טיח בממד מתקלף

zoltan1

New member
טיח בממד מתקלף

שלום, אצלי בממד (בניין בן 8 שנים) אחד הקירות, הטיח בו מתקלף זה התחיל עם נגיעה בקיר ואז שמתי לב שהקיר כאילו נפוח הטיח. בחלק אחד ישנה חתיכה בגודל 80*80 שמתפקדת כחתיכה אחת ופשוט בנגיעה הכל נופל ורואים את הבטון המזויין של הממד כרגע הדבקתי בסלוטייפ ע"מ שלא יפול יש לציין שזהו קיר פנימי ורק בנקודה מסויימת. השאלה שלי איך כדאי לתקן את זה? תודה

יקי30

New member
המממ

לגרד את כל מה שאפשר ולבדוק מאין באה רטיבות ורק אז לטייח

רשר

Well-known member
מנהל
לפעמים יש קצת שמן/סולר על הקיר

מהמריחה על התבנית, דבר שמונע הדבקות טובה של הטיח, ואז כדאי לסתת קצת את הקיר כדי שהטיח החדש ידבק לקיר חזק.

zoltan1

New member
טיח מתקלף

תודה לעונים אך הקיר הוא פנימי ואין שום אפשרות לרטיבות ממקור כלשהוא. השאלה שלי לאחר ניקוי השטח שנופל הטיח ואף טיפה יותר מה למעשה למרוח במקום החסר ואיך הוא ניקרא?

מאגר

New member
לאחר הורדת הטיח המתקלף:

למרוח את הקיר עם ביג'יבונד ולטייח אותו עם טיח בטון מוכן של ביג'יבונד לקו אחיד עם הטיח הישן. יש לבדוק האם הקיר הזה לא גובל עם חדרי אמבטיה כי אז יש סיכוי כי הרטיבות היא משם.

לי נראה שהרטיבות מגיעה מהריצוף,

או מהתקרה, אולי לשכנים יש נזילה והיא חלחלה לטיח ? לבדוק האם הקילוף קרוב יותר לריצפה או לתקרה.

zoltan1

New member
טיח מתקלף

אין שום רטיבות לא עוברים באזור כלל צינורות והמיקום הוא בגובה 1/2 מטר מעל הרצפה, פשוט נראה שלא עשו עבודה טובה, רואים בטון מזויין(ממד) ומעליו הטיח שבנוי כאילו חתיכה אחת.ואם אנסה להסביר יותר טוב זה "כאילו שמו על בטון מזויין בריסטול אפילו לא עבה והדביקו אותו לבטון"

זה עדיין לא אומר שאין רטיבות

יכול להיות שהיא מגיעה מהקומה למעלה אם יש או מחדירת מי גשם. מים מטיילים לאיפה שבא להם. תנסה להצמיד חתיכת נייר טואלט לכמה נקודות בקיר ולראות אם הוא יוצא לח.

smallstorm63

New member
טיח בממ"ד

אין טיח בממ"ד . זה אסור עפ"י דרישת הג"א. לפי העובי שאתה מתאר זה חומר הנקרא באגר מישמים אותו כמו טיח אבל הוא מאוד דק ובד"כ מתאחד עם הקיר. יש אפשרות שהייסום היה גרוע. נא לבדוק רטיבות כפי שהורו לך ולנסות לחדש את החיפוי לאחר הבדיקה.

למעלה