טיח בגר

rami48

New member
טיח בגר

הקבלן השתמש בטיח בגר לחדר האמבטיה ולחצר האנגלית. מה מיוחד בטיח בגר? תודה.

rami48

New member
למה עשו לי בגר בחצר אנגלית?

בשיפוץ הפנימי עשו טיח ושליכט כרגיל. בחצר אנגלית, לא עשו טיח, אלא ישר בגר על הבטון. אני חושב שהיתה להם סיבה. יש רעיון למה?

magic700

New member
שליכט בגר מיועד לקירות חוץ

שליכט רגיל עשוי על בסיס סיד. הסיד אמנם מאפשר מריחה קלה אבל מגרעתו היא שהוא מתמוסס במים. לכן אין ליישם שליכט רגיל על קירות חוץ - החשופים לגשמי החורף (ולרטיבות ולחות באופן כללי).
קבלן או שיפוצניק שמיישם שליכט רגיל על קיר חיצוני הוא חאפר (וכאלה לא חסרים, למרבה הצער).
שליכט בגר לעומת זאת הוא על בסיס צמנטי, ואינו מכיל סיד, ולכן מתאים ליישום על קירות חיצוניים.
יחד עם זאת, לפני יישום שליכט בגר בקיר חיצוני - יש לבצע תחילה שכבת הרבצת טיח ראשונית, ושכבת טיח נוספת לצורך יישור והחלקה - ורק אז למרוח שליכט בגר, כשכבה שלישית.
אם במקרה שלך יישמו את השליכט ישירות על קיר הבטון, בלי לטייח אותו תחילה - הרי שנפלת על חאפר, אחד מני רבים שקיימים בארצנו המחופפת, ואני משתתף בצערך.

magic700

New member
במחשבה שניה...

שכבת הטיח הראשונה (הרבצה) נועדה למנוע מעבר רטיבות מבחוץ פנימה, בעיה שהיא קריטית במיוחד בקירות בלוקים - כך שאולי, במחשבה שניה, אין צורך בשכבת הרבצה על קיר בטון.
כמו-כן, אם קיר הבטון הוא בעל גימור חלק - אולי אין גם צורך בשכבת טיח שניה, שמטרתה הינה אסתטית בלבד.
כך שאם התוצאה הסופית, בסופו של דבר, היא קיר חלק ונאה מבחינה אסתטית - אני חוזר בי מהקביעה שמדובר בחאפר, ויכול להיות שהוא עשה את הדבר הנכון מבחינה מקצועית.

למעלה