט כועס על זה שטיירון לו קיבל את התפקיד ולא הוא, אבל הוסיף לומר ברבע השני: "There has to be accountabiliy across the board - managments, coaching, players, everybody", וגם שהוא מוצא מוזר בעיניו שלא היה דיאלוג עם לברון לגבי ההחלטה להיפטר מהמאמן וקרא להתנהלות כזאת "קלילת דעת". דקות לאחר מכן זה כבר נהיה חגיגה - ואן גאנדי על כתבי ספורט: "כמעט צפוי שיתחילו לתקוף את האופי של המאמן המפוטר כדי להתחבב על אלו שקיבלו את ההחלטה". הוא מקשר את זה למה שעשו למארק ג'קסון: "זה קרה לך בגולדן סטייט", שבוחר לשמור על זכות השתיקה בקשר לאמירה הזו. ואן גאנדי המשיך שזה גם לא פייר כלפי דייויד בלאט, שאין לו את ההזדמנות להגיב על כל מה שנאמר עליו בימים האחרונים. אם לומר את האמת, דייויד לא צריך פודיום בשביל לדבר על עצמו - הוא מדבר על המגרש. ימצא קבוצת NBA שתיתן לו הזדמנות הוגנת בעונה הבאה והוא יעשה וואן הק אוף אה ג'וב וישתיק את כולם. עכשיו חובת ההוכחה על לברון ושות', נראה אותם דו דה ווקינג כמו שהם עושים את הטוקינג [או הסטאבינג].
במחצית, ליסה סולטרס דיווחה שטיירון לו אמר לה שהוא בסה"כ מרוצה מהמשחק, שהיתה אוירה טובה מצד הקבוצה שלו והם החטיאו זריקות נוחות.... לא יודע לגבי ה"אוירה" הזאת שמדברים עליה וזה כנראה יהיה הטיקט שלו עד סוף העונה [מה זה פה, תאילנד?! באים לנצח, לא לעשות על-האש...], אבל לפחות ואן גאנדי ראה משחק אחר, ואמר - לפני המחצית עוד, שההפרש של שיקאגו נמוך, אבל ההבדל גדול בין היכולת של שתי הקבוצות, כי שיקאגו החטיאה מלא זריקות נוחות [כולל 4-5 אין אנד אאוט של רוז שזה פשוט חוסר מזל, לא חרא זריקה] בעוד שקליבלנד החטיאה זריקות שהיא לא היתה קולעת בכל מקרה.
לא יודע אם שמעתם, אבל בסיום המשחק לברון וטיירון לו אמרו שהקבוצה צריכה לשחק בקצב יותר מהר והשחקנים מרגישים לא בכושר. כלומר, הם תולים את ההפסד בעובדה שהם לא בכושר, כי הקבוצה משחקת בפייס נמוך כל העונה. כלומר, הם מאשימים את המאמן הקודם. כלומר, הם לא יודעים לקחת אחריות על הפסד גם כשילד הכאפות שלהם כבר לא נמצא . . . פתאטי מצד שני ספורטאים שעשו דבר או שניים בליגה הזאת. אני אגיד אפילו שמאוד לא ישר מלברון לדבר על הפייס הנמוך של הקבוצה, ברמיזה לעבודה שעשה המאמן הקודם, כשברור למה בכלל קליבלנד עברה לשחק באופן מודע לאט יותר, ופוזשנים ארוכים - פציעות טורדניות [לברון - גב], ושחקנים שחוזרים מפציעות קשות ולא הגיעו בכושר לפתיחת העונה, שזה בערך חצי סגל.
גאסול שחט את קליבלנד עם קליעה מחצי מרחק. לא נשכח שקליבלנד עושה גמר בשנה שעברה [אולי רק] בגלל היעדרותו. מדברים על טיול לפיינלס, אבל בואו נירגע, יש קבוצות שיכולות להקשות. וזה כבר לא קשור למאמן. הבעיה הזו [לאב] קיימת כל העונה.
וידאו :
- טיירון לו על דייויד בלאט, דייויד גריפין על הצורך בשינוי, הקהל שורק בוז בסוף הרבע השלישי כששיקאגו עולה ליתרון שיא של 17 נק' הפרש -
כאן.
- האם
הדגל הזה הוא מה שאני חושב שזה ?
-
אוהד קליבלנד צריך לקלוע 4 לייאפים ב-25 שנ' בשביל להרוויח 10,000 דולר. לא הצליח, אבל הוא בקלות יכול להחליף את מה שקווין לאב עשה במשחק.