טייס..

Ha Sea

New member
אז הנה - ככה זה הולך..

שלב ראשון - מבחני צוות אוויר בלשכת הגיוס (כמובן שלא כל אחד מגיע למבחנים הללו, יש צורך בנתונים מתאימים). המבחנים מחולקים לשני חלקים. אחרי השלב הראשון יש ניפוי והעוברים ממשיכים ישר לשלב השני. לעוברים - שלב ירפ"א א' (לפעמים כל המבחנים ביום אחד, לפעמים מחולקים ליומיים). שלב שלישי - ירפ"א ב' (מחולק - פסיכולוג, מי שעובר אותו ניגש לבדיקות רפואיות). שלב רביעי - גיבוש. עד כאן השלבים הממיינים. מי שעובר את הגיבוש (כלומר מתקבל לקורס), ממשיך לשני שלבים נוספים בירפ"א - ירפ"א ג' וירפ"א ד'. שני השלבים הללו אינם ממיינים ואף אחד לא נופל מהם. אני מניח שלא הרבה יודעים בוודאות מהי מטרת השלבים הללו, על פי שמעות הציונים מהשלבים האלה משפיעים על הציונים בצ'קים ועל החלוקה למגמות. מעבר לשני השלבים האלה, קיימת בדיקה אחת נוספת אחרי הגיבוש ולפני הגיוס לקורס - בדיקת אקו לב. בשלב זה ניתן לפול אם מתגלה בעיה משמעותית בלב, ולמרות זאת - נדיר מאוד לפול בשלב הזה. קורס טיס הוא אולי הקורס הכי ממיין בצה"ל. למה אפשר לנשור ממנו? מהמון סיבות..מהקורס נושרים בגלל רמת טיסה נמוכה (הכי נפוץ - הסיבה מספר 1 לנשירה מהקורס), תפקוד לקוי בטירונות או בשלבים יותר מתקדמים של הקורס כמו ניווטים למניהם (קורס טיס כולל הרבה מעבר לאימוני טיסה כפי שאתה בטח מתאר לעצמך), בגלל בעיות משמעת, אמינות ועוד ועוד.. וכמו שנאמר פה, מעטים מאלו שמתחילים את הקורס מסיימים אותו, מעטים עוד יותר אלו שמסיימים אותו כטייסים.

Daphnaliran

New member
ירפ"א ג' ד'..

באחד מהם או בשניהם עושים שוב מבחני סימולטור יותר מתוחכמים. כרגע לפי מה שאני יודעת זה ניסויי.. בכל מקרה המטרה היא לייעל את המיון בעתיד ולכן בודקים אם יש קשר בין התוצאות בסימולטורים לבין ההצלחה בקורס. בעתיד זה אמור לעזור הן בקבלה לקורס והן בחלוקה למגמות.. אם אכן הניסוי יתברר כמוצלח..

Tesseract

New member
לא מדוייק..

ירפ"א ג' ו-ד' אינן למטרות ניסוי גרידא. אופן התפקוד בכל אחד מהם מהווה נתון מסויים, ב"נוסחה" הזו עבור כל חניך בקורס. לא כדאי לנהוג בקלות ראש לגביהם - צריך לזכור שהדרישות שמצופות מכל חניך בקורס (ובכללן תפקוד ראוי בהנ"ל), גבוהות מאשר אלה שנדרשו לו על מנת להגיע לקורס.

Amazing18

New member
חבוב..

ידיד שלי נפל אחרי שנה ושמונה. בטייס אף פעם לא מאוחר מידי בשביל ליפול. לא סתם הוא המסלול הקשה ביותר בצה"ל בתנאי הקבלה ותנאי ההשארות. בכל מקרה, שיהיה בהצלח :)

M r s J o n e s

New member
או כאלה שנפלו אחרי שההורים שלהם

כבר תלו על הדלת של המקרר את ההזמנה לטקס סוף קורס טייס של בנם?

א י ןש ם

New member
לא לגמרי נכון...

טיס הוא ממש לא המסלול הקשה ביותר "בתנאי הקבלה" מהסיבה הפשוטה שהמון (יחסית...) אנשים מתקבלים אליו ומתחילים את הקורס, מהבחנים (אני אישית לא עשיתי אותם אבל ממה ששמעתי...) פחות קשים מאלו של שחקים למשל או תלפיות, בקשר לסיום הקורס זה כבר סיפור אחר...

גרף1989

New member
רק המבחן הראשון לצוות אוויר...

רק המיון הכי ראשוני שעושים לך בלשכת גיוס לצוות אוויר יותר קשה מכל המבדקים לתלפיות ביחד.

onix 88

New member
מה כ"כ קשה בו?

המבחנים העיוניים הם כמעט ברמה של הצו הראשון. אותי כנראה הכשילה חוסר הקואורדינציה =/

Kick SsS

New member
מה?

מה פתאום איך אתה משווה את היום מסכן של המבדקי צ"א לשעות על גבי שעות של מבחנים של תלפיות? המבדקי צ"א זה בדיחה לעומת המבחנים של תלפיות..מה גם שאין כל כך מקום להשוואה כי לא בוחנים דברים זהים.

למעלה