טיול

varui

New member
טיול

אני מקווה שאני הגעתי למקום הנכון לפני כמה ימים אמא שלי היא רכש כרטיס טיסה כולל מלון לתרוכיה חבילה עלתה 1500 ש"ח והיא רוצה לבטל את חבילה סוכן נסיעות אמר לה שהיא לא יכולה לבטל את עיסקה היא אמורה לשלם 1500 ש"ח ואני רוצה לדעת האם יש חוק במדינה לגבי ביטל עיסקה היא אמורה לטוס 20/9/7 והיא לא מבטלת את עיסקה בדקה 99 והיא לא יכולה לטוס בגלל חופשת מחלה האם ניתן לעשות משהו בנדון תודה וחג שמח

varui

New member
אם אני לא טועה

טועה שטיח מעופף כרטיסים נירכשו השבוע או ביום שני או שלישי

שירן10

New member
ניסיון לענות

אני מנסה לענות בצורה כללית כי אין לי את כל המידע ואם אני טועה תקנו אותי לרוב כאשר מבצעים רכישה טלפונית של כרטיס טיסה / חבילה מסוכנות נסיעות באופן טלפוני הם מבקשים לאשר את תנאי התקנון שלהם. עד עכשיו נתקלתי ב-2 דרכי אישור: 1. שולחים לך בפקס את הפרטים עליו אתה חותם ומחזיר חתום עליהם 2. מעין תקנון מכוון באינטרנט שאתה מאשר על ידי מעין חתימה דיגיטלית לאחר שאתה מזדהה בשם משתמש + סיסמא שניתנת לך. אם אכן אימא שלך אישרה את התקנון של החברה שמהווה חוזה בינה לחברה צריך לבדוק האם יש סעיף אשר דורש דמי ביטול כלשהם בעת ביטול העסקה. חוק הגנת הצרכן מסדיר זאת 14. עסקה ברוכלות (תיקון: תשמ"ח, תשנ"ח) (א) בעסקה ברוכלות רשאי הצרכן לבטל את ההסכם - (1) במכר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הממכר; (2) בשירות, אם טרם הוחל בנתינתו - תוך ארבעה-עשר ימים מיום עשיית ההסכם. (ב) משבוטל הסכם לפי סעיף קטן (א)(1) יחזיר הרוכל לצרכן את מה שקיבל לפי ההסכם והצרכן יחזיר לרוכל את הטובין, אולם אם חלה הרעה משמעותית במצב הטובין רשאי הרוכל לנכות ממה שקיבל את הסכום שבו פחת ערכם של הטובין. 14ג. עסקת מכר מרחוק (תיקון: תשנ"ח, תשס"ד) (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה - (1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; (2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. (ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של - (2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם המועד שנקבע למתן השירות חל בתוך שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, ממועד עשיית העסקה; (3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995; 14ה. תוצאות ביטול עסקה (תיקון: תשנ"ח) (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, או עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב) - (1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם; (2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה. (ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) - (1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם. בגדול - מה שנראה לי זה שאינם יכולים לגבות ממנה את כל העלות אלא לכל היותר 5% משווי העסקה או 100 ש"ח (הגבוה מביניהם) מקווה שעזרתי יותר משסיבכתי

עסקת מכר מרחוק

התשובה הקודמת נכונה, כלומר ניתן לגבות לכל היותר עד 100 ש"ח עבור ביטול העסקה ובלבד שהודעת הביטול ניתנה לכל הפחות 7 ימי עסקים לפני המועד שנקבע למתן השירות. ראה הסעיף המודגש כאן למטה: (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל בכתב את העסקה - (1) בנכס - מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; (2) בשירות - בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה, ובלבד שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. (ד) הוראות סעיף זה לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של - (1) טובין פסידים; (2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם המועד שנקבע למתן השירות חל בתוך שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, ממועד עשיית העסקה;

למעלה