טייס..

Ha Sea

New member
אל תבלבל במוח.

אני מניח שלא עשית את המיונים לתלפיות (או לטיס). בתור אחד שעשה את כל המבחנים לתוכנית תלפיות ואת כל השלבים הממיינים לקורס טיס, אני יכול להגיד לך שהמבחנים הקוגנטיביים של תלפיות הם ברמה הרבה יותר גבוה מאלו של טיס. ואני מדגיש הרבה. ולמרות זאת, בטיס לא מחפשים את גאוני הדור (גם בתלפיות לא מחפשים חבר'ה שהם גאונים ותו לא, אבל זה סיפור אחר). מחפשים יותר מכלול של תכונות, ולא יכולת מתמטית אסטרונומית כמו בתלפיות (ושוב - אני לא אומר שזו התכונה היחידה שמחפשים בתלפיות, אבל יש לה משקל משמעותי). אל תשכח שמסגרת המיונים לטיס יש מבחנים של ראיה מרחבית, מבחני סימולטור, ירפ"א ב' שכוללת בדיקות רפואיות מקיפות (תוסיף לזה את האקו לב אחרי הגיבוש) - כל אלו מבחנים שבוחנים יכולות ותכונות שלא נבדקות כלל במיונים לתלפיות, וכן גיבוש, שאני יכול לומר בפה מלא שהוא הרבה יותר קשה ממבחני האישיות ומבחני המצב שעוברים בתלפיות, עם כל הכבוד. לא באותה ליגה בכלל.

Ha Sea

New member
אני חולק עליך.

עם כל הכבוד לתלפיות ולשחקים, טיס הוא מסלול קשה. אני לא מתכוון להשוות אותו עם שחקים כמו שאתה לא יכול להשוות את תוכנית תלפיות למסלול של השייטת. דברים שונים לגמרי. ראה מה שכתבתי בתגובה מעט למעלה, נכון גם לגבי שחקים אני מניח. אני עשיתי רק את המבחנים הראשניים לשחקים, אבל בהמשך עשיתי גם את המבחנים לחבצלות, שלמיטב הבנתי הם דיי דומים לשלבים המתקדמים של שחקים, ולמרות שהיו מבחנים ברמה יותר גבוה מאלו של טיס (אם כי לא בהרבה - ואין מה להשוות אותם למבחנים של תלפיות) בטיס בוחנים עוד הרבה הרבה דברים שאינם נבחנים במיונים לשחקים\חבצלות, כמו שגם בשחקים\חבצלות בוחנים מאפיינים שאינם נבחנים במיונים לטיס. "המון אנשים מתקבלים אליו"? לא ממש נכון.. את הגיבוש האחרון עברו 200+ איש, אז נניח שבמקרה הקיצוני יתגייסו 220. 225 אפילו. שני מחזורי גיוס בשנה נותנים לנו 450 איש. לא מי - יודע - מה. בכלל לא (תחשוב שאלפים רבים מתחילים את המיונים). אז נכון שתליפות מגייסים 50 חבר'ה. נכון שמתגייסים לשם חבר'ה עם יכולות הרבה יותר גבוהות במתטיקה ופיזיקה (בממוצע) מאשר אלו של החבר'ה מטיס. זה אומר שהם יותר טובים? שיותר קשה להגיע לשם? וחוץ מזה, הערת אגב - אתה יכול להשוות את אחוזי הנשירה מקורס טיס ומתלפיות? בתלפיות נושרים בודדים. מטיס נושרים הרוב הגדול. ושוב - לא שאני רומז שזה אומר משהו. אני לא מתכוון לעשות כאן תחרות, מדובר בשני מסלולים מאוד יוקרתיים, אבל שונים. וזו בדיוק הפואנטה שלי. ההשוואות האלה (וכן, גם אני עשיתי כאן כמה השוואות, אבל זה רק כי נסחפתי בניסיון לשלול את הטענה שלך) חסרות טעם, ואין טעם לדון באיזה מיונים יותר קשים (גלובלית). המיונים שונים, בוחנים דברים שונים. לאיזה תוכנית מתקבלים אנשים יותר איכותיים? זה עניין של השקפת עולם. אני אישית לא מבדיל.

Itamarro

New member
הדרך היחידה

לעשות השוואה היא ללכת בכל שלב של מיון שהוא לא ע"פ מספר אנשים, אלא לפי רף מבחנים, ולבדוק את אחוזי ההצלחה. אני בכל מקרה חושב שטייס יותר קשה, בגלל שמי שהולך לטייס צריך להיות מוכשר בהרבה תחומים, ולא כמו מי שהולך לתלפיות שצריך להיות מעולה במעט תחומים.

GGG12345

New member
ומה עם מי שמעולה בהרבה תחומים

או אלה שמוכשרים במעט תחומים?

ויכוח חסר תועלת ותוחלת

אי אפשר להשוות ושני המסלולים מאוד קשים. אתה מסתכל על מספרים? יש כמה קורסים שאני לא אפרט עליהם שהם של עשרה אנשים, ויש גם פחות. אז מה? מאוד קשה להתקבל לשם. אתה יכול להשוות תפקידים כמו תלפיות, שייטת וטיס? ממש אבל ממש לא. ואני אפילו לא אתחיל להוסיף עוד מקומות.

Ha Sea

New member
תגיד לי, לא חבל על כוח באצבעות?

במה שונה מה שכתבת ממה שרשום בהודעה שלי!?! רשמתי מספרים כללים רק כדי לשלול את הטענה שלטיס מתגייסים הרבה אנשים. זה הכל. לא ציינתי שום דבר המקשר בין מספר האנשים במסלול לבין הקושי בו או איכות האנשים שמגיעים אליו.

tziont

New member
שמעו אתם סתם מתווכחים זה פשוט

טיס תותחים תלפיות חנונים... זהו

almogas

New member
חח שטויות..

ומי אתה חושב שהם טייסים? אתה חושב שכל אהבל מתקבל ליהיות טייס? לא רק חכמים מאוד..ורק גאונים נשארים.. אותו דבר תלפיות.. אתה יודע יותר מזה אם היית מכיר אותי היית יודע שאני הבן אדם הכי לא חנון אבל החלום שלי זה ליהיות בתלפיות..

Ha Sea

New member
איזה שטויות אתה מדבר..

בטיס לא נשארים רק גאונים, וגם לא בתלפיות. ואין קשר בין חנונים לתלפיות. נכון, שיש שם יצוג לחלק הזה באכלוסיה (כל מיני מדעני גרעין עם תארים מפה ועד כורדיסטן), אבל הרוב ממש לא ככה. יש שם גם אנשים נורמלים, שחיפפו בביה"ס ולא יצאו עם ממוצע בגרויות 120, שמשחקים כדורסל ולא במאיץ חלקיקים, שהולכים לים ולא למפגשים של המדען הצעיר. ולא, לא כל גאון מטורף מתקבל לשם..ממש לא. מחפשים שם "קצת" מעבר לזה.

Ha Sea

New member
ואגב - קצת מוזר לי לשמוע שהחלום שלך

הוא להיות בתלפיות, כשסביר להניח שאתה לא ממש יודע מגן חובה מה באמת עושים שם (במסלול), וסביר מאוד להניח שגם היום אין לך מושג מה תעשה באם ותתגייס לשם, ותסיים את המסלול. אני מניח שאתה מגדיר את השאיפה להגיע לשם כחלום בעיקר בגלל ששמעת על היוקרה וההילה שסביב התוכנית הזאת. שיהיה בהצלחה.

almogas

New member
.

כן גם אני חושב שזה מוזר שהחלום שלי להגיע למקום שאני לא ממש יודע מה הולך שם.. אבל לפי מה ששמעתי זו תוכנית יוקרתית שרק הטובים מגיעים אז דבר ראשון זה אתגר להגיע לשם בשבילי.. גם בגלל ששמעתי שהם עוזרים בפיתוח דברים בשביל הצבא שזה מאוד מושך אותי.. טוב נראה מה יהיה.. נקווה לטוב ובקשר למה שכתבתי זה היה תגובה למה שזה שמעלי רשם.. שטייס זה תותחים ותלפיות זה חנונים אז אמרתי לו שגם לטייס לא מתקבלים אנשים טיפשים אלה אנשים חכמים(הגזמתי עם הגאונים אבל בסדר בקטנה)

Ha Sea

New member
בסדר הבנתי למי שלחת את ההודעה.

וסבבה שיהיה לך.. תצליח, באמת. טוב לשמוע שאתה שואף גבוה.

גרף1989

New member
הייתי בכל מיון שאתה רק יכול לדמין,

גם לתפקידים של בנות :p בקיצור המיונים לטייס דורשים ממך תכונות שאתה חייב להיוולד איתן , או לפתח אותן מגיל 0. לעומת כל שאר המיונים שצריך להיות פשוט חרשן בטירוף בלימודים. לטייס מתקבלים אנשים אהבלים שהם יציבים נפשית, בעלי יכולות מוטריות ומכניות גבוהות, או שיש להם קרוב משפחה בטייס.

Ha Sea

New member
אתה מדבר שטויות. לגמרי.

חרשן? ממש ממש ממש לא. זה יכול לעזור, לא הכרחי. חחח יציבים נפשית? חחח אפשר לערער על זה (ובענק). גם על אהבלים וקרובים של טייסים.

tziont

New member
סתם סתם אני צוחק

בטוח שיש גם טייסים חננות ותלפיות תותחים.. שמעתי שגם יש בוגרי תלפיות שסימו אחרי זה קורס טיס, זה נכון?? ותגיד בכמה זמן מסימים שם את התואר? זה לוקח גם 4 שנים כמו באזרחות? וכמה צריך לחתום קבע?? והכמות אנשים זה כמו בקורס טיס סביב ה50 מסיימים במחזור? וגם אפשר ליפול מזה באמצע כמו קורס טיס? פשוט, הציעו לי את זה לפני איזה שנה ולא המשכתי אבל עכשיו זה נראה אחרת... חח וזה באמת מוזר לחלום על דבר כזה, מה שישבת בגן עם כל החברים שלך כל אחד כזה אומר 'כשאני אהיה גדול אני אהיה טיס!' 'אני אהיה כבאי' 'אני אהיה שוטר, ורק אתה אמרת כשאני אהיה גדול אני אהיה בוגר תלפיות!! חחחח סתם סתם

almogas

New member
חחח

שלחתי לך פרטית ואהבתי ביותר.. אלק אני אהיה כבאי אני שוטר אני בוגר תלפיות.. חח החלום לא התחיל מכל כך רחוק.. אולי ב חודש האחרון ששמעתי על התוכנית היא הפכה ליהיות החלום שלי..

Ha Sea

New member
בקריאה נוספת של ההודעה שלי,

אני שם לב שזה נראה כאילו אני בא לזלזל חלילה בתלפיות, או בשחקים או בחבצלות. חס וחלילה. אני באמת מעריך את החבר'ה שעושים את המסלולים האלה, חבר'ה משכמם ומעלה. ואגב, אני אישית, אם הייתה לי בחירה, הייתי מתגייס לתלפיות בלי שום ספק בכלל. מה לעשות שבמדור מיון תלפיות חשבו אחרת

למעלה