טיח פנים

anatqq

New member
טיח פנים

1 .כמה שכבות מיישמים בטיח פנים? 2. האם יש תערובות מוכנות לשימוש באתר בכמויות קטנות? 3. מה עלות טיח פנים ל-120 מ"ר באזור רחובות?

fireman

New member
טייח פנים

1. שתי שכבות כמינימום.... בד"כ שכבת הרבצה+שכבה מיישרת לפעמים גם שכבה מיישרת נוספת וגמר (שליכט\שפכטל) 2. יש, מגיע בשקים של 25 ק"ג כמדומני. 3. לא מהאזור.

avi5199

New member
טיח פנים אפשר לייצר במקום ממלט חול וסיד

שכבה ראשונה הרבצת מלט, שכבה דקה של מלט וחול שכבה שניה זה הבשר של הטיח שכבה עבה שמכילה מלט חול וסיד ומיישרת את הקיר וממלאת את הזויות מהמתכת ששמים בפינות. שכבה אחרונה שליכט , שכבה עם יותר סיד ופחות מלט יוצרת משטח חלק ולבן-אפור. על זה אפשר לעשות שפכטל אם רוצים קיר חלק מאד, ואפשר גם לצבוע ישר בלי שפכטל. בטיח רגיל החומר עולה מעט מאד כסף העיקר זה העבודה. אם קונים תערובות מוכנות זה מיקר מאד את העסק.

avi5199

New member
ובשבוע שעבר אצלי בבית

ולפני חודש אצל שכן שלי. ולפני חצי שנה אצל בן דוד שלי. לפני חמישים- שמונים שנה בבית של ההורים שלי - עדיין מחזיק בלי בעיות. הטיח הרגיל לא השתנה מאז שהמציאו את הבטון. לפני שהמציאו את הבטון כל התערובת של הטיח היתה רק חול וסיד, ויש בתים שקיימים עד היום שטיח כזה מחזיק מעמד. אחרי שהמציאו את המלט, (לפני כמאה שנה), התחילו להוסיף מלט לחול ולסיד כדי לקבל יותר חוזק, אבל הסיד נשאר. היום יש תערובות מוכנות, במחירים של זהב טהור, זה מיקר את המחיר של הטיח פי 2 , והתועלת מוטלת בספק. אני בדעה שמה שהיה טוב מאה שנים, אין שום סיבה להחליף. הדבר היחידי שאני קונה מוכן, זה שליכט גמיש שמורחים מעל לטיח החיצוני, וזה בגלל תכונות האיטום שלו .

כל שאמרת על הטיח נכון גם לשליכט

אין שום בעיה של איטום עם השליכט הרגיל . הרבה יותר נוח לזרוק קנקן ביגי בונד לתערובת מאשר להתעסק עם חביות סיד , אני לא בטוח שזה יותר יקר דרך אגב היום גם לא צריך למרוח שיכבה של סיד בור על קירות פנים כפריימר יש חומרים חדשים הרבה יותר נוחים לשימוש . הסינון של הסיד לוקח הרבה זמן .

למעלה