אני חולק עליך.
עם כל הכבוד לתלפיות ולשחקים, טיס הוא מסלול קשה. אני לא מתכוון להשוות אותו עם שחקים כמו שאתה לא יכול להשוות את תוכנית תלפיות למסלול של השייטת. דברים שונים לגמרי. ראה מה שכתבתי בתגובה מעט למעלה, נכון גם לגבי שחקים אני מניח. אני עשיתי רק את המבחנים הראשניים לשחקים, אבל בהמשך עשיתי גם את המבחנים לחבצלות, שלמיטב הבנתי הם דיי דומים לשלבים המתקדמים של שחקים, ולמרות שהיו מבחנים ברמה יותר גבוה מאלו של טיס (אם כי לא בהרבה - ואין מה להשוות אותם למבחנים של תלפיות) בטיס בוחנים עוד הרבה הרבה דברים שאינם נבחנים במיונים לשחקים\חבצלות, כמו שגם בשחקים\חבצלות בוחנים מאפיינים שאינם נבחנים במיונים לטיס. "המון אנשים מתקבלים אליו"? לא ממש נכון.. את הגיבוש האחרון עברו 200+ איש, אז נניח שבמקרה הקיצוני יתגייסו 220. 225 אפילו. שני מחזורי גיוס בשנה נותנים לנו 450 איש. לא מי - יודע - מה. בכלל לא (תחשוב שאלפים רבים מתחילים את המיונים). אז נכון שתליפות מגייסים 50 חבר'ה. נכון שמתגייסים לשם חבר'ה עם יכולות הרבה יותר גבוהות במתטיקה ופיזיקה (בממוצע) מאשר אלו של החבר'ה מטיס. זה אומר שהם יותר טובים? שיותר קשה להגיע לשם? וחוץ מזה, הערת אגב - אתה יכול להשוות את אחוזי הנשירה מקורס טיס ומתלפיות? בתלפיות נושרים בודדים. מטיס נושרים הרוב הגדול. ושוב - לא שאני רומז שזה אומר משהו. אני לא מתכוון לעשות כאן תחרות, מדובר בשני מסלולים מאוד יוקרתיים, אבל שונים. וזו בדיוק הפואנטה שלי. ההשוואות האלה (וכן, גם אני עשיתי כאן כמה השוואות, אבל זה רק כי נסחפתי בניסיון לשלול את הטענה שלך) חסרות טעם, ואין טעם לדון באיזה מיונים יותר קשים (גלובלית). המיונים שונים, בוחנים דברים שונים. לאיזה תוכנית מתקבלים אנשים יותר איכותיים? זה עניין של השקפת עולם. אני אישית לא מבדיל.